bugün

2006 formula 1 sezonunun 18. sırada olan son yarışı. 2006 japonya gp'sinde markalar ve pilotlar düzeyinde puanlar yakın olursa ak ve karanın belli olacağı yarış olacaktır.

(bkz: bu heyecana yürek dayanmaz)
michael schumacher'in 250. ve son yarışı. kendisi 10. sırada, diğer ferrari pilotu massa 1. sırada yarışa başlayacak. yarış öncesi futbolun en önemli yaşayan efsanesi pele, f1'in en önemli yaşayan efsanesi michael schumacher'e bir plaket vermiştir. pele bu plaketi verirken "ben futbolun pelesi, michael'de formula 1'in pelesi" demiştir.

yarış saat 20:00'de başlayacaktır. cnn türk ekranlarından canlı olarak izlenebilecektir.
schumacher'in yaşadığı türlü şanssızlıklara rağmen kariyerine efsanevi bir şekilde son verdiği yarış. önce sıralamalarda sorun yaşayıp 10. başladı. daha sonra iyi bir start ve 1-2 geçişle birlikte 5. sıraya yükselmişken fisichella lastiğine ufak bir temasta bulundu ve patlamasına neden oldu. son sıraya düşen schumi sonra herkesi birer birer geçti ve en son da raikkonen'i harika bir sollamayla geride bırakıp yarışı 4. sırada noktaladı. yarışı kazanan massa, senna'dan sonra yarış kazanan ilk brezilya oldu. alonso da 10 puan farkla geldiği bu yarışı 2. kez şampiyon olarak sonlandırdı.