bugün

insanlığı akılsızlaştıran, ansiklopedileri geri dönüşüme mahkûm eden aygıt.
Bağımlısı olunursa çevrenizde ki insanların sizden soğumasına yol açar. Film izlemeye kalkarsın kafasını telefondan kaldırmaz, oyun oynarsın ortasında durdurur telefonuna bakar en iyisi uzak durmak.
Son yıllarda evde, sokakta, toplu taşıma araçlarında pek çok kişinin ilk boş anında telefonunu eline alarak vakit geçirmeye başladığı gözleniyor. Türk insanı günde ortalama 70 kez cep telefonuna bakıyor. Ancak elimizden düşürmediğimiz bu cihazlar, boyun ve sırt sağlığımızı tehdit ediyor.

Cep telefonu kullanırken sabit pozisyonda aşağı doğru bakmaktan veya konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya binen yük artıyor. Saatlerce bu şekilde cep telefonu kullanan kişilerde zamanla baş ve boyun çevresinde artan ağrı ve kas spazmları nedeni ile günlük yaşamı etkilenmeye başlayabilir.
Güya akıllı diye her işi bize dürt dürten teknolojik cihaz bozuntusu.
Haberleşme harici, genelde sosyal platform için kullanılan, cep bilgisayarı statüsünde bulunan aygıt.
kendilerine neden akılı telefon denildiğini çözemediğim telefondur. ayrıca parsızlıktan artık kendilerine veda ediyorum. sipariş ettiğim tuşlu telefonum yakında elime geçer.
kullananların %90 nı aplikasyonlardan bir haberdir. Ancak bunların %20 si ben çok iyi anlarım diyen telefonun kağıt üstündeki özelliklerini okuyan ve daha geçen sene kullandığı telefona çöp diyen ama harika uygulamalardan app lerden bir haber gerizekalıdır.

Birader ülkede akıllı telefona yüklü olan şeyler.

Sosyal Medyalar
Oyunlar
Falaaddin

Sonra ben akıllı telefon kullanıyorum. Sie....

Hayır gidip bir de en hızlısını alıyorlar.
ülkemizde pahalıdır.
Asgari ücretin 5 katına kadar telefon mu olur amk.
görsel
Ucuzundan ihtiyacım olandır. Çok iyi olmasına gerek yok, orta seviye bir şey fazla fazla işime yarayacaktır. Fakat ucuzlar bile pahalı ve herkes her markanın her modelinden şikayetçi. Neye baksam asla almayın x oldu y oldu çok kötü marka falan yazmışlar. Ben de lg g4 mağdurlarındanım, değiştirdikleri anakart da yandı tabii bir sene sonra. Napsam bilemedim.
akıllı olmanın dışında bir tek bira açılamadığını düşündüğüm cihaz haline gelmiştir.
yıl içinde akıllı telefonlardan 113 milyar uygulama indirilmiştir.
En iyisini yapan telefondur. Bir de insanları dinleyecek halim yok.
Akılsızı daha iyiydi. En azından sadece konuşma için vardı ve bizi telefona bağımlı hale getirmemişti.
ıqsunun önemli kısmını internet oluşturur.
2012 yılından beri dünya'nın tek hakimi.
gençliğin aklını alıyor.
aklı olmayan insanların overdozda kullandığı telefonlardır.
Arkadaştır, eğlencedir, sırdaştır.
insanların eline yapıştığı için durum ve duruş bozukluğu yaratan şey.
artık oyuncak, olmazsa olmaz bir ürün. ve lanet olsun ne hissettiğinizi biliyorum insanlar.. o cihaza öyle bağlanmışsınız ki boş kaldığınız her dakika çok elzem bir işiniz olmasa bile mutlaka onunla can sıkıntısı giderme ihtiyacı duyuyorsunuz ve otobüste, metroda, iş yerinde veya durakta açıp instagram, wp gibi uygulamalara bakınıp bakınıp çıkıyorsunuz. aslında ne bir mesaj ne de hareket var ama başka da can sıkıntısını giderme dayanağınız yok.

öyle de kendine tahammülü olmayan, içi boş yaratıklar oldunuz. güya teknoloji arttıkça insanlık zirveye ulaşırdı.. aksine mutasyona uğruyoruz.
4 ay sonra kavuştuğum telefon.
yolculuklarda hayat kurtaran teknoloji.

yakın bir zamanda bodrum-ankara yolculuğu yapacağım. yolculuk 12 saat.

uçağa verecek param yok. o yüzden sike sike otobüs kulanılacak.

eskiden tuşlu telefon kullanırken, "ya önümdeki ekran çalışmıyorsa?" korkuları yaşanırdı. Yanınızda kitap, mizah dergisi vs taşırdırdınız, evet. Ancak uzun yolculuklarda can sıkıntısı kaçınılmaz olabilmekteydi.

şimdi telefonla 1000 tane e-book taşıyorum. internetim var. hatta internetime kıyarak düşük boyutlu 1080p 2-3 tane film-dizi de atmayı düşünüyorum, sıkılırsam kendi seçtiğim şeyleri izlerim diye.

(bkz: torrent)

tabii ki önümdeki ekran çalışırsa şahane olur, ancak çalışmasa da sıkıntı yok.
git gide model model artan teknolojik alettir.
Çağımızın en büyük icatlarından.