1978'de lise mezunu 76.000 kişi 45 günlük eğitimin ardından öğretmen olarak atandı.
1978'de 45 günde öğretmen yapılanlar toplam öğretmen sayısının %40'ına tekabül ediyordu.

Bizi yetiştiren eğitim sistemini görünce çok mutlu oldum şimdi müdür,müdür yardımcısı milli eğitim müdürü felan olanları vardır. güzel ülkem benim. *
iyi olanları tenzih ederim

Ancak bir neslin ağzına sıçılmış. o kesin

Şimdi de emekli olmak bilmeyenleri var.
dayakçı eğitim zihniyetinin en belirgin öğretmenleridir bu 76bin kişi. bu öğretmenler sayesinde bir çok psikolojisi bozuk insan yetişmiştir. allahtan bu hocalardan piyasada pek kalmadı.
süleyman demirelin, siyasi hayatındaki tek "doğru" cümleyi sarfetmesine neden olan hadisedir.

(bkz: 40 günde hıyar bile yetişmez)
bugün ne farkı var dememe sebep olan durumdur. zira son kpss kopya skandalında bunu anlamış olduk. a benim salak kopyacı öğretmen adaylarım. biz küçükken bile sınav sorularını aldığımızda anlaşılmasın diye farklı soruları yanlış veya boş bırakıyoduk. yaşı en az 22 olan bu öğretmen adaylarından en az 3500 kişinin full yapması veya daha fazlasının 1-2 yanlıs yapmasının bu öğretmenlerin, o ögretmenlerden ne farkı var dedirten durumdur.
ülkenin bugün neden bu halde olduğunu en iyi anlatan cümle. ve de sözlükte şu ana kadar okuduğum en bilgilendirici entry.
1978 de 45 günlük sözde eğitimle öğretmen oldular, istisnaları hariç, çoğunun (afedersiniz) götü kalktı, kendilerini bir .ok zannetmeye başladılar, gerçek öğretmen lisesi ve eğitim fakültesi mezunu adam gibi öğretmenleri ezerek önlerine geçtiler, çoğu asabiydi, sinirliydi, çocuk-genç psikolojisinden anlamayan, öğretmenliği kendi egolarının tatmini için araç olarak kullanan, eğitimsiz, bilgisiz, kültürsüz kişilerdi. Bir de bunların üzerinden 12 eylül 80 darbesi sonrası asker geçti, daha da çekilmez hale büründüler.

bir neslin ağzına sıçtılar, bugün memleket bu halde ise onların eseridir, çoğu bugün emekli çok azı da emekli olmak üzere, o zaman ki öğrencilerinin bir kısmı bugün öğretmen olmak için kadro bekliyor, kndileri hazırlopa kondu, bugün öğrencileri sıkıntı çekiyor.

iyi bok yediniz, ama öbür tarafı var bu işin, bu kadar insanın eli yakanızda olacak, içinizden bazılarınız erken mefta oldu bile, şu anda onlar ne haldeler bir düşünün, sıra size de gelecek az kaldı.

edit: lafım o çoğunluğa, yoksa istisna olan, öğretmen olduktan sonra gerçek öğretmenliğin hakkını sonuna kadar veren, öğrencileri tarafından bugün sevgi ve saygı ile anılan o istisnalara kesinlikle sözüm yok, yaşıyorlarsa ömürlerine ömür, ölmüş olanlara da rahmet diliyorum...
bu olayın asıl tehlikesi bunların bugünün öğretmenlerini yetiştirmiş olmalarıdır.
aynı olay erbakan döneminde de yaşanmıştır gazetecilik mezunu olanlar öğretmen olarak atanmıştır. bunlardan bir örneği lisede ki felsefe hocamdı gazeteciliği bitirmiş, tcdd'de memur olarak çalışmış ardından bu atamayla öğretmen olmuş.
işte bu yüzden;
beden eğitimi deyince meyve suyu kutularıyla futbol,
resim deyince isim şehir,
müzik deyince boş ders geliyor akla.
72 doğumluların manyaklaşmasının sebebidir.
galiba benim eğitim hayatıma hep bunlar denk geldi. öğretmenlerim berbattı.
o yıllarda bu zihniyet ve politika eğitim sistemimizin içine etmişti. şimdi ise bunun farklı bi versiyon ekonomimizin içine edecek. bırakın da herkes işini yapsın.

(bkz: fen edebiyat mezunlarının vergi müfettişi olması)
ülkemizdeki eğitim sistemimizin bugün bu noktaya gelmesine şaşırmamak gerekir.
aralarında amcamında olduğu güruhtur.