bugün

dezavantajı var mıdır?
(bkz: al abi bi snickers ye)
Avantajının olmamasi. Baba parasıyla diploma almaktır.
Diplomalı gerizekalı üretimi yapılan yerdir.
ailenin maddi durumu sadece okul masraflarını karşılamana yetiyorsa, diğer okuyan maddi durumu iyi olan öğrenciler arasında bir eziklik hissedebilirsin. bakın ezer demiyorum ama ayak uyduramazsınız. bu her ne kadar sosyal hayatınızı etkilesede gelir derslerinize de vurur.
öncelikle kaliteli insan sıkıntısıdır . elinde tespih, karı kız ve arabadan başka bir muhabbetle alakası olmayan kekolarla aynı okulda olabilirsiniz. ben mi çok garibim insanlar mı diyip durursunuz.
Paralidir. Paralı eğitim mi olur hiç?
okul uzadığında dezavantajı farkedilen üniversitelerdir.
Bolca keko bulundurduğu su götürmez gerçektir. ayrıca hiçbir avantajı yok ki... Benim açımdan tek iyi yönü tam burslu olduğum için okula para kaptırmamak oldu.
Hiçbi şeye benzemeyen öğle yemeklerine on beş lira para verirsiniz. Çoğu parayla okuduğu için aralarımda ağır mallar vardır.
öss,lys,ygs gibi sınav sistemlerini eleştirip gelip burda özel okullara neredeyse sınavsız girmeyi yeren,oraya girenleri aptal sanan insanlara acıyorum.

tanım:
dezavantajı,bazı özel okullarda okul uzatmaya yönelik stratejiler gelişirilebiliyor.dönem parasını geçiktirdiğin için sınava alınmamak ve o dersin zincir olması,otomatikmen en az yarım dönem uzaması gibi.
bu sıralar devlet okulları gibi özel okullarda da doğulu demek istemiyorum doğulu insanımız kardeşimizdir ama pekeko lu insanlar palazlanmıştır.bunu sadece özel okulların sorunu gibi lanse edemeyiz.
az takip ve biraz çalışmayla neredeyse %100 lük bir burs kazanmanız ve güzel bir okulda okumanız sizi aptal etmez.kaldı ki asla ama asla eğitim konusunda adı bilinmiş devlet üniversitelerinden aşağı kalır yanları yoktur,istisnalar hariç.öğrenci sayısına dayali geniş bütçeli bir özel üniversitenin eğitmen ve profesörleri de bir o kadar kaliteli oluyor.ben özel okulda okuyorum ve hocalarım amerikadan,odtüden boğaziçinden geliyor.hacettepede ders veren hoca gelip buradada günü birlik dersini verip gidiyor.dolayısıyla bok atmayacaksın.adam olup,okulunu okuyacaksın.diplomayı devlet de verse malsındır eğer malsan.özelden mezun olup senden kat be kat daha bilgili olan bir meslek erbabı olabilir.diploma insanın mallığını değiştirmez.devlet üniversitesine girmekte mal olmadığının göstergesi olamaz.
yemekhanesi kazık sırf buradan beni kaybettiler zaten... devlet candır 2 tl'ye oh mis.
tüm paranız taksiye gider... adamlar yürümüyor lan! vallahi bak... mesafe yüz metreyi aştımı taksiye biner bunlar...
insanların içinde önce bir peh dedirten durumdur. (peh: kafan mı çalışmıyor be yavrum tepkisidir, bir sonraki gelecek cümle ' olsun yavrum'dur) burslu okuyorsan, dikkat çeken elemansındır, okulun en zenginiysen yine dikkat çekersin. okumak dışında pek çok şeye ev sahipliği yaptığını düşündüğüm okullar olmakla beraber, bazen de sınırlarını zorlayan, diğer üniversiteleri imrendiren imkanlarıyla ve kaliteli eğitimleriyle meslek edindirmeye kucak açmış okullarda mevcuttur. genelleme yapacak olursak, baba parasıyla, aslında eğretiden okumaktır. okumamış demesinler diye bir de yurtdışına gönderirler bunları master bokuna, gülmelerden ölürsün. belki de kıskançlıktan ölürsün, bilemedim. paranın gözü kör olsun.
dezavantajı yoktur. aksine hocalar ile birebir iletişim kurmanıza yol açar.

seçtiğiniz okula göre de çevrenizdeki insanlar değişir, mantıklı bir seçim yaparsanız kendiniz gibi insanlarla aynı ortamda yer alırsınız, ha gidip kel alaka bir okula kayıt olursanız o zaman tesbihli tiplere hazır olun.

ayrıca pek çok burs olanağı vardır, ve erasmus bir başka avantajıdır, sayı da az olacağından başvurmanız halinde direk yollanırsınız.
Paranız varsa hiçbir dezavantajı yoktur. O dediğiniz kıro tipler her okulda var.