2003-2004 sezonunda beşiktaş'ın 14 puan gerisinden gelen fenerbahçe'nin şike,teşvik ve hakem ayartması ile şampiyon olması sayesinde beşiktaş'ın çalınan şampiyonluğudur.

beşiktaş-samsunspor maçında 4 kırmızı kart ile beşiktaş'ın 7 kişi bırakılıp samsun'a yenilmesinin sağlanmasını, sonrasında ilhan mansız'ın hakem odasına formasını bırakıp üzerine temiz futbol istiyoruz yazmasını saymıyorum bile. ondan sonraki hakem hatalarını dile getirmeye gerek bile yok. guinti ve cordoba'nın alenen maç sattığını ve sinan engin'in beşiktaş içine konmuş saatli bir bomba olduğunu anlatmaya gerek var mı ? lucescu neden çılgına dönerek gitti bu ülkeden. hadi biri bana açıklasın.

bana göre beşiktaş'dan da bazı futbolcular satın alındı. özellikle yabancılar.

o yüzden geçmişe yönelik şike soruşturması yapılmalı. mesela son 20 sene gibi. çok fazla delil ve kanıt bulunacaktır. fenerbahçe alenen şike yapmıştır. hemde defalarca. şikeyi tek yapan klüp fenerbahçe de değildir. ama en fazla yapan fenerbahçe'dir. gereken yapılmalı.
(bkz: ağlama melis)
(bkz: ağlıyorlar efendim durduramıyoruz)
o sezon oynanan ve fenerbahçe'nin puan kaybı ile sonuçlanan çaykur rizespor maçının tekrarlanması ve fenerbahçe'nin galip gelmesinin sağlanması da hatırlanırsa daha iyi anlaşılacak olan gerçektir.

yazıklar olsun.
herkes tarafından bilinmektedir ama mağdur olan beşiktaş olduğu için ,kimse bir şey söyelemeye gerek duymaz. şayet galatasarayın şampiyonluğu çalınsaydı bakalım o zaman ne olacaktı .
pierre van hoojdonk tarafından da sanki ulvi bir iş başarmışlar gibi dile getirilmiş hadise.

ayrıca trabzonspor as başkanı nevzat şaka bile bu çalınan şampiyonluktan bahsederken beşiktaş a acımıştır.

beşiktaş ne olursa oslun acınacak bir kulüp değildir ama suç bizde, taraftarda. sahip çıkamadık takımımıza o zaman . kar topu atmakla yetinildi.
Çalınmadı. Satıldı. Aradaki fark büyüktür.
Serdar bilgili dönemin bjk başkanı adı herkesçe malum bir "baba" dan aldığı 10 milyon doları borsada batırır. Kendisine
- abi fon oluştuyoruz borsada paranın A.. Koyacaz diye
Söz verilen baba borsada ki manipülasyon oyunu tutmayıp da para buhar olunca Serdar bilgiliye cezayı keser. 50 milyon dolar. Ya paradır ya da can.
Serdar bu çatışmayı çözmek için Aziz den yardım ister. Aracı olan Sinan dır. Aziz meseleyi çözeceğini söyler.
Anlaşma şu şekildedir:
Serdar ın borcu gene 10 milyona düşer. Ama şampiyonluk fb ye verilecektir. Sinan bunu organize eder. Serdar 10 milyonu verir canını kurtarır.
Sezon sonu "baba" Serdar'dan bir iyilik daha ister bjk Rize ye evinde yenilir ve Bursa küme düşer. Malum baba rizesporludur.
Tüm bunlar herkesin gözü önünde ve bilgisi dahilinde oldu.

Sonuçlar ;
Serdar ve Sinan bjk den ömür boyu kovulur.
Bursa için artık bjk şerefsiz bir şikecidir. Bursa taraftarı bu olayı hiç affetmez.
Lucescu ülkeden kaçmak zorunda kalır. Türk futbolunda ki bu şike çetesini açıkça ifşa eder ve sonra gider.
Fener bir şikeli şampiyonluk daha alır.
Beşiktaşın fenerbahçeye 14 puan atarken yapılan şikeler sonucu giden şampiyonluğudur sadece şunu söyliyeceğim beşiktaşın 5 kırmızı kart alırken ki maçını izleyin ve kaleci cordoba'nın nasıl bir satılmış it olduğunu görün.
Şampiyonluğu satan zaten Beşiktaş'ın kendisidir.
beşiktaş'ın hatırladığım kadarıyla liderin 15 puan gerisinde olduğu sezon.
ne beşiktaşı olum?

ta aksine o sene bir halta derman olamayan galatasaray 33.haftada şampiyonluk yarışında fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde olan trabzon'u deplasmanda 4-2 yenerek eşekliğin heykelini dikmiş ve şampiyonluğu fenerbahçe'ye hediye etmiştir.