bugün

2008 kpss'de eğitim bilimlerinde saçmaladıkları sorulardan 2'sinin mart ayı itibariyle iptal edildiğinin ankara 10. idare mahkemesi tarafından açıklanması ile ortaya çıkan olay.

mahkemenin aldığı karaa göre soruların iptaline karar verilmiş ama yarımağan amca'dan ses çıkmıyor. şimdi puanlar yeniden hesaplanmalı vb...

(bkz: beni küfür ettireceksiniz)

http://haber.gazetevatan....u_iptal__/227266/1/Gundem
(bkz: hiç şaşırmadım)
artik dogal olarak karsiladigimiz durumlara örnektir.
yaklaşık 15 soruya yapılan itirazdan sonra iptal edilen 2 sorunun olmasıdır. sınavın haziranda yapıldığı düşünülürse ne aceleleri vardı bu kadar erken açıklamaya(!) diyosu geliyor insanın.ayrıca açıklamanın 2008 atamalarının tamamlanmasından sonra gelmesi de enteresandır.
muazzam hukuki sorunlar yaratacak birinci derece mahkemesi kararı.

öncelikle atamalara ilişkin olarak da dava açılmamış olmasına, açılmışsa da yürütmenin durdurulmasına karar verilmemiş olmasına şaşmış kalmış durumdayım. iptal edilen sorular nedeniyle atananlardan daha yüksek puan alanlar olacak veya atananlar içinde sıralama değişiklikleri meydana gelecektir.

hukuki olarak geçerli olmayan bir sıralamaya göre gerçekleştirilmiş atamalar da hukuki açıdan sakat olduğu için iptal edilmelidir.ancak buna benzer aksaklıklar daha önce hakimlik, kaymakamlık atamalarında da yaşanmış, bütün atamaların iptali yerine yeni hak sahiplerine atanma şansı tanınması yoluna gidilmiştir. bu çözümlerin hukukun güvenilirliği açısından sağlam bir yol olmaması ve daha birçok sakıncalar barındırması ise ayrı bir tartışma konusudur.
sınavın hemen ardından yapılan itirazlarda ösym inatla yanlış yok demiş ve geçiştirmişken mahkeme yoluyla da olsa haklı çıkmak güzel. zira türkiye birincisinin bile eğitim bilimlerinden 26 yanlışı çıkmıştır. eğitim bilimlerini eğitim bilimlerinden kalmış hocalar hazırlmaış galiba 10-15 soruya itiraz geliyorsa eğer bir sorun var demektir.
insan hayatıyla oynamak bu kadar basit. 120 sorudan 15 tanesinin hatalı olması ve sadece 2 tanesinin hatalı olarak gösterilmesi utanç duyulacak bir durumdur. * *