bugün

maçları izleyip olayı idrak edecek seviyede olan nesildir. türkiyein ilk ve son defa bu kadar kenetlenebildiğini görmüştür.
"Brezilya maçında okuldan kaçmışlığım bile var." diyen nesildir.
yüzüne boya ile bayrak deseni çizip,gol olduğunda mahalleyi ayağa kaldıran ve birinin çıkarak "ses yapmayın hasta var." diye uyardığı efsanevi nesil...
(bkz: ilhan ilhan illhaaaaaannn)
ben tam brezilya maçının olduğu gün londra'daydım bir pubda izleyelim dedik, bir girdik ki tamamen türk var nerdeyse. ülkeden uzak olunca daha bir heyecanla izledik. pub çalışanlarının maç bitiminde ağlayan biz türkleri görünce şok olduklarını hatırlıyorum.
brezilya maçının olduğu gün hastayım diye okula gitmemiştim. 4.sınıftaydım o zamanlar. hasan şaş sol çaprazdan golü atınca evin içinde koşmuştum, nasıl sevineceğimi bilememiştim. evde tek başıma izlemiştim o maçı. gerçekten de efsane nesildir.
10 sene lan bahsettiğimiz olay.
allah allah.
o maçları izlemek için bir saniye dışarı bile çıkmamış yerinden kıpırdamamış efsane nesildir. evi tribüne çevirip rahmetli babasıyla maçlara sevinmekte idi.
Bolca Ümit DAvala tıraşına maruz kalmış nesildir aynı zamanda.
okumanın değerini anlamam için babam tarafından konfeksiyon da çalışmak için gönderildiğim yıllardı o yıllar. belki de futbola olan sevgim o yasakçı zihniyet yüzünden bu kadar fazla. emre nin gs li olduğu yıllardı o yıllar. ya da biz öyle biliyorduk. kosta rika ya attığı o müthiş gol. sabahın köründe kalkıp bülent korkmaz ın golünü gördük biz. hasan şaş ın kolyesini. ümit davala nın japonya ağlarını havalandırırken fenomen olmuş saç stilini. hakan şükürün formsuzluğunu ve türkiye nin yeni reklam yüzü olmuş ilhan mansız ı. güzel günlerdi, çocuktuk ve keşke hep öyle kalsaydık.
Brezilya maçını televizyonun vitrininden izlemiştim. Hey gidi hey.
sabahın köründe çapaklı gözlerle o gollere sevinmiş nesildir. kim bilir hangi nesil görecek bir daha, sabah oynanan dünya kupası maçını.
görülmüş en iyi nesildir. çalışkan öğrenci torpili ile öğretmenler odasında izlediğimi hatırlarım.
O sene 4. sınıftaydım. Öğretmenimizin izniyle sınıfa televizyon koymuştuk ve maçları sınıfça izliyorduk. Okulda yüzünü kırmızı beyaza boyayan çocuklar marşlar "goooool" sesleri hala aklımdadır. Çok güzel günlerdi be hacı. Sevilesi baş üstünde tutulası nesildir.
içinde bulunduğu müstesna nesil . haydi hasan şaş şaşırt onu . hahaha .
-ilan ilan ilaaaan goool yarı finaldeyiz yarı finaldeyiz.
fenaydı lan hasan şaş brezilyaya gol atınca sevinmemişti galiba.
ilhan mansızın senegale attığı altın gol, ümit davala saç stili, brezilyaya attığımız gol, kavurucu yaz sıcağında izlenilen o anlar unutulur mu hiç ?.
televizyonun Türk milletinden en çok tokat yediği zamandır.
şuan ki rezalete tanık olan neslin abisi falandır abartılacak yönü yoktur.
ümit davala nın mohikan tarzındaki saçlarını görmüş olan nesildir.
bi '96 avrupa kupasında alpay özalana düşür lan o adamı diye bağıran efsane nesil' değildir.
(bkz: goran vlaovic)
Hakan Şükürün 9. saniyede attığı golü görüp havalara uçan nesildir.
Okullarda toplu maç izlemiş olan nesildir. Koca bir iddaa bayii düşün hocalar falan hepsi Türkiye'ye oynamış; biz gol atınca yer yerinden oynuyor. Zaten dönemin son zamanları. Dersler de fasafiso olmuş. Keyifle okula gider maçımızı izler sonra bir posta da sınıfça maç yapardık. Güzel günlerdi.