bugün

üniversite öğrencileri için 20 lira gibi bir artış olmuştur.

--spoiler--
Yeni yapılan düzenleme ile Ocak ayından itibaren öğrencilere verilen burs ve krediler 240 TL'den 260 TL'ye çıkartılmıştır.
--spoiler--

edit: ikiyüzaltmış.
üniversite öğrencileri için 20 lira gibi bir artış olmuştur. 40 lira değildir.
yanlıştır. 281,5 lira olmuştur.

http://www.teknobook.net/.../ogrenim-kredisi-zam-2012

41,52 lira zam gelmiştir.

edit:

http://www.suatkilic.com....m-Haberler:id-244-catid-1

sanırım malesef 260. bu daha taze bilgi. şu an çok mutsuzum sözlük.
280 lira olucak dedikodusu dolaşıyordu ortalıklarda bir de.bize yine hüsran bize yine açlık.
Öğrenciyken ilaç gibi gelen, öderken fitil fitil çıkan, gerçekten ihtiyacı olmayanların almaması gereken paradır.
başka bir yerde belirttiğim üzere tıp öğrencisiyseniz almanız gereken paranın 20 tl artmasıdır. mesleğiniz hazır, 2 milyarda göreve başlıyorsunuz, ailenizden de birkaç bir şey alırsınız çok zorda kalırsanız, aha da ödediniz. alın 260 tl'yi her ay, kendinize mi harcayacaksınız, biriktirip pahalı şeyler mi alacaksınız napacaksanız yapın. aileniz para veriyorsa biriktirin olum, 4 ay yemesen 1 milyar toplu para.
geri ödemesi çok zormuş da gerek yokmuş.

(bkz: burs ile kredi farkını kavrayamamak)

(bkz: başbakan dan öğrencilere müjde/#14140817)
20 yıl boyunca 40 milyon alan öğrenciler 10 yılda 260 tlyi hor görmek ayıptır ama 280 olaydı iyiydi.
oha 20 lira çok değil mi. gariban milletvekillerine % 60 zam yapılırken öğrenciye zam yapıp adamların ekmeğini niye kısıyorsun. (bkz: vay anasını oysa ben tüm hazırlıklarımı ona göre yapmıştım.)
edit: bu nasıl bkz. vermek lan.
ayrıca kredi yurtlar kurumu yemek fişleri ve dolaylı olarak yemek fiyatlarına da zam geldiğinin habercisi olan durumdur.
ayrıca doktora bursu da 720 tl den 780 tl ye yükselmiştir.
280 tl hayalden ibaret kalmıştır. zaten çok da umudum yoktu. neticede seçim yok referandum yok tayyip bize niye 40 tl zam yapsın. öğrenciyle dalga geçen durumdur. büyük ülkeyiz büyük ülkeyiz diyip de Almanya'da verilen miktarın onda biri bile olamayan miktardır.
edit:akplilere bak sen eksiliyorlar. devam devam. neymiş devleti düşünelim çok zam istemeyelim. vay vay. tayyip bey de şöyle diyor: halkı düşünelim vekiline boooool bol maaş verelim. onlar da düğünlerde bu paraları altın bilezik olarak saçsınlar ki namları olsun da daha çok oy getirsin. eee bu vekilin zaten parası yok mu? parası olmayan zaten vekil olamıyor. olmaz illa devlet verecek. neticede halk seçmiş değil mi yani. halkı ezelim vekilini lüks içinde yaşatalım. üniversitelere binlerce insan alalım, onları atamayalım, işsiz kalınca belki eline üç beş kuruş sıkıştırırız. ondan sonra neymiş biz sosyal bir devletiz. halk devleti için değil devlet halkı için vardır ve ona iyi bir eğitim, sağlık, kaliteli bir yaşam, bunlar için de dolayısıyla iş vermesi lazım. e parası olmayan öğrenci nasıl okusun. 260 tl'yle ohooo neler alınır neler.
öğrenci kesiminin şükretmesini gerektiren konudur.
konu ile ilgili bakanın bu konudaki söylemi hazır aslında,"keşke olsa da versek".
(bkz: öğrenim kredisi)