bugün

entry'ler (1)

tor browser

TOR tarayıcı bir ViRÜSTÜR... Ağzı sütten yanlış biri olarak buradan herkesi uyarmak istiyorum. Ben yaşı bir çoğunuzdan büyük ve interneti ülkemize geldiği yıllardan beri sürekli her gün günde 12-16 saat kullanan bir bilgisayar teknisyeni olarak Tor'u kullanmanın bir hata olduğunu ve bu hataya nasıl düştüğümü anlatacağım bu yazımda. Tor kullanmaya yaklaşık 1 ay önce başladım başlama sebebim ise gerçek bir Atatürkçü Milliyetçi bir Vatansever olarak (ismini vermeyeyim buradan) bazı sitelerde yazılarımın ne üdüğü belirsiz kişileri rahatsız etmesi yada rahatsız olan hacker ların yerimi tespit etmelerini engellemek ve Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen biri olarak bazılarının Atatürk'e saygılarının olmaması ve Akp'li olmamam ve Meclisteki muhalefet partilerini desteklememem tasvip etmemem bunların birilerini rahatsız etmesi hatta hakaret uydurmaları yalanları ile benden şikayetçi olmalarını engellemek amacı ile bu tarayıcıyı kullanmak istedim, amacım bilgisayarımı dosyalarımı ve kendimi korumaktı, buraya kadar herşey normal görünebilir yaptıklarım ancak Tor tarayıcı bütün bunlara müsait bir tarayıcı mı yoksa bilgisayarınızı ve dosyalarınızı koruyamıyor mu sorusu sorunu var, bunları olan olayları anlatarak açıklayacağım şimdi. Dediğim gibi Tor kullanmaya başladım ve düne kadar herhangi bir sorunum yoktu, ancak işletim sistemimi değiştirmek istiyordum bu amaçla format attım bilgisayarıma ancak formattan sonra işletim sitemi ile bilgisayarım arasında uyumsuzluklar vardı ve formattan sonra ertesi gün bilgisayarım dondu (fazla detay vermeyeceğim takip edilme risklerine karşı), anladım ki eski işletim sitemine geri dönmem gerekiyordu ve bu arada da internette bir yerle hacker ların işletim sistemi aktivasyon sistemine saldırıp kırdıkları yada bozdukları bilgisi çarptı gözüme, (tabi buda başka bir problem sorunumla alakalı değil işletim sitemimi güvenlik düzeyi daha iyi olan bir işletim sistemine değiştirmekti amacım), eski sitem ile tekrar format attım bilgisayarıma ve bazı resimler görmeye başladım bmp formatında ingilizce yazılmıştı ve dosyalarına yardım et diyordu bu türden dosya ve yanında da ismi dosya adı değiştirilmiş ve uzantısı silinmiş dosyalar vardı ve terabyte a ulaşan miktarda çeşitli dosyalarımın içine alt klasörlerine kadar bunlar eklenmişti başlangıçta bunların ne anlama geldiğini anlamamıştım ama anladım ki bunlar benim dosyalarımı değiştirme amaçlı gönderilmişti ve bunu kim yada kimler yapabilir diye kısa bir düşünme den sonra anladıklarımı size anlatacağım çünkü Tor tarayıcı denilen şey Firefox tarayıcısının değiştirilmiş ve sunucuları olan bir internet ortamına uyumlu hale getirilmiş halidir, yani bu tarayıcıyı kullandığınız zaman başkalarının bilgisayarlarına bağlanıyorsunuz buna tünel bağlantıda denebilir, yani artısı sizin ip numaranızın tespit edilmesini zorlaştırması ama bunu yaparken de Tor sunucularını kontrol edenlerin insafına kalmış oluyorsunuz yani bilgisayarınıza her türlü müdehale edebilirler ve bunu yaparken de bundan sizin haberiniz olması mümkün değildir, ancak belki iyi derece bir bilgisayar mühendisi gibi bir şey olursanız belki anlarsınız. %100 emin olduğum bir şey var ki Tor sunucularını kontrol edenler bilgisayarıma bu virüsü yerleştirdiler ve resimle de bunu bana bizim sunucumuz gizli dosyaların kontrolümüz altında ve biz değiştirdik 2048 yılana kadar izin vermiyoruz dosya erişimlerine, eğer tekrar Tor tarayıcıyı yüklersen bizde dosyalarını tekrar kullanmana izin vereceğiz şeklinde ingilizce yazılar vardı, ve bende ismini vermeyeceğim antivirüs ile virüsleri temizledim ve bu değiştirdikleri dosyaları attıkları resimleri sayısını bile bilemeyeceğim dosyalarımdan tek tek elimle sildim, ve Tor sunucularına ne kadar e-posta adresleri varsa hepsine mesaj gönderdim bir başka e-posta ile ve önce bu dosyalardan da kendilerine göndererek bunların ne olduğunu sordum ve dosyalarımı neden değiştirip (bir nevi silme gibidir çünkü çok sayıda dosyayı değiştirmişler ve bunların ne olduğunu vesaire bilmediğiniz için mecbur silersiniz tabi bu durumda programları da işe yaramaz çöp durumuna getirirsiniz) neden sildiklerini sordum ve çok ağır küfürler ettim kendilerine. Evet olan olaylar bunlar bu yüzden Tor tarayıcıya kimse güvenmesin her an bütün dosyalarınız işe yaramaz hale getirilebilir. Tor kullanmayı düşünenlere ve kullananlara çok önemli bir uyarı ve yardımım olsun diye yazdım bunları başka bir amacım vesaire yoktur.