bugün

bahreyn'in muhafazakar bir ülke olmasından dolayı her pistte yarış sonrası gerçekleşen şampanya töreni yerine oyuncuların gülsuyu ve meyvesuyu karışımları ile derecelerini kutlayacakları yarıştır.
kubica'nın sıralama turlarında alkı$lanası bir performans sergilediği, jensen button'u da artık ilk sekizde görmek istediğimiz bahreyn gp'si.
massa'ın sıralama turlarında 2. olmasına rağmen favorisi olduğu yarıştır.
Kimi raikkonen in kazanacağı gp.
Az önce tamamlanmış ve Ferrari piotu Felipe Massa'nın kazanmış olduğu, sezonun üçüncü yarışıdır. Puan alan diğer pilotlar sırayla; Raikkonen, Kubica, Heidfeld, Kovaleinen, Trulli, Webber ve Rosberg olmuştur.
Yarış aslında, sıkıcı olarak tabir edebileceğimiz bir havada geçmiştir. Grid'in en önünde yer alan Kubica'nın start anında Massa'ya, aynı tur içerisindeyse Raikkonen'e geçilmesiyle, Ferrariler ilk iki sırayı ele geçirip, rahat bir biçimde dubleye uzanmışlardır. McLaren'ise yeterli hıza sahip olamadıkları bir haftasonu neticesinde Hamilton'un daha start anında onunculuğa gerilemesi ve akabinde bir de kaza yaparak arka sıraları düşüp ritim kaybetmesiyle Kovaleinen puan umudu olmuş ve yarışı ancak beşinci sırada tamamlayabilmiştir.
BMW Sauber'e ise ayrı bir paragraf ayırmak lazım sanırım. Emin adımlarlar koyduğu hedefe yürüyen bu takım, be sezon adından çok sözettirecek gibi. Kubica'nın kazanıdığı pole pozisyonu sonrası, akıllara ilk olarak eksik benzin yükü açıklaması gelse de, yarışı izlediğimizde bunun pek de böyle olmadığını gördük. Nitekim, Kubica ilk turda yerini kaybetmesiydi, daha zevkli bir yarış izleme fırsatına erişebilirdik. Gene de, hem Kubica, hem de Heidfeld yarış boyunca istikrarlı pilotajlarını koruyarak, yarışı iyi yerlerde bitirdiler ve an itibariyle BMW Sauber'i markalar klasmanında birinci sıraya taşıdılar. BMW'lerin sezonun ilk üç yarışında ortaya koydukları performans, sezonun geri kalanında yarış ya da yarışlar kazanabileceklerinin bir ispatı gibi...
2005 ve 2006'nın dünya şampiyonu Alonso ve Renault ise hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Onuncu sırada başladığı yarışı aynı yerde bitiren Alonso, sanırım bu durumdan pek memnun değildir. işin aslını söylemek gerekirse, Renault'nun da gelişim göstererek, ilk üç takıma yetişmesi, aslında sezonun geri kalanında çok zevkli ve çekişmeli yarışları da beraberinde getirecektir.
Ve son olarak, bu sezon ilk kez bir yarış izlemememin ödülü olarak da, favori pilotum, genç Rosberg'in de yarıştan puanla ayrılması beni ziyadesiyle memnun etti.*
© copyright 2005 - 2026