bugün

Bu gece tekrar gündeme getirilmelidir.
federasyon aylar önce 20 gün içerisinde açıklayacaz demişti aradan kaç asıl geçti sayamadım. gündemi değiştiler konunun üstü kapandı yine. bu olayda fb haklı bence şampiyonluklar sayılmalı.
Beyaz futbol izleyip hemen buraya yazmışsınız.
Mahalli lig şampiyonluklarıdır. Profesyonel değildir hiçbiri.
acilen gündeme getirilmelidir.
Amatör, şehir hatta mahalli liglerde kazanılmış şampiyonluklardır. Bu yüzden 1959 sonrası başlatılmış profesyonel lig şampiyonluklarına eklenmeleri hata ve gereksizlik oluşturacaktır.
Avunma itemleri....

Pehhh...
amatör şehir ligi şampiyonluklarıdır. profesyonel ligler 1959 sonrası başlamıştır. bu yüzden 1959 öncesi ve sonrası şampiyonlukların birleştirilmesi mantığa aykırıdır. bu gerçeğe rağmen hala inat ediyorsanız ben bir şey demiyorum.
nasıl da çarpıtıyorlar amk. 3 şehirli lig ne alaka? 18 takımlı, 20 takımlı liglerle oynandı. taçsız kral metin oktay demeyi biliyorsunuz, o zaman adam senede 3-5 maç oynayarak, 3 takımlı ligde mi taçsız kral oldu? 1957 ve 1958'de biz şampiyon olduk en basiti. ama 1959'dan önce bjk'nin 2 şampiyonluğu verildi. ee bizim ve sizlerin 1959 öncesi şampiyonlukları neden verilmiyor? 1956'da şampiyon olduğumuzda da 18 gol ile gol kralı metin oktay olmuş.

sen gel onlarca yıl lig oyna, şampiyon ol, ter dök kupa al, sonra sayılmasın. 100 yılı aşkın takımların tüm zaferleri hiç edilip, son 50-60 yılları baz alınıyor. o zaman herkes sıfır amk. lig şimdi başlıyor. bundan sonraki şampiyonlukları sayalım.
1959 öncesinde türkiye'de ulusal çapta iki futbol turnuvası düzenleniyordu. milli küme her sezon oynanmamış, oynandığı zaman da sadece üç büyük şehirden takımlara açılmıştır. türkiye futbol şampiyonası ise istisnalar haricinde her sezon oynanmış, tüm türkiye'den takımlar bu turnuvaya katılmıştır. hatta üç büyük şehir dışından şampiyon da (bkz: eskişehir demirspor) çıkmıştır. bundan ötürü şampiyonluk sayıları hesaplanırken 1959'da başlayan süper lig ve 1959 öncesi türkiye futbol şampiyonası dikkate alınmalıdır. milli küme'nin bu hesaplamanın dışında tutulması daha adil olacaktır. fakat bu konuyu gündeme getiren fenerbahçe'nin sırf şampiyonluk sayısını artırmak için milli küme'yi de gündeme getirmesi işi yokuşa sürmektedir.
metin oktay' ın bir insan ve futbolcu olarak büyüklüğünü etkilemeyecek biçimde 1959 sonrasındaki şampiyonluklara dahil edilmesi mantıksız olacak şampiyonluklardır. bir sürü adam sayfalarca neden 1959 öncesi ve sonrasının ayrılması gerektiğini anlatmış hala inat ediyorsunuz. yeter ama !
Masal aq çamurda tepinmişler futbol oynuyoruz sanıyorlar.
şöyle uzaktan bakıyorum da nedense geseliler çok kıvranıyor bu konuda. nedir sancınız arkadaşlar anlamıyorum ki? sonuçta hakkıyla kazanılmış şampiyonluklarını istiyor adamlar.

görende fettullah gülen'le, mehmet ağar'la, ergun gürsoy'la falan şikelerle kazandığınız şampiyonlukları istiyorlar sanacak...
E aq avrupada şike yaptık hep.

Gidin müzeye kimin kupası fazla bakın.

Tescilli şikeden Avrupa kupalarına alınmama siktirin aq şikecileri cezası almış takımınız tatava yapmayın.
febenin iddiasına göre 1959 önceki şampiyonluklar ulusal nitelikte. ama aynı febe bu dönemde aynı anda iki tane şampiyon çıktığını iddia ediyor. ulusalsa nasıl iki tane şampiyon olur amk. adı üstünde ulusal şampiyon bir tanedir. bugün bir tane lig var ve bir tane şampiyon var. yok öyleydi yok böyleydi diye tartışmaya bile gerek yok. buradan dahi saçmalık anlaşılır ulusal olmadığı.
Kimse boş yapmasın! TFF'nin armasında yazan tarih nedir? 1923. O vakit ne konuşuyorsunuz arkadaş! Bir de çıkıp "yedi kişiyle 7-0" yendik demezler mi. Profesyonel lig diye bir şey yok arkadaş. Herifler yıldız kriteri getirmek istemiş ve geriye dönük olarak başlangıcı 1959 olarak almışlar, hepsi bu. Nerenizi yırtarsanız yırtın; tarih yalan söylemez. Çıkıp Uefa Kupası görüntülerinden Penaltıcı Arif ve Torinolu Şaban'ı "Fetöcü" diye çıkartmayı biliyorsunuz da Fener'in acı acı şamarladığı zamanları niye bilmiyorsunuz? Şimdiden itibaren her maçı Cincon alsa; galibiyet sayıları 10 sene sonra eşitleniyor. Ben hidayete erdim, UEFA Kupasını almadan üç ay önce Fenerli oldum. Hagi çingeninin kollanmasını, Arif'in zıplamalarını gördüm.

Haluk Ulusoy-Ergun Gürsoy-Mesut Yılmaz koalisyonuyla ne haklar yenildi, bilen bilir.
Fenerbahçe evelallah üst üste koyar, hepinizin hakkından gelir!

Not: "Koymak" derken yanlış anlaşılmasın; hepinizi birden... Yani birleştirerek... Şey yani şöyle ard arda... Tamam tamam, susuyorum, düzeltemeyeceğim. Buradan maç dönmez :-).
Tff'nin armasında yazan tarih gs öne geçince mi geldi aklınıza cedidacer? Kimin kime koyduğu belli dağılın aq.
Gs hiç öne geçmedi. Bir çocuğun babası önemlidir ve bu çocuğun babası Arnavut asıllı bir Ermeni. Saygısızlık ya da ırkçılık yapmak istemem; ama gs'nin ilk kadrosu her şeyi anlatıyor. Agoplar'ın Yaniler'in takımı ve burjuvazinin kralıdır Gs. Üç beş zengin velet top oynasın diyerek, Fransız Sion Derneği'nin yardımıyla, babasının nüfuzunu kullanarak Ali Sami Yen tarafından kurulmuş bir elit burjuva takımını savunmak için burjuva olmak gerekir.
anlamayanlar ve anlamamakta inat edenler için tanımlayacağım şampiyonluklar.
1-) 1959 öncesi şampiyonluklar amatör şehir ligi şampiyonluklarıdır. bir sürü farklı şehir ligi ve şampiyonu vardı.
2-) 1959 sonrası şampiyonluklar profesyonel lig şampiyonluklarıdır. amatör şehir ligi şampiyonluklarının aksine tek bir lig söz konusuydu.
bunu da anlamadıysanız ve hala mantıksızca 1959 öncesi ve sonrasını birleştirmeye çalışacaksanız ben size bir şey demiyorum arkadaş.
Tamam; 1959 öncesini boşverelim. Gs-22, FB-19, Bjk-16, TS-7, Başak ve Bursa 1’er; etti mi sana 66. 64 yıllık lig tarihinde nasıl oluyor da 66 şampiyonluk olabiliyor?

Cevabı aşağıda:

Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞiKTAŞ Kulübünün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

Demek ki olabiliyormuş. Boş konuşmayın!
1959 öncesi sayılmayacaksa kimse 100 küsür yıllık camiayız demeyecek.

Takımların kuruluş yılları 1959 yılı sayılsın o zaman.

Korkmayın olm bu kadar.
Ben ağlamam, fikirlerimle ağlatırım. Fikrimi çürütebilmeniz için Tff'nin hem armasındaki tarihin değişmesi hem de bu 2 yıllık fazlalığın düzeltilmesi gerekir; yoksa bir takımın geçmişteki şampiyonlukları verilse ne olur verilmese ne olur. Tarih Fenerbahçe'yi Atatürk'ün ziyaret ettiği ve teşekkür ederek övdüğü tek büyük takım olarak yazacak. Zati benim doğru yolu bulup Cincon'u bırakıp Fenerli olmamdaki en büyük nedeni bu silinmez tarih, General Harrington Kupası, işgal yıllarındaki kahramanlıklar, Kurtuluş Savaşı'nda futbolcuları şehit olmuş tek takım olması gibi olaylardır. Mazinde bir tarih yatar, yaşa Fenerbahçe!
Profesyonel liglerle alakası olmayan amatör şehir ligi şampiyonluklarıdır. Bir de böyle açıklayalım belki anlarlar.
Sonradan kural koyana Tff, sonradan tarihinden futbolcusunu silene de gs deniyordu galiba. Saksıya fesleğen gibi oturttum :-).
Arif nerede, Hakan nerede birader?
Üzülme, bu günler de geçip gider.
Sen fanatiklik ediyorsun belki ama,
Gs'lisin anlaşılan, Allah başka vermesin keder.
güncel Önemli Başlıklar