bugün

beyaz yakalılardır. mühendislerin en seçkinleri, doktorların en yeteneklileri, sosyal bilimcilerin en önde gelenleri ve fencilerin kendini en iyi yetiştirmiş olanlarıdır. işverenlerden sonra en çok kazananlardır. bazılarının maaşı pekçok işverenin gelirinden daha fazladır. 25-30 yaş aralığında 5000-10000 dolar aralığında çalışanlar bu gelir sınıfına adaydırlar. bu işçi sınıfı pekçok patron yetiştirmiştir. halihazırda milyarlarca dolarlık servetleri olan pekçok bu sınıftan gelmiş patron vardır.

edit: bu para türkiye şartları içindir. örneğin abd şartlarında aynı mühendis veya doktor bunun birkaç katını alacaktır.
denizciler. uzakyol kaptanı, yat kaptanı, kıyı kaptanı, dalış hocaları vb...
simdi izlanda'da karin tokluguna calisirim ben abi desen,2500 dolar veriyorlar.enteresan memleket.mesela havuz temizlikcileri 2500-3000 dolar arasi aliyor,o yuzden 10000 hamdolsun iste diyebileceginiz, turkiye'de aldiginiz 2000 dolara denk gelen bir para olur onu da muhendisler ve benzeri falan aliyor, iyi para, guzel para, hos para ve iyi orta gol getirir.
ilginç bir inanışa göre türkiye den en az 10000 km uzakta yaşadıkları söylenmektedir.
fahişeler...
ayrıca vergi de vermezler...
"genelev haricindekiler tabii ki."
Züğürtlerin çenelerini yorarlar. *
(bkz: asfalt danışmanı)
Abartılmaması gereken bir maaş,
işletme mezunu olup, kıytırık bi özel üniversitede master yapıp ingilitereye gidip ıvır zıvır sertifikalara 10000£ harcayıp (buraya kadar saydıklarım üstün zeka gerektirmiyor) bi bankaya uzman sınavlarıyla kapak attıktan sonra günümüz şartlarında 4-5 yıl sonra kazanabileceğiniz maaştır.
Ayrıca bi de kendini pazarlayabilme durumları vardır. O tamamen kişisel yetenek..
(bkz: recep tayyip erdoğan)
http://www.uludagsozluk.com/e/4930668/ adresinde tanımlanan insanlardan çok; eşi, dostu, akrabası ve ya tarikattan dostu politik başarı kazanmış herkes bu paraları rahatlıkla kazanır. danışmanlık denen meslek, yandaşların büyük para kazanması içindir. * ha bu adamlar geleceğin büyük iş adamları olacaklar mıdır sorusunun cevabı kesinlikledir.

bal tutanların parmaklarını halkın kıçına sokma alışkanlığı 10000 dolar ve üstü maaşlarla çalışanlar için alışıla gelmiş bir harekettir. allah kıçımıza kuvvet versin. malum her yönetime gelen üzerinden geçiyor.

(bkz: serdar kepenek)
(bkz: allah rızası için ak partiye oy verin)