bugün

geceleri uyumuş olmalı herhalde yoksa hafta sonu mangala veya karıya mı gitmiş niye 6?
Bir süre sonra herkes aynı şeyleri tekrar edip durmaya başlıyor ve bu artık kabak tadı veriyor. Ne sen benim dediğimi anlayabiliyorsun ne de senin hatalı çıkarımların bana doğru geliyor.

Kuranda tevratın incilin yada diğer tüm dinlerin ilk halinin Allahın vahyi olduğu, fakat zamanla insan sözlerinin bunlara karıştığı bilgisinin yazdığını milyonlarca kez birileri söyledi. Daha burda aynı edebiyat sürüyor. Ne diyelim ki. Nihayetinde gökten melekler inse bu bir hologram diyenler olacak. Sen bilirsin.
Kuranda 6 gün yazıyor. Ve aynı zamanda da zamanın farklı farklı olabileceğini de ekliyor çok yerlerde. Biz bilimi referans alan inananlar ise bunu direkt olarak zamanın izafiliğine yorumluyoruz çünkü o kadar açık ki. Ve big bang sonrası zaman akışı mutlak surette bugünden farklı. Çünkü patlamanın hemen sonrasında devasa bir enerji ile müthiş hızda dışa doğru şişme ve saçılma gerçekleşti. Zaman akışının şimdiki gibi olması m ü m K ü n D e ğ i l.
6 gün 14-15-16 milyar yıla tekabül ediyor iddiası biz insanların iddiası. Kur'an sadece izafi 6 gün diyor. Bu basit anlatımı anlayamıyorsunuz yada kabullenmek istemiyorsunuz. Eminim ki zamanın izafi olduğu kanıtlamasa siz bu ayetlerle böyle şey olur mu diye de dalga geçmeye kalkacaktınız.
Zoruna mı gitti gardaş dedirten azer bülbül söylemi.
Şahsen ben 5 günde yaratanı gördüm.
Yazdıklarının zerre değeri yok. Sadece hakaretler var. Çok basit birşey söyleniyor. Hani kuranda dünya 6 günde yaratıldı yazıyor ya işte gerçekten de big bang sonrasında zaman akışı devasa enerji yoğunluğundan dolayı farklıydı. Yani kuranın 6 günü milyarlarca yıla tekabül eden evrenin oluşumuna herhangi bir tezat oluşturmuyor çünkü başka ayetlerde bir günün
duruma göre 50 000 yıla bile tekabül edebileceğini söylüyor.

Paylaştığım yazı ise konu üzerine fizik bilimi ışığında düşünmüş müslüman insanların ortak olarak birçok yerde paylaştığı ayağı gayet yere basan bir iddiadır. Adamımız hala takılmış akış katsayısına. Debi hesaplarında aynen adı akış katsayısı olan bir terim vardır. Ama konumuzla bunun bir ilgisi yok ki.

Ben şahsen zamanın izafi olduğunu kuranla tanışmadan önce biliyordum. Bunu bilmeyen birisi kuranda bir yıl 50 000 yıla denktir cümlesini gördüğünde senin gibi böyle saçmalık olabilir mi der. Fakat evet bilimsel olarak tam olarak olabilir. Bence zamanın izafiliği nedir onu bir öğren sanırım bunu bilmiyorsun bile.

Dipnot: Biz burda big bang'dan zamanın izafiliğinden, hız arttıkça zamanın yavaşlamasından bahsediyoruz sen bana 6mı 8mi hesabı yapıyorsun. Yani cidden komik. iki şeyi üç şeyi aynı anda yaratırken bize farklı farklı anlatmış olamaz mı Allah. Saydıklarımı toplayın 6 ediyor mu diyor ayette. Mal mısın cidden merak ediyorum ya.

Dipnot:bende sabahtan beri buraya yazıp duruyorum. Yani ne halin varsa gör. inanmazsan inanma bana ne.
Şu videoda çok etkileyici anlatılmıştır

https://www.youtube.com/watch?v=KMDWWDZ8ozE
OL DEYiNCE olmadığına işarettir.
yanlış bilgidir. 6 değil, 8 günde yaratmıştır!

üstelik önce dünyayı, içindeki dağları ve rızıkları, sonra gökleri yaratmıştır! şuradan başlayıp,

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

12. ayete kadar devam edin. ne görüyoruz? şudur:

efendim, önce yeryüzü iki günde yaratılıyor (9. ayet), sonra dört gün içinde dağları ve rızıkları yaratıyor (10. ayet), sonra "duman halinde bulunan göğe ve dünyaya yönelip ikisini çağırıyor" (dikkat, gök duman halinde, dünya çoktan kurulmuş, içi rızık kaynıyor), sonra gökleri iki gün içinde 7 gök halinde düzenliyor...

evet, efendim, topluyoruz, yeryüzü yaratımı için 2 gün + dağlar ve rızıklar 4 gün + gökler 2 gün = 8 gün!

valla acaba bazı işleri paralel mi götürdü? hesap 8 günken, neden 6 günde yarattığını söylüyor? hayır, anlatımda pek paralel iş görme havası yok ama neyse, bizim aklımız ermez.

tabi en mühimi dünyanın ve içindeki rızıkların gökler (müminlerin iddiasına göre evren, bize göre dünyayı evrenin merkezi sanan eskilerin dünyanın etrafını sardığını sandıkları uyduruk 7 gök küre.. işte yıldızlar kandil filan...) düzene konmadan önce tamam edilmiş olması! bu anlatıma göre aslında allah yaratma olayına girmeden önce sema var ama o duman (yalancılara göre kasıt nebulalar!) halinde ama öyle katı filan yok. o sırada dünya ve içindeki rızıklar "yaratılmış", sonra sıra "nebulaları" toparlamaya geliyor! işte "7 gök" halinde şey ediliyorlar filan falan...

işte bunlar hep kesin bilgi, biraz adnan oktar safsatalarına bulayıp, bilimsel görünüm verdikten sonra astronomi bölümlerinde okutalım! işte o zaman değil 2071, 2571 hedeflerine bile şıp diye ulaşırız!...

ya bir gidin, güldürmeyin insanı... kalkmışsınız inançlarınızı süsleyen sümer kozmolojisini bilimsel gerçek diye yutturmaya çalışıyorsunuz.
1 gunluk tatilde de beni yaratti. canim allakim.
Allah'ın evreni yaratmada tabiki zaman kavrami yoktur. 6 gun derken bu 6 merhale demektir.
işe Stephen hawking'in zamanın kısa tarihi adlı basit kitabından başlayabilirsin.

Öncelikle big bang anında sonsuz ağırlıkta, sonsuz yoğunlukta, sonsuz ısıda tek bir nokta vardı. Yani tüm kainatı sıkıştırılmış olarak içinde barındıran tek bir nokta. O nokta büyük patlama anında tabiri caizse şişerek saçıldı. Fakat öyle bir saçılma ki enerjinin yoğunluğuna bağlı olarak çok küçük zaman birimlerinde çok büyük hızla yaşanan bir genişleme (bkz: enflasyon teorisi).

işte yaşanan bu genişleme hızı sebebiyle 24 saatte milyarlarca yıl geçti. Evrenin genişlemesi ve doğal olarak enerjinin seyrelme beraberinde hızın da azalması anlamına geldiği için her 24 saatlik zamanda bir önceki dilime göre geçen milyar yıllık süre de aşağı yukarı yarıya inmek zorunda. Ve 6 gün matematiksel olarak 18 milyar yıl ile bu aynen uyum gösteriyor. Kaynağa ihtiyaç yok fizik dersinde burnunu karıştıracağına ders dinleseydin. (okuduğun bile meçhul gerçi).

Adnan gibi soytarıların bu bilimsel mucizeleri sulandırmak amacıyla iş yapanlar kişiler olduğu gayet açık. Ben yazıyı dinimizislam sitesinden almıştım ama birçok yerde var zaten bu gerçek bilgi. Ayrıca hristiyan ve Yahudi kaynaklarında da aynısı geçer ve bu soytarının kitapları oradan çeviri. Ama hesaplar doğru.

Ve küfür ediyorum çünkü ateist, nicki Rumeli falan olan sözde Atatürkçü(tırnağı olamazsın) biri daha ilk karşı karşıya gelişimde küfürler etmişti. Ordan alışkanlık.
Kaç yılsa kaç yıl Ama yaratmış değil mi? Evet. Termodinamik ve entropi yasalarına göre maddenin bir ömrü olduğu, yani fani olduğu da aşikar bir gerçek mi? Evet. Sonu olanın başlangıcı da vardır bu da realite mi? Evet. Hem sonra insanlığın kainatta varoluş süresi 7-8 bin yıla tekabül eder bu da ilmi verilere göre doğru mu? Evet. Ee neyin tatavasını yapıyorsunuz ki? Kendi gününüze bakın siz. Gününüz doluyor. Ömür bitiyor. Ne diyor mel gibson; "gününü göreceksin". Boşver senin aklın ermez yüce allahın gününe. Sen kendi gününün sonuna bak. Kıyamet günü hızla koşarak geliyor.
yobaz 6 günü ıkına sıkına ittire kaktıra 15 milyar yıla denk getirdi ya hakikaten tebrik etmek lazım.

ol deyince olduran allah için ne kadar korkunç bir zaman (ve yer) israfı değil mi?
küfürbaz müminlerin olmayan akıllarınca bilimselmiş gibi bir görüntü vermeye çalıştıkları kıyamet kadar safsatayla açıklamaya çalıştıkları safsatadır.

laflara bak laflara:

"zamanın akış katsayısının" bu ne? bir izah ediversen bilimsel referansları ile birlikte?

"zamanın akış katsayısının evrenin genişlemesiyle ters orantılı olarak azalmasıdır" izahı?

"zamanın akış katsayısı evren büyüdükçe, evrenin ikiye katlanma hızı da gittikçe artan bir şekilde yavaşladı. bu genişleme oranı, "fiziksel kozmolojinin temelleri" adlı ders kitaplarında anlatılan..."

bak sen! öyle miymiş? demek ki adı "fiziksel kozmolojinin temelleri" olan bir çok ders kitabı varmış! enteresan! birinin yazarını ve yayın tarihini rica etsek? valla google amca onu bulamıyor da şu copy paste edip, nedense kaynak belirtmeden ortaya döktüğün saçmalıkları kimden arakladığını söylüyor. aha da çaldığın yer:

https://books.google.com....lleri%20kitap&f=false

a, bu bizim sapık soytarı adnan oktar değil mi?

devam etmeme gerek var mı?
Fizik biliminden, hadi onu geçtim genel kültürden bi haber cahillerin; birde utanmadan çok bilmiş edalarıyla cirit attığı başlık.

Benim inanmama sebep olan, bilimsel bir mucize barındıran ayet adamların inançsızlığına sebep oluyor. (bkz: #40146595)
Oku aq beynini sktiğimin dinsiz yobazı.

Kur'an ile modern bilim arasındaki uyumun bir örneği, evrenin yaşı konusudur: Kozmologlar evrenin yaşını on altı-on yedi milyar yıl olarak hesaplamışlardır. Kur'an'da ise tüm evrenin 6 günde yaratıldığı açıklanmaktadır. ilk bakışta farklı gibi görünen bu zaman dilimleri arasında aslında çok şaşırtıcı bir uyum vardır. Gerçekte, evrenin yaşı ile ilgili elimizde bulunan bu iki rakamın her ikisi de doğrudur. Yani evren, Kur'an'da bildirildiği gibi 6 günde yaratılmıştır ve bu süre bizim zamanı algıladığımız şekliyle on altı-on yedi milyar yıla karşılık gelmektedir.

1915 yılında Einstein, zamanın göreceli olduğunu, mekâna, seyahat eden kişinin süratine ve o andaki yer çekimi kuvvetine bağlı olarak zamanın akış katsayısının da değiştiğini öne sürmüştür. Kur'an'da yedi farklı ayette bildirilen evrenin yaratılış süresinin, zamanın akış katsayısındaki bu farklılıklar göz önünde bulundurulduğunda bilim adamlarının tahminleri ile büyük bir paralellik içinde olduğu görülür. Kur'an'da bildirilen altı günlük süreyi, altı devre olarak da düşünebiliriz. Çünkü zamanın göreceliği dikkate alındığında, "gün" sadece bugünkü koşullarıyla, Dünya üzerinde algılanan 24 saatlik bir zaman dilimini ifade etmektedir. Ancak evrenin bir başka yerinde, bir başka zamanda ve koşulda, "gün" çok daha uzun sürelik bir zaman dilimidir. Nitekim bu ayetlerde (Secde Suresi, 4; Yunus Suresi, 3; Hud Suresi, 7; Furkan Suresi, 59; Hadid Suresi, 4; Kaf Suresi, 38; Araf Suresi, 54) geçen 6 gün (sitteti eyyamin) ifadesindeki "eyyamin" kelimesi, "günler" anlamının yanı sıra "çağ, devir, an, müddet" anlamlarına da gelmektedir.

Evrenin ilk dönemlerinde, zaman bugün alışık olduğumuz akış hızından çok çok daha hızlı akmıştır. Bunun nedeni şudur: Big Bang anında evren çok küçük bir noktaya sıkıştırılmıştı. Bu büyük patlama anından bu yana evrenin genişlemesi ve evrenin hacminin gerilmesi, evrenin sınırlarını milyarlarca ışık yılı uzağa taşıdı. Nitekim Big Bang'den bu yana uzayın geriliyor olmasının evren saatinin üzerinde çok önemli sonuçları oldu.

Big Bang anındaki enerji, evrensel saatin zaman akış hızını milyon kere milyon (1012) defa yavaşlatmıştır. Evren yaratıldığında, evrensel zamanın akış katsayısı -bugün algılandığı şekliyle- milyon kere milyon kat kadar daha büyüktü, yani zaman daha hızlı akmaktaydı. Dolayısıyla Dünya’da milyon kere milyon dakikayı yaşadığımız esnada, evrensel saat için yalnızca bir dakika geçmiş olur.

Altı günlük zaman dilimi, zamanın göreceliği dikkate alınarak hesaplandığında, 6 milyon kere milyon (trilyon) güne denk gelmektedir. Çünkü evrensel saat, Dünya'daki saatin akış hızından milyon kere milyon daha hızlı akmaktadır. 6 trilyon günün karşılık geldiği yıl sayısı, yaklaşık olarak 16.427.000.000'dır. Bu rakam günümüzde evrenin tahmin edilen yaş aralığındadır.

6.000.000.000.000 gün / 365,25 = 16.427.104.723 yıl

Diğer yandan yaratılışın 6 gününün her biri -bizim zaman algımızla- birbirlerinden farklı zamanlara karşılık gelmektedir. Bunun sebebi zamanın akış katsayısının evrenin genişlemesiyle ters orantılı olarak azalmasıdır. Big Bang'den itibaren evrenin büyüklüğü her ikiye katlandığında, zamanın akış katsayısı yarıya düşmüştür. Evren büyüdükçe, evrenin ikiye katlanma hızı da gittikçe artan bir şekilde yavaşladı. Bu genişleme oranı, "Fiziksel Kozmolojinin Temelleri" adlı ders kitaplarında anlatılan, dünyanın her yerinde yaygın olarak bilinen bilimsel bir gerçektir.

Yaratılışın her gününü, Dünya zamanıyla hesapladığımızda karşımıza aşağıdaki durum çıkar:

* Zamanın başladığı andan itibaren bakıldığında, yaratılışın 1. günü (1. devre) 24 saat sürmüştür. Ancak bu süre, bizim zamanı Dünya'da algıladığımız şekliyle 8.000.000.000 yıla eşittir.

* Yaratılışın 2. günü (2. devre) 24 saat sürmüştür. Ancak bu, bizim algılarımızla bir önceki günün yarısı kadar sürmüştür. Yani 4.000.000.000 yıl.

* 3. gün (3. devre) ise yine bir önceki gün olan 2. günün yarısı kadar sürmüştür. Yani 2.000.000.000 yıl.

* 4. gün (4. devre) 1.000.000.000 yıl,

* 5. gün (5. devre) 500.000.000 yıl,

* ve 6. gün (6. devre) 250.000.000 yıl sürmüştür.

* Sonuç: Yaratılışın altı günü, yani altı devresi, Dünya zamanı türünden toplandığı zaman, 15.770.000.000 yıl bulunur. Bu rakam günümüzdeki tahminlerle büyük bir paralellik içindedir.

Bu sonuç XXI. yüzyıl biliminin ortaya koyduğu gerçeklerdir. Bilim, 1.400 yıl önce Kur'an'da haber verilmiş bir gerçeği bir kere daha tasdik etmektedir. Kur'an ve bilim arasındaki bu uyum, Kur'an'ın, her şeyi bilen ve yaratan Allah'ın vahyi olduğunun mucizevi kanıtlarından biridir.
müminlerin sıkışınca sövmeyi de bir "cevab" saydıkları gerçeği göz ardı edilerek şey edilmemesi gereken saçmalıktır.

bak bak bak laflara bak, "izafi"! ha bunu yazdın ya, oldu...

geçeceksin bu mavalları gülüm.
Tevrat'ın yaradılış kısmının ilk bölümünde der ki:

Tanrı dünyayı 6 günde yarattı. 7. Gününde de dinlendi.

O laftan sonra tevrat okumayı kestim.
Hak ile 6 günde yaratması durumu. Dilese 1 saniyede de yaratırdı. Hak ile yapar allah her işi. Ateistler anlamaz.
sizin ben olmayan kuş beyninizi skeyim. zamanın izafiliğinin açık açık yazdığı kitapta, allahın zamandan ayrı olduğu açık olan ifadelerde kuş beyninizle bu sonucu mu çıkardınız. sizdeki zeka gerçekten kısıtlı olmalı çünkü başka türlü bu kuş beyinli sonuç çıkamaz.

dipnot:küfür içeriyor üzgünüm.
kimisinin birbirini tutmayan 50.000 yıl, bin yıl gibi birşeylerle izah etmeye çalıştığı saçmalıktır.

a matematik özürlü evladım, 6'yı ister 50.000 yılla, ister bin yılla çarp, durumu yine kurtarmıyor.

ha tabi o zaman "efendim bunlar çokluğu gösteren sayılardır. olduğu gibi şey etmeyip, sembolik şey etmek lazım" diyecekler. yahu allah illa sayı vermek zorunda mıydı? diyelim ki verdi, neden gerçek sayıları vermek yerine "sembolik" sayılar verdi? üstelik bu sayıların "sembolik" olduğunu neye dayanarak iddia edersin?

kimisi de 6 gün derken 6 aşamanın kastedildiğini söyleyecektir. yahu arapça gibi zengin bir dilde "aşama" sözcüğünün karşılığı yok muydu da "yevm - gün" sözcüğünü kullanmış? üstelik "aşama" iddianı neye dayanarak ortaya atarsın?

bunların "cevab"larını bildiğim için şimdiden "cevab"larına cevap vereyim de saçmalama zahmetine girmesinler diye bunları yazdım ama fayda etmeyecek. göreceksiniz, sanki ben bu "cevab"lara cevap vermemişim gibi, itirazlarımı dikkate almadan, aynen bunları yazacaklar.

ciğerini bilirim bunların ciğerini...
“Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir.” (Mearic Suresi, 4)

“Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra (işler,) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O’na yükselir.” (Secde Suresi, 5)

Dedi ki: “Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?” Dediler ki: “Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor.” Dedi ki: “Yalnızca az (bir zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz,” (Müminun Suresi, 112-114)
dinler tanrının madde yarattığını iddia eder, sanal bir gerçeklik değil.

madde ise evrensel yasalara tabiidir, örneğin hidrojen oluşmadan helyum oluşamaz, yıldızların evrimi olmasa da hiç bir ağır metal oluşamazdı, bunlar için gerekli olan süre asla altı gün değildir, yıldızların ağır metalleri oluştırması için geçen süreyi es geçseniz dahi dünya bile 4.5 milyar yaşındadır.

yani diyeceğim o ki, (bkz: olsa dükkan senin)
insan beynine hakaret gibidir. Kimi yiyorsunuz lan siz?