bugün

insana evi dar eden durumdur.

(bkz: neyi paylaşamıyorsunuz)
(bkz: şiddetli geçimsizlik)
(bkz: ebeveyn hataları)*
insanı en çok üzen durumlardan biridir, boşanın da kurtulalım artık dedirtir...
insani evlatliktan bezdirir.
çocukken şahit olunursa bünyede farkettirmeden daha çok yara açar. acısıda sonradan çıkar.
kendini bildi bileli bu şekilde büyüyen çocuk yaşı ilerledikçe buna alışır. aile içinde şiddetli geçimsizlikten daha farklı pek sahne görmediğinden, bu ona koymamaya başlar. zaman içinde ailenin kavgasından değil, bağırtılar yüzünden dinlediği müzikten bi s.k anlayamamasından şikayetçi olur. bunu dile getirirken de içinde bayağı birikmiş olacak ki sesi biraz fazla gür çıkar. ister istemez kavgaya o da dahil olur. sonuç olarak adı "babaya karşı gelen, babanın üstüne yürüyen piç!" olarak çıkar. kabahatli çocuk olur.
sadece akrabalardan kaynaklanan bir mevzu ise çok aptalca gelen eylem.
eve gitmeden icinden dua ettirmeyi gerektiren olay.
insanın evlenmekten nefret etmesine neden olan bir durumdur. böyle mutsuz olacağımıza anne ve baba ayrılsın herkes rahatlasın diye düşündürebilir.
tüm ailenin bir arada olduğu pazar günlerinden nefret etme sebebidir.
(bkz: anne babayı dövme arzusu)
ailedeki "küçük erkek çocuğun" böyle bir ortamda büyümesiyle, ileride yapacağı evlilik için "olumlu örneği" olmadığından kendi evliliğininde sorunlu olabileceği kötü durumdur.
insana bıkkınlık veren yeter be dedirten durum. olmasın... yeter!
insanda psikolojik problemlere yol açabilmesi yüksek ihtimal olan durumdur. kişi kendine zarar vermeye başlarya bilir, ailesinden soğur, ileride aile kurmakta zorluk çekemesi muhtemeldir.
çocuğun gerçekten çok etkilenmesine sebebiyet verir. zira rahmetli dedem ve anneannem çok sık kavga ederlermiş bundan dolayı teyzem ve annemde halen psikolojik sorunlar mevcuttur.
genellikle sadece anne kavga eder, baba televizyon izler.

-senden nefret ediyorum rıfat! benimle hiç ilgilenmiyosun!!!

+hı hı..
çocuğun sık sık hakem olması demektir. yazıktır.