bugün

1. ekonominin berbat olmasi, enflasyonun durdurulamamasi, türk lirasının her geçen gün değer kaybetmesi, dövizin sürekli yükselmesi!
2. emeklilerin sefalet içinde yaşaması! asgari ücretlinin köle yapılması..
3. mülteci sorunu! neredeyse her işyerinde afgan çalışanlar olması! milyonlarca sığınmacının yıllardır gitmemesi! türk kızlarıyla evlenip demografik yapıyı bozmasi!
4. ahlaksizliklarin, zinanin, yolsuzluğun, dolandırıcılığın korkunc bir şekilde artması!
5. kürtleri kucaklayici bir siyasetlerinin olmamasi! kürt şehirlerine kayyım atanması! mhp ile bir olup mhp'lileri her tarafa doldurmasi!
6. liyakatı yok etmeleri. gençlerin kalbinde yara açan torpil sistemini devlet sistemi haline getirmeleri!
7. akparti yöneticilerinin halka tepeden bakmasi! altinok gibi servetine servet katmak isteyen yanliş kişileri aday yapmaları!
8. eğitimin önemini yok etmeleri, üniversite okumanin artik bir halta yaramamasi!
9. kucaklamak yerine kutuplayıcı siyasetinin olmasi! herkesi ötekilestirip, kendinden olmayanlara terörist demeleri!
10. gençlere yönelik bir projelerinin olmamasi! gençleri kendi halinde bırakmasi! mevlam kayıra saldim çayıra anlayışıyla gençleri iplememeleri!
1. Halkın, türkiyenin son 5-6 yıldır içinde bulunduğu yoksulluk ve pahalılığın faturasını haklı olarak akpnin talan ve israf politikasına kesmeye başlaması.
2. Ülkeye doluşan on milyonlarca yabancının yarattığı haklı rahatsızlık.
3. M. Kurum ve t. altınok gibi görece zayıf adayların aday gösterilmesi. Kurum'un gafları ve komik durumlara düşmesinin, altınok'un dile getirilen devasa malvarlığının halkın içinde bulunduğu yoksullaşmaya karşılık hanelerine eksi olarak yazılması.
4. Kılıçdaroğlucu/y-chp holiganı halktv yerine sözcü tv gibi alternatif muhalif kanalların kurulması.
5. Dem'in türkiye genelinde seçime tek başına girmesi.
6. Chpde yaşanan genel başkan değişimi.
7. Yeni oy kullanmaya başlayan Genç seçmen kitlesinin; hükümet icraatlarından rahatsızlık duyması ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının sorumlusu olarak görmesi.
8. 2019 seçimlerinde il belediyelerini kazanan chpli belediye başkanlarının halkçı belediyecilik adına olumlu icraatlara imza atması.
9. Halkın yargıya güvenini yitirmeye başlaması.
10. Mütedeyyin kesimin yrp gibi alternatif islami kimlikli partilere yönelme eğilimi göstermesi.
1,2,3 ve 9’a katılıyorum.
Kira politikasında milletin birbiriyle burun buruna gelmesi, sokak köpeği sorunu, çevre kirliliği ve bunu yaratan firmaların serbestliği, gıda kalitesinin yerlere düşmesi, hükümetin eleştiriye fazla kapalı olması, herkesi emekli etmek gibi sonu düşünülmeden yapılan icraatlar neticesinde her çalışanın bir çalışmayan besler hale gelmesi, insanların liyakatle bir yere gelebileceği izlenimini tamamen yitirmeleri ve bunu bizzat atanan yöneticilerin “kalitesinde” görmeleri, insanlara aşırı pahalı hale gelen ve çoğu tamamen lüzumsuz kamu yatırımları, tam tersine seçim sonucuna göre bazı bölge ve şehirlerin çok düşük yatırım almaları, kaçıncı keredir görülen sel-deprem-maden kazası gibi afetler zincirine rağmen değilen tek bir şeyin olmaması, kredilerin ölçüsüz derecede fazlaca kısılması ve it gibi çalışan halkın, kendi suçu olmayan bir parasızlık sonucunda ne başını sokacak bir ev, ne kiralayacak doğru düzgün ve ucuz bir ev bulamaması, bütün ekonomik problemlere rağmen zenginlere asla ve asla dokunulmaması, hala tabandan vergi toplanmaya çalışılması, boşanma hukukundaki adaletsizliklerin kesinlikle giderilmemesi, denetlenmeyen sosyal medya yüzünden ahlaki çöküntünün gittikçe yaygınlaşması, yapılan kentsel dönüşümün sadece, eski binanın yerine daha büyüğünün yapılması sonucu otopark ve trafik sorununun katlanması anlamına gelmesi ve trafiği rahat olarak bilinen şehirlerin bile artık sorun yaşamaya başlaması, halka ölçüsüz ve keyfi vergiler konulması, elektrikteki kayıp-kaçak gibi adaletsizliklerin” faturayı nasılsa birileri ödüyor mantığı ile asla çözülmemesi, lüzumsuzlar bir yana, yurtdışına yardım yapacağım diye milyar dolarlık cami projelerinin ihraç edilmesi, göçmenlerden hariç olarak otomatik olarak yabancıların (5-7 yılda) vatandaşlık alması, tarım ve hayvancılık politikalarının burun aşağı gidiyor olmasına kimsenin ses çıkarmaması, her yerde bir mafya-çete bitmesi, hapis cezalarının yetersiz olduğu gibi yatar kısmının olmaması, davaların fazlaca uzun sürmesi, insanların kişisel verilerinin en az on yıldır düzenli olarak dolandırıcıların elinde gezmesi, etrafta mantar gibi online bahis sitesinin peyda olması, tüik gibi kurumların akla sığmaz veriler açıklayarak devletin güvenilirliğine gölge düşürmesi, zaten zengin olan kulüp ve holdinglere keyfi vergi affı, borç yapılandırması ve teşvik getirilmesi, ticarette gizli zam denilen, içerikle ve gramajla oynama dahil tüm uygulamalara karşı devletin tepkisiz kalması, bunun sonucunda bir ekmeğin iki parmak arasında kolaylıkla kaldırılabilen, bembeyaz-pişmemiş bir şey haline gelmesi..

Gibi, gibi.. yani, böyle gitmiyor bu iş… ak parti’nin milli savunma ve dış politika hariç iğneden ipliğe her şeyi baştan ele alması gerekiyor.
Gayret yerinde sebepler.