bugün

dert ortagım.
- yakında ( yılbaşında +-5 gün ) tüm paketlerdeki marka yazıları ve resimler kalkacak,
- bütün paketler siyah renk olacak ve her markaya verilen numaralar yazacak
- tam olarak Yüzde yüz zam var. Tüm markalara evet !
Edit : tekel müdürü arkadaşım. Çalışanı değil müdürü!
tırstığımız.

edit %100 zam belki elimizi ayağımızı sigaradan çekmemize sebep olur, bak o zaman belki olur işte...
sabah sabah adamı zorla ana avrat küfür ettiren haber...

yüzde 100 ne lan, şaka mı bu? hele bi doğru çıksın var ya...

hayır, 4.5 liralık sigaranın zaten 4 lirası ötv... ne lan bu? doğuda iki tane uçak kaldırıyorsun, doğalgazdan sigaraya kadar her naneye zam...

bu gidiş gidiş değil, ben diyim.
doğru olmasına çok fazla ihtimal vermediğim haber. eğer doğruysa evi arabayı satın sigaraya gömün, zira tüm tekel bayiler öyle yapacaklar; ve paralarını katlayacaklar. yılbaşına kısa bir zaman kala artık tekellerin sigara satmadığını göreceksiniz. kap farklı olacağı için rafa koyamayacaktır elbette; ama 5 liralık sigarayı el altından 8-9'a satacaktır. ya da bu haberin doğru olmadığını varsayarsak, sigara piyasasının acilen paraya ihtiyacı var ve böylesine bir asparagas haber yaydılar. bilemiyosun ki işte...
eğer %100 zam gelirse tek bir kelimeyle açıklanabilir hükümetin yaptığı:

(bkz: hırsızlık)
Tiryakileri derinden yaralayan haberdir. Doğru olma ihtimaline gelecek olursak; muhtemeldir ki doğrudur! Zira hükümetin ve başbakanın sigara düşmanlığı bilinmektedir.

Uzun yıllardır kullanmam ve bir türlü bırakamam dolayısıyla bu zam açık olmak gerekir ki ben de soğuk duş etkisi yarattı.

Ne yazık ki, pahallıkla sigara tiryakiliğinin önüne geçebileceğini düşünen kişilerin iktidar olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ne yazık ki diyorum. Zira pahalı sigara satma girişimi yasal olmayan bir çok zararlı etkeni de beraberinde getirmekte. Şöyle ki, kaçak sigara ve tütün sektörünün pkk nın en büyük gelir kaynaklarından biri olduğu, orta halli diye nitelendirilebilecek kişilerin bile bu sigaralara rağbet gösterdiği unutulmamalıdır.
(bkz: zammına koyim)
(bkz: gürcü camel akar)
(bkz: golden virginia)
gelirse eğer dünyanın en doğru zammı olur. (bkz: biz bunu niye düşünemediydik)
türkiye - gürcistan dostluğunu pekiştirecek zamdır.
sigaranın uyuşturucu sanılmasından mı(?) yoksa sigara işinden çok daha fazla para kaldırmayı amaçlamaktan mı kaynaklanıyor bu zammın amacı ? * sorusunu sordurtmuştur.
(bkz: #12975516)

tanım:zamımıza koydu yine hükümet.