2007'ye kadar olan süreçte doğup büyüdüğü ülkesinde eğitim hakkı elinden alınıp yurtdışına gitmeye zorlanmış başörtülü kızların göç dalgasıyla paralellik gösterir. amaçlar aynı, araçlar farklı.
öf, yok öyle bir göç dalgası, 1 milyon dolarlık bir yalan nedeniyle olacak iş değildir.

ya kardeşlerim, canlarım, yurttaşlarım, rica ederim sakin olun, üç kişi olun beş kişi olun, ellerine ayaklarına dolanın da saçmalamayın rica ederim. kimsenin kaçtığı falan yok, bu zamana kadar yaşandı bu ülkede bundan sonra da yaşanacak, neler yaşamadı ki bu millet, bi tanelerim, bakın sonra ne gudik başlıklara kalıyoruz ak!

dediğim gibi olmayan bir göç dalgasıdır, bir milyon dolarlık bir yalan nedeniyle olacak iş değildir.
bir de bu durum var ki artık havsalamız almıyor, alamıyor. oh ne ala memleket. sen tut cehape'ye oy verenleri bilinçli, aydın, çağdaş, demokrat yap, ona oy vermeyenleri cahil, köylü, göbeğini kaşıyan adam ilan et. sen bu ülkede yaşayan insanlara ve seçimlerine saygı duyuyor musun ki karşılığında onlardan oy bekliyorsun. açık açık konuşmakta yarar var bence. bunun adı demokrasi ise insanların seçtiğine saygı göstereceksin. demokrasi ile yönetilmek istemeyip de askeri diktayla yönetilmek istiyorsan da bunu açıkça ifade edeceksin. hiç öyle, çağdaş, aydın, eğitimli gibi safsatalara dalmayacaksın.
gecenin bir vakti oturduğumuz siteye 74 tane nakliye aracının girmesiyle kitlesel olarak patlamış göç dalgası. insanlar nasıl bir panik halinde anlatamam size. yükte ağır pahada hafif ne varsa alıyorlar. hayır deyimi yanlış kullanmadım. insanların kafası karışık, ne yaptıklarının farkında değiller. gelin kendinizi çok sevdirmeden. ayhh ben de yanlış konuşmaya başladım. aman tengrım.
en ufak bir engelde vazgeçecek kadar zayıfsanız hiç durmayın diyeceğim önermedir. zira sizin bize bu zayıflıkla, bu cesaretle zerre kadar faydanız dokunmaz.
şahsen izmir'e doğru yola çıkmamla dahil olduğum ve tanıdığım çoğu kişiyle harekete geçtiğimiz olgudur. tatil için değil efendim kalıcıyız.
bu ulke hepimizin diyenlerin yapmayacagi sey.
(bkz: yolunuz açık olsun)
"bu ülkede yaşanmaz diyenler , ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir." (cemil meriç)*
22 temmuz secimlerinin sonuclari ile turkiye'den umidini kesmis olan, aydin, cagdas ve egitimli gencligin gelecegeni baska topraklarda aramasi sonucu patlama yasayacak olan hadisedir.

Sehit'e kelle diyen bir ulke basbakani olan bir memleketin ordusu icin kim askere gitmek ister.

Yolsuzluklari kabak gibi belli olan bir iktidar partisini odullendiren bir hakli, kim universiteler de egitmek icin akademisyen olmak ister, kim bu halk icin siyaset yapip; parasindan, zamanindan fedakarlik yapmak ister!

Bireyci olmaya zorlandik resmen.