bugün

2001 ve 2010 yılının karşılaştırılmasıdır. * *

2001 yılında:

8 Ocak - istanbul
8 Ocak Gregorian takvimine göre yılın 8. günüdür. Sonraki sene için 357 gün var (Artık yıllarda 358).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı hizmete girdi.

bkz. Sabiha Gökçen Havaalanı
Tümünü okumak için linke tıklayınız.
15 Ocak -
15 Ocak Gregorian takvimine göre yılın 15. günüdür. Sonraki sene için 350 gün var (Artık yıllarda 351).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Wikipedia kuruldu.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.20 Ocak -
20 Ocak Gregorian takvimine göre yılın 20. günüdür. Sonraki sene için 345 gün var (Artık yıllarda 346).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.George W. Bush
ABD BaşkanıGeorge W. Bush (1946 - .... )

Amerika Birleşik Devletleri'nin 43. başkanı. 2004 yılında ikinci kere ABD başkanı olarak seçildi.

6 Temmuz 1946'da Connecticut'de doğan George W. Bush, aslında siyasi kariyeri yüksek bir aileden geliyor. Babası George Bush, 1988 başkanlık seçimini kazanarak, 1989-1993 yılları arasında bu görevi ürüttükten sonra Bill Clinton'a mağlup oldu. George W. Bush'un
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Amerika Birleşik Devletleri'nin 43. başkanı oldu.

Amerika Birleşik Devletleri; doğuda Atlas Okyanusundan batıda Büyük Okyanus a kadar 4.500 km genişliğindedir. Kuzey sınırını Kanada, güneyini ise Meksika körfezi çevirmektedir. ABD Amerika kıtasında yer alır. Dünyanın en büyük ülkelerinden biridir.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.24 Ocak -
24 Ocak Gregorian Takvimine göre yılın 24. günüdür. Sonraki sene için 341 gün var (Artık yıllarda 342).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Diyarbakır Emniyet Müdür
Diyarbakır karpuzu ve kalesiyle meşhur Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan il. Doğuda Batman, kuzeydoğuda Muş, kuzeyde Bingöl ve Elazığ, batıda Malatya ve Adıyaman, güneyde Şanlıurfa ve Mardin illeriyle çevrilidir. 37°30 ve 38°43kuzey enlemleri ile 40°37 ve 41°20 doğu boylamları arasında yer alır. Güneydoğu Anadolu'nun Gaziantep'ten sonra ikinci gelişmiş şehridir. Trafik numarası 21'dir.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Gaffar Okkan 4 koruması ve şoförü, silahlı saldırıda çapraz ateşe tutularak öldürüldü.

Gaffar Okkan (1952 - 2001)

1952 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesi'nde doğdu. ilk ve ortaokulu orada tamamladıktan sonra Ankara Polis Enstitüsü'ne girdi ve 1970 yılında görevine başladı. Ege Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Okkan, izmir, Eskişehir, Urfa ve 1993'de Mehmet Ağar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde Kars'ta görev yaptıktan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Bu dönemde terör örgütü Hizbullah'a yönelik başarılı operasyonlarıyla sık sık gündeme gelen
Tümünü okumak için linke tıklayınız.19 Şubat -
19 Şubat Gregorian Takvimine göre yılın 50. günüdür. Sonraki sene için 315 gün var (Artık yıllarda 316).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.MGK aylık olağan toplantısında Cumhurbaşkanı
bkz. Millî Güvenlik Kurulu
Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan
Ahmet Necdet Sezer 13 Eylül 1941 tarihinde Afyon'da doğdu. 1958 yılında Afyon Lisesi'nden 1962'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı. Askerliğini Kara Harp Okulu'nda Yedek Subay olarak yaptı.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Bülent Ecevit arasında yaşanan tartışma piyasalarda deprem etkisi yarattı. Birkaç saat içinde
Bülent Ecevit 1925'te istanbul'da doğdu. 1944 yılında istanbul Amerikan Koleji'ni bitirdi. 1944'te çalışma yaşamına girdikten sonra, işten ayırabildiği zamanlarda Ankara Üniversitesi'nde ingiliz dil ve edebiyatı, Londra Üniversitesi'nde Sanskrit, Bengalce, sanat tarihi bölümlerine devam etti.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Merkez Bankası'ndan yaklaşık 5 milyar dolar çekildi.

Merkez Bankası Devlet adına para üreten, faaliyetleri ve işlemleri ile devletin maliye ve para politikasının uygulayıcısı olan ve bankaların bankası olarak da adlandırılan kuruluş. Merkez bankasının görev ve yetkileri şöyle
Tümünü okumak için linke tıklayınız.3 Mart - Başbakan
3 Mart Gregorian Takvimine göre yılın 62. günüdür. Sonraki sene için 303 gün var (Artık yıllarda 304).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Bülent Ecevit'in görüşmek üzere davet ettiği
Bülent Ecevit 1925'te istanbul'da doğdu. 1944 yılında istanbul Amerikan Koleji'ni bitirdi. 1944'te çalışma yaşamına girdikten sonra, işten ayırabildiği zamanlarda Ankara Üniversitesi'nde ingiliz dil ve edebiyatı, Londra Üniversitesi'nde Sanskrit, Bengalce, sanat tarihi bölümlerine devam etti.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Dünya Bankası Başkan Yardımcısı
Alm. Weltbank, internationale Bank für Wieder ausfbau und wirstchaftliche Entwicklung (IBRD) , Fr. Banque Internationale, Banque Internationale de Reconstruction et de Développement (BIRD) , ing. World Bank, International Bank for Reconstruction and Development (IBRD). Uluslararası imar ve Kalkınma Bankası. Üye ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunacak üretim projelerine finansman sağlayan Birleşmiş Milletlere bağlı mal bir kuruluştur. 1944’te ABD’de Bretton Woods'ta Uluslararası Para Fonu (IMF)
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Kemal Derviş, Devlet Bakanlığı'na atandı.

Kemal Derviş 1949 yılında doğdu. ingiltere'de ekonomi alanında dünyanın sayılı üniversitelerinden olan London School of Economics'den mezun olduktan sonra ABD'nin dünyaca ünlü Princeton Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktorasını yaptı.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.22 Nisan - Muhammed Emin Tokcan liderliğindeki eylemciler istanbul Swiss Otel'i bastılar.Yaklaşık 12 saat süren rehin alma eylemi kansız sona erdi.

22 Nisan Gregorian Takvimine göre yılın 112. günüdür. Sonraki sene için 253 gün var (Artık yıllarda 254)
Tümünü okumak için linke tıklayınız.22 Haziran -
22 Haziran Gregorian Takvimine göre yılın 173. günüdür. Sonraki sene için 192 (Artık yıllarda 193) gün var
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Anayasa Mahkemesi, laik cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri nedeniyle FP'nin temelli kapatılmasına karar verdi. FP üyesi Nazlı Ilıcak ile Bekir Sobacı'nın milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verildi.

25 Ağustos - işadamı Üzeyir Garih, Eyüp Mezarlığı'nda bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Yener Yermez olaydan 10 gün sonra memeleketi Kayseri'de yakalandı.

11 Eylül - New York'da ki Dünya Ticaret Merkezi'ne saldırı düzenlendi. Saldırıyı El Kaide örgütünün elebaşı Usame bin Ladin'in yaptırdığı iddia edildi.

7 Ekim - Amerika Birleşik Devletleri ve ingiliz kuvvetleri 11 Eylül saldırısından sonra Taliban'ın düzenine ve El Kaide örgütüne karşı Afganistan'a saldırdı.

30 Ekim- Michael Jackson, Invincible albümünü çıkardı.

5 Kasım - 20000000 TL'lik banknotlar tedavüle çıkarıldı.

9 Kasım - ABD ve ingiliz kuvvetlerinin başlattığı hava saldırıları sonucunda Afganistan'daki Taliban iktidarı devrildi.

5 Aralık - Afganistan'ın geleneksel yönetiminin başına Hamid Karzai seçildi.

20 Aralık - Ekonomik bunalımdan kurtulamayan Arjantin'de hükümet, Devlet Başkanı Fernando de la Rua'ya istifalarını sundu. Ülkede ilan edilen sıkıyönetime rağmen olaylar sürdü.

31 Ocak - Uzay turisti Amerikalı Dennis Tito'nun, 2 Rus kozmonatla yıldızlara yolculuğu başladı.

istanbul Ticaret Üniversitesi, izmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi kuruldu.

2001 Ekonomik Krizi başladı.

2010 yılında:

2010'da
2010 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmeler
Tümünü okumak için linke tıklayınız.istanbul,
istanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti. Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34. sırada yer alır. Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir. istanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır. Marmara kıyısı ve istanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde Türkiye'nin kuzeybatısında kurulmuştur.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Essen ve
Essen, Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine bağlı, bu eyaletin ikinci ülkenin altıncı büyük şehridir.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Pecs 1 yıllığına Avrupa Kültür Başkent'i oldu.

Ocak
Tümünü okumak için linke tıklayınız.1 Ocak -
1 Ocak hem Julian hem de Gregorian takviminde yeni yılın ilk günüdür. Sonraki sene için 364 gün var (Artık yıllarda 365).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Yeni Türk Lirası (YTL) tedavülden kalktı.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.1 Ocak -
1 Ocak hem Julian hem de Gregorian takviminde yeni yılın ilk günüdür. Sonraki sene için 364 gün var (Artık yıllarda 365).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.ispanya
ispanya iber Yarımadasının beşte dördünü kaplayan bir Avrupa devleti. Doğu ve kuzeydoğusunda Akdeniz, kuzey, kuzeybatı ve güneybatısında Atlas Okyanusu, kuzeydoğusunda Fransa ve Andoro Cumhûriyeti, batısında Portekiz bulunmaktadır. Akdeniz- deki Balear, Atlas Okyanusundaki Kanarya Adaları ispanya'ya aittir.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığını
Avrupa Birliği Konseyi (The European Council), AB'nin üst seviye yetkili organıdır (Avrupa Konseyi=The Council of Europe ile karışmaması için Avrupa Zirvesi de denir). Üye devletlerin başkanları veya başbakanlarının katıldıkları zirve konferanslarında bilfiil doğmuştur. Yılda iki kere toplanır. Dışişleri bakanları da katılabilir. Konsey, AB'nin genel politikasını belirler. Hedefleri büyüme, barış, güvenlik, işbirliği, demokratik gelişmedir.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.
isveç'ten devraldı.

isveç Finlandiya ile Norveç arasında yer alan kuzey Avrupa ülkesidir. Yaklaşık 9 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Yüzölçümü: 449,964 km²'dir. Para Birimi isveç Kronu'dur. Resmi dili bulunmamasına karşın de facto olarak isveççe konuşulmaktadır. Fransızca, Almanca ve Fince de okutulmaktadır. Ancak küreselleşmenin etkisiyle ingilizce çok yaygın bir biçimde konuşulmaktadır. Başkenti Stockholm'dür. Toplam nüfusu 9,060,430 (84.)
Tümünü okumak için linke tıklayınız.1 Ocak -
1 Ocak hem Julian hem de Gregorian takviminde yeni yılın ilk günüdür. Sonraki sene için 364 gün var (Artık yıllarda 365).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Hint Okyanusu üzerine
Hindistan, Afrika ve Okyanusya tarafından çevrilen, dünyanın üçüncü büyük okyanusu. Asya'nın güneyinde, Afrika ile Avustralya arasında kalan deniz. 20° doğu boylamıyla Atlantik'ten, 147° doğu boylamıyla Büyük Okyanustan ayrılır. Bu deniz, okyanuslar içinde en küçük olanıdır. Avustralya ile Afrika arasındaki uzaklık yaklaşık olarak 10.000 kilometredir. Yüzölçümü kollarıyla berâber 74.900.000 km2yi bulur.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.güneş tutulması gerçekleşti.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.4 Ocak -
4 Ocak Gregorian takvimine göre yılın 4. günüdür. Sonraki sene için 361 gün var (Artık yıllarda 362).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Burç Halife'nin inşaatı tamamlandı ve dünyanın en yüksek
Burç Halife Dubai'de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. Adını Khalifa bin Zayed Al Nahyan'dan almıştır.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.gökdeleni ünvanını elde etti.

Şubat Gökdelen Alm. Hochhaus (m), Fr. Gratte-ciel (m), ing. Skyscraper. Çelik veya betonarme iskelet inşası gerektirecek kadar bir yüksekliği sahib olan çok katlı yapı. Bu tarife göre New York'taki Dünya Ticaret Merkezi gökdelen, fakat Eyfel Kulesi değildir.

Gökdelen yapımı ilk olarak Amerika'da başlamıştır.insanları gökdelen binaların yapılmasına sevk eden birçok sebepler vardır. Eskiden insanoğlu bahçeli müstakil evlerde otururken, bugün köylerden şehirle
Tümünü okumak için linke tıklayınız.12-
12 Şubat Gregorian Takvimine göre yılın 43. günüdür. Sonraki sene için 322 gün var (Artık yıllarda 323).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.28 Şubat -
28 Şubat Gregorian Takvimine göre yılın 59. günüdür. Sonraki sene için 306 gün var (Artık yıllarda 307).
Tümünü okumak için linke tıklayınız.2010 Kış Olimpiyatları
2010 Kış Olimpiyatları, Kanada'nın Vancouver şehrinde 12 - 28 Şubat 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. Paralimpik Oyunları ise 12 - 21 Mart 2010 tarihleri arasında planlanmıştır.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.
Kanada'nın
Kanada, eski adı ile Kanada Dominyonu, Kuzey Amerika kıtasında en kuzeydeki ülkedir. 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşan, merkezi olmayan, anayasal monarşi ile yönetilen, 1867'de Konfederasyon yasası ile kurulan bir federasyondur.

Kanada'nın başkenti Ottawa'dır. Eski bir Fransız ve ingiliz kolonisi olan Kanada, hem La Francophonie, hem de ingiliz Milletler Topluluğuna bağlıdır.
Tümünü okumak için linke tıklayınız.Vancouver şehrinde düzenlenecek.

Mart

Nisan

Mayıs •bkz. Vancouver, British Columbia
Tümünü okumak için linke tıklayınız.
29 Mayıs - 2010 Eurovision Şarkı Yarışması Norveç'te yapılacak.

Haziran
11 Haziran- 11 Temmuz - 2010 FIFA Dünya Kupası Güney Afrika Cumhuriyeti'nde gerçekleşecek.

Temmuz
1 Temmuz - Belçika, Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığını ispanya'dan devralacak.

Ağustos 28 Ağustos- 12 Eylül - 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası izmir, Ankara, istanbul ve Kayseri'de gerçekleşecek.

(http://www.turkcebilgi.com/2010/ansiklopedi)
2001 yılı ile 2010 yılını kıyaslamaktır.
türkiye'nin basketbol şampiyonalarına ev sahipliği yaptığı yıllardır. türkiye bu sene kupayı alırsa 2010 2001'i döver.
2010 un daha büyük olduğu karşılaştırmadır. (bkz: 2010-2001=9)
2001 ve 2010 içerdiği rakam bakımından aynı olduğu için bahçeli her türlü iki sayıda da 40 elde edebilir.
2001 ve 2010 arasında ki fark birler basamağındaki bir onlar basamağındaki 0 ile yer değiştirmiştir. ve arada 9 sayılık bir fark oluşturmuştur.