bugün

partilerden hangisinin 2010 fiba dünya basketbol şampiyonası'na gelen turistleri çekeceğini , merakla beklediğimiz referandum.*
12 eylül darbesinin 30. yıldönümünde, Anayasa değişiklikleri referandumu gerçekleştirilecektir. bu tarih aynı zamanda çoğu insanın tatilde olacağı ramazan bayramı haftasına denk gelmektedir.
(bkz: yokum diyor)
Yüksek Seçim Kurulu, meclisten geçen ve cumhurbaşkanının da onayıyla resmî gazetede yayımlanan anayasa değişiklik paketini; cumhuriyet gazetesinde öngörüldüğü üzere 60 içinde değil, 120 gün içinde halk oylamasına sunma kararı aldı.

buna göre 12 eylülde referandum var.

ysk, daha önce yasa haline gelmiş ve yürürlükte olan, referandum sürecini kısaltmaya yönelik bir değişiklik olmasına rağmen; anayasa mahkemesi'nden rol çalmış, yetki gasp etmiştir. ysk maddenin anayasaya uygunluğunu ele alamaz, sadece yürürlükteki kanunlara göre hüküm verebilir.

ve fakat, tarafsız olmak gerekirse; yürürlükte olan kanunun, bilmem kaçıncı maddenin bi' bendine göre * 'bir yıl içinde olan seçim kararlarını etkilemez' gerekçesiyle alınmış olan bu karar tamamiyle anayasa mahkemesini ilgilendiren bir karar.

evet efenim, ister iki ay sonra olsun, isterse dört... chp için farkeden hiçbir şey olmayacak orası kesin. ivedilikle 110 imzayla anayasa mahkemesine gidecek ve "anayasa mahkemesi iptal kararı verirsehalk oylamasına gidilemez" mızıklamasına başlayacaktır.

tabi bu arada, anayasa mahkemesi nin türban kararında olduğu gibi, maddeyi usulen değil; aslen inceleyerek başka bir suç işlediğinden fazlaca bahsetmiyorum.

eğer anayasa mahkemesi kararı hayır olarak oylarsa ve halk oylamasına gidilemezse, demokrasi adice sırtından vurulmuş sayılacaktır.

zaten halkın kendisine gidilecek, 11 kişi ne demeye, kimin adına karar veriyor?

"12 eylül" ün intikamı 12 eylül'de alınsın.
demokrasi zaten yatıyor, bari kemikleri sızlamasın.
12 eylül darbesinin yıldönümünde gerçekleşmesi gerçekten harika olmuş.
tarihi cidden manidar olmuş. çıktığın delik bizzat 12 eylül olsun, darbecileri yargılama, elini kolunu sallayarak dolaşsınlar, darbecilerle hoşun beşin kralını yap. sonra da biz kaka darbecilerin anayasasını o kaka günde yıkacağız borazanlığı yap.

ne kadar ucuz argümanlarla heyecanlanan insanlarsınız lan siz.

ha bir de legal sübyancılığın yolunu açacak yazınlar ile darbe mahsulü yazınların çarpıştırılacağı bir referandum olacak.

bu kadar ucuz heyecanlara gelen kabilelere de bu yakışır zaten.
tarihi itibariyle bir nüktedanlık yapılmaya çalışılmış hede.

hede diyorum neden;

(bkz: dün boktun bugün koktun)
(bkz: sen önce okulunu bitir sonra bolca evcilik oynarız)
tatlı su demokratlarına, askerî diktayla hesaplaşma havası vermesi için manidar bir tarihte yapılacak olan referandumdur. tarihe ise askerî diktanın sonlanış, sivil diktanın başlangıç zamanı olarak geçecektir.
120 gün sonra "anayasa değişikliği mi olmuştu lan" diyecek insanların oy kullanacağı referandum.
*
ramazan bayramı tatilinin son gününe denk gelen referandum. ysk hangi mantıkla bu kararı almıştır bilinmez. 4-5 günlük tatilde insanların evde oturmalarını bekliyorlar heralde.
yazın ortasında yapılmayarak gerçek katılımın sağlanacağı referandum, ayrıca manidardır.
milletin: bi tatilimz vardı onuda bu referandum içn harcadılar gitti demesine neden olcak memnuniyetsiz durum.
gayet açık ve seçik olmasına ragmen, baykal ı siyasetin dışına iten mihraklar referandumunda 60 günde degil, 120 günde yapılması yönünde karar verdirdiler.

anayasanın başlangıç maddelerinde söylenen bir cümle kafamı kurcalar hep, "..millet bu yönetme yetkisini kurumlar eli ile kullanır..", bu açık yasa değişikligini görmezden gelen ve kararına itiraz yolu kapalı olan yüksek seçim kurlu kararından sonra benim önerim anayasa da geçen yukardaki cümlenin, "......" şeklinde degiştirilmesini önereceğim, anayasa değişiklik paketi yürürlüğe bir girsin, anayasa mahkemesine bireysel başvuru gibi çok ciddi yetkileri türk milletinin bizzat kendisine devreden bu paketten sonra.

kurumlar diye bahsi geçen ve genellikleri verdikleri kararlar yargı denetiminden ve milletin denetiminden uzak olan kurumlar bazı konuları yanlış anlıyor bence, cuntanın halktan aldığı yönetme yetkisini kurumlara devrediyor ve onların kararlarınıda denetim dışı bırakıyor, referandum kanunu degişikliğini görmezden gelebiliyor çünkü kararı kesin denetim dışı ben yaptım oldu kanununa bağlı,

(bkz: millet kaos hakkını kurumlar eli ile kullanır)
yine bir 12 eylül ve yeni bir anayasa.
olmaz işte olmaz bu lanetli günde. tutmadı daha önce, yine olmayacak.

tanım: hayır diyeceğim referandumdur.
katılmayacağım referandum. ne evet ne hayır. yani ne arabın (tayyip şürekası ) yüzü ne şam ın(laikçi tayfa ) şekeri.
postal anayasasından burjuva anayasasına geçiş tarihi. hani şerefsizler kenan evren yargılanacaktı? tıssssss. tarihle de birlikte ver coşkuyu yapacaklar.
anayasa değişikliğinin kabul edilmesi biraz zor görünüyor. çünkü; önemli bir seçmen kitlesine sahip kürt halkı yok sayılmıştır bu pakette.

kürt açılımı yapacağız diye insanları umutlandıran akp, görüldüğü üzere bu anayasa değişikliğinde kürt halkına yönelik tek bir maddeye yer vermemiştir. umut tacirliği böyle bir şey olsa gerek. refarandum için kabul oyu isterlerken, kürt halkına nasıl bir söylemde bulunacaklarını şimdiden merak ediyorum doğrusu. söz bir dahaki sefere falan derler mi acaba? valla derler mi derler...*
halkın kenan evren e diyemediği hayırı 30 yıl sonra aynı gün vereceği referandum olacaktır. darbe dedenin tuzağına birkez düşülür ikinci kez düşülmez. eşek bile bir düştüğü yere bir daha düşmez.
(bkz: hayırda hayır vardır)
bir nevi statüko ile değişim yanlıları arasında geçecek olan meydan savaşıdır.

statüko yanlıları savaşın başlamasına az bir zaman kala ordu komutanını ve kurmay kadrosunu değiştirip yerine erlerden birini geçirmeye çalışmaktadır.

savaşı kaybedeceğini anlayan komutan savaş sonrasında kellesini alacağı birini savaş meydanında bırakarak kaçmıştır.
% 92 oy almış bir anayasayı yeniden referandumla değiştirme gafletidir. ironik hatta trajikomik bir durumdur. halkın yanlış kararlar verdiğini anlayamayan/anlamayan yönetimin takiye girişimidir. anayasa, konusunda uzman kişilerin uzlaşması sonucu tam bir mutabakat sağlanarak yapılmalıdır. kişisel ideolojilerin emellerine alet edilmemelidir.

antidemokratik 1982 anayasası kesinlikle değişmelidir. zira referandum yanlış bir yöntemdir. tarih bize bunu göstermiştir.
hayır vs evet yarışının olacağı referandumdur.
anayasa mahkemesi'nin muhtemel bir kararı engel olmaz ise gerçekleşecek referandumdur.

umarım paket tümüyle kazasız belasız referanduma sunulabilir.
Seçmen kayıt yerleri açıklanmıştır..
http://www.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgi.jsp

Mahallemin ortasında yaşamakta olan birinin başka ilçeye verilmesi söz konusudur..
OHA efendim oha..
bir bütün halinde halk oylamasına sunulmasına ragmen büyük çoğunluğun red cevabını vereceğini düşündüğüm referandumdur. tarih gercekten de ironik ama ironisini salt sinematik bir eşleşmeyle düşünmek çocukca olur. zira okulların da açılmasını erteledikleri için çoğunluğun tatilde olduğu bir döneme getirilmek istenmiş. o tarz tatil fırsatlarını kaçırmayan da belli bir kesimin oy verenleri olacak. referandumdan red cevabı çıkar çıkmasına da; genel seçimler öncesi akp nin küçük emrah olup, yok efendim bize kimse destek vermiyor. vay efendim bizim ayağımız kaydırılmaya çalışılıyor (bkz: balyoz sağolsun) ne yapsak yaranamıyoruz şeklinde çığırtkanlık yapıp, genel seçim öncesi ne koparırsam kardır mantığıyla olayı bertaraf edeceği gerçeği isyan ettirir beni. du bakali.