bugün

sıçtıktan sonra tuvaleti temizlemek için 5 litre kullanmak gibidir.

kapitalist ülkelerin fuzuli su kullanımıdır.

(bkz: vay anam serhat)
hangi sivri akıllı su yerine kola içer ki? ayrıca 1 litre kola için 800 litre su harcanması saçma sapan bir bilgi. bilgi kirliliği resmen aha bu da tanım işte.
kaynaksız sallama tespitlerinizi yapmak için kullandığınız bilgisayarları üretmek için kaç tane ağaç kesiliyor? kaç litre su kullanılıyor? Ne kadar fosil yakıt gerekiyor. bunları düşündünüz mü? tatlısu çevrecileri sizi.

tanım: kaynaksız muhtemelen yalan haber. dezenformasyon.
800 lt su, 1 lt koladan pahalıdır diye cevap verilesi zırva.
1 lt bira veya kola yapmak için 800 lt içme suyu gerekseydi, 19 lt'lik damacanadaki suya en az 4-5 tl verirken 2 lt'lik kolaya 3 tl vermezdik veya coca cola markası sırf kola içebilelim diye cebinden harcama yapıyordur belki.

ama eğer ki böyle bir bilgi bir yerden edinildiyse diyeceğim odur ki işletmelerde sürekli olarak devirdaim halinde kullanılan büyük miktarlarda su olabilir veya üretime geçiş için kullanımı zorunlu olan diyelim ki bu durumda 1 lt kolayı üretirken de 800 lt, 1.000.000 lt kolayı üretirken de 1.000.000 lt+800 lt su gerekir. gel gör ki bira sektöründe su gerektiren ısıtma ve soğutma sistemleri olmasına karşın kimse gidip de içme suyu kullanmaz ve kullanılan su boşa gitmez, devamlı kullanılır. hatta sistem ısıtma sistemi ise bu fabrika enerji kaybı olasın diye sürekli çalışır ve sistem kapatılmaz. kola üretim sistemini tam bilmiyorum ama eğer ısıtma veya soğutma sistemi varsa aynı mantık geçerlidir.
kapitalizm ve amerikan düşmanlığıyla kafayı bozmuş kişinin ulaştığı şey.

bilgisayar da kullanma. hatta yaşama bir zahmet.
kola üretiminin ve de tüketiminin doğal kaynakları korumak adı altında yasaklanmasının gerekliliğini arz eden bilgi.
çocuğa anlatsan inandıramayacağın hikayedir. tüm kola üreticileri,* 800 litre içme suyu, ve gerekli tüm malzemeler, imalat ve nakliye masrafları, reklam masrafları falanı filanı derken bunca masraf yaptıkları ürünü 1.46 türk lirasına * satışa sunarak neyi amaçlamış olabilirler diye hiç sordun mu, kendine? bunca masraf, emek, zaman, zarar neden? *
(bkz: bir dal sigara üretmek için 800 balya tütün kullanmak)
su döngüsü açısından bakılırsa bir zararı yoktur. içtiğimiz suları tüketmeyiz. sadece vücut ağırlığımızın %71 i kadar suyu toplam hayatımız boyunca tüketmiş sayılırız. çünkü içtiğimiz suyun çoğunluğunu doğaya geri bırakırız. yapılan idrar da buharlaşarak üreden ayrılır ve bulutları oluşturur. diğer kullanılan sularla da ilgilidir bu. bir litre kola için 800 litre su harcanması da inandırıcı değildir. sanki 800 litre su tamamen yok ediliyor gibi. doğaya geri dönüyor ve su döngüsüne katılıyor. bahsi geçen kurak bölgelerde zaten harcanacak bir su da yoktur. suyun varsa kullan çekinme mutlaka geri dönecektir.
hyatında doğa için bir kere olsun bir şey yapmamış hatta doğa'nın nasıl sömürüldüğünü üşenip araştırmamış cahil cühela takımın yalan diye damgalayıp inanmadığı gerçek. şimdi ben bir kilo et için bir hayvanın 14 ton tu tüketmesi gerektiğini söylesem inanmazlar. oysa ki şöyle bir lester brown'ın dünyayı nasıl tükettik kitabını okusalar herhalde hayati vurguları tükenir.