bugün

Geçenlerde demokrasi açılımı ile ilgili meclisteki oturumda söz hakkı alan milletvekili Ahmet türk, hem kendisinin hem partisinin hem de halkının bu açılım ile ilgili düşüncelerini uzunca bir süre ifade etmiştir. bir şey dikkatimi çekti ki konuştuğu süre boyunca hemen hemen her cümlesinde kullandığı gerek demokrasi kelimesinin gerek o kelimeden türeyen kelimelerin içerdiği derin anlamlar acaba milletvekili Ahmet türk tarafından ne dereceye kadar biliniyor bunu kendilerine sormak isterdim. Demokrasinin tanımını aramızda bilmeyen yoktur. Daha ilkokul yıllarında öğrendiğimiz ve içinde derin anlam ve ifadeler barından bu demokrasi kelimesi, güya halkının birçok konudaki sıkıntılarını dile getirmeye çalışarak halkını savunmaya çalış(ır gibi görünerek)an Ahmet türk, kendi halkına bile kurşun sıkan bir bölücü terör örgütünün yanında bulunup onları bir kahraman gibi karşılayarak yanlarında bulunmasının acaba kendi fikir ve ideolojisiyle çeliştiğini kendileri bu duruma ne derecede farkına varabilmiştir ve durumun vahametini ne derecede hissetmişlerdir. Bu yazımı elbette faşizan bir söylem olarak algılayanlar olacaktır fakat hiçbir alakası yoktur. Elbette kendi halkını savunmak faşizmle alakalı değildir ve bağlantısı da yoktur. Ama gel gelelim kendi ülkesinde kendi halkı tarafından seçilen bir milletvekilinin, sadece o ülkeye zararı dokunmuş bir terör örgütünün de savunuculuğunu yapmak riyakarlıktan başka bir şey değildir ve demokrasi kavramı ile hiçbir alakası yoktur. Ayrıca bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş kimi insanların haklarında binlerce sayfa iddianame hazırlanıp, iddianamede adı geçen şahısların suçları daha kesinleşmeden aylarca mahkum tutulduğu halde, bu ülkenin gerek askerine gerekse vatandaşına kurşun sıkan bir terör örgütü üyesi/üyelerinin suçu kesin olduğu halde dandik bir anayasa maddesi sayesinde tek bir cümleyle serbest bırakılmalarının ve bu örgüt üyelerinin yanında bulunup, mecliste hem de bu ülkenin meclisinin sıcak koltuğunda oturmasının da demokrasi ile alakası yoktur.
o na göre, hep onların pohpohlanması gerekliliğidir demokrasi.*
onur öymen'den daha tatmin edici ve daha doğru bir cevap vereceği kesindir. *
demokrasi ne? "demukraasi"dir o.
"kürt halkının özgürlüklerini kazanmasıdır" diyecektir muhtemelen tabi bizde gönül rahatlığıyla; "sadece tek bir topluluk için temennide bulunup, onun haklarını istemek biraz faşizanca olmuyor mu sizce" diyebiliriz, pek tabii o da; "sam amca* o kadarını öğretti, çalışmadığım* yerden sormayın" diyecektir.
o yüzden hiiç sormayın rezil olur, ezberi bozulur.
hangi kimliği ile cevaplamasını isterseniz soruya o kimliğide ilave edin göreceksiniz ki ahmet türk için cevabı oldukça basit olan bir sorudur.
misal;
Eski bir CHP milletvekili kimliği ile demokrasi nedir?
Yeni bir DTP'li kimliği ile demokrasi nedir?
Diyarbakır cezaevinde kalmış biri olarak demokrasi nedir?
Bir Kürt olarak demokrasi nedir?
Soyadı Türk olan bir Kürt olarak demokrasi nedir?
Büyük bir aşiretin lideri olarak demokrasi nedir?