bugün

turkcell'e bağlı bir telefon numarası. "0899841 diye telefon mu olur lan!" demeyin. böyle bir numara gerçekten var ve turkcell'e kayıtlı. bunun doğrulamasını az önce müşteri hizmetlerinden yaptım. numaranın sahibini öğrenmek istedim, vermediler. 2222'den soruşturdum. sonuç alamadım.

"sabahın köründe ne oldu da peşine bu kadar düştün?" diyeceklere de anlatayım:
bu sabaha karşı saât 5:30'da kadının biri ev telefonumu aradı. saât ve telefon numarasına huylandım. açtım, kapandı. bir daha aradı. bu kez ses verdi. "kimsiniz?" diye sorunca "sen kimsin?" dedi; sanki gecenin köründe ben onu rahatsız etmişim gibi. böyle böyle yaklaşık bir buçuk saâttir ev telefonumdan taciz edilmekteyim. en kısa sürede cumhuriyet savcılığına gidip şikâyet edeceğim. sapıklığın da sınırı var. ne lan bu saâtte. ruh hastası mısın! kaldı ki sapıklıksa gene iyi. ya telefon dolandırıcısıysa? numaraya baksanıza, olmaz olmaz.

sahibi kimse onun ben a.q.! evde herkes ayaklandı. uykum kaçtı.
dur bi ödemeli atayım numarasıdır.
sözlük'teki tüm yazarların, çaylakların, okurların 7/24 arayıp taciz etmeleri gereken numaradır. yapılabiliyorsa sahibinin adı sanı öğrenilmelidir. yapılamıyorsa rahatsız etmek, kendi yaptığından tattırmak yeter.

(bkz: sözlük uyuma yazarına sahip çık)
rumara olmasın dediğim numara.

(bkz: rumara)
rumara değildir.

1- 6 haneli değil bildiğimiz 7 hanelidir.
2- rumara turkcell'den turkcell'e olan bir uygulamadır.

(bkz: yamuluyorsam düzeltin)
(bkz: sözlüğü tacize azmettirmek)
doğal olan telefon numarası. 0 ile başlayan numaralar bir hayli fazladır.
inci sözlük'e düşmesi gereken numaradır.

hesabı olan arkadaşların ellerinden öper.
© copyright 2005 - 2026