bugün

entry'ler (46)

veda ederken 2025 yılına bir mesaj bırak

bir kırıklık da sen ekledin hayal albümüme. sayende kapattım bir defteri daha...

muazzez abacı

türk sanat müziğinin son tanınmış temsilcilerinden biriydi. sanırım geriye sadece bülent ersoy kaldı. bir zamanlar büyüklerimiz beğenerek dinlerlerdi bu kuşağı. allah rahmet eylesin.

kadın sezgisi

söylenenin aksine hiç de güçlü olmayan sezgidir. yaşandı, görüldü. tecrübeyle sabit. hem de erkekler hakkındaki sezgilerinin gücünden bahsedilmiş... hiç gülesim yoktu. demek kadın bu güçlü sezgileri sayesinde gidip en şerefsiz erkeği bulup hayatına sokuyor. sonra erkekler şöyle böyle diye zırlayıp bir genellemeyle hepimizi kötülüyor. sonra birgün bir orospu çocuğu daha çıkıp yine kandırıyor ve şimdiye kadar söylediği bütün feminist sözler, tavırlar bir kenara atılıyor. hikaye tekrar başa sarıyor. neyse, bana masal anlatmayın.

kendinizi kötü hissettiğiniz zaman ne yapıyorsunuz

allah'a sığınıyorum. var mı daha iyisi?

aşk kavuşamayınca mı değerlidir sorunsalı

aşk sonsuza dek sürmez. bazıları sürer zannediyorlar ama zannettikleri şey yoğun bir sevgi oysa. aşk kavuşma anına kadar zirve yaşatır insana. kavuşamayanlar kavrulur gider ateşinde. kavuşanlar ise birlikte bir süre daha zirvede yaşarlar bu duyguyu. zamanla bu duygu yerini yoğun sevgiye bırakır. bu geçiş sürecinin farkına varamaz insanlar. cüzi yaratılanlar için olan hiçbir şey hayallerdeki gibi sonsuz değildir. sonsuz ve mutlak olan tek hakikat allah'tır.

anın görüntüsü

yazdan geriye kalanlar...

görsel

yapamayacağını düşündüğü şeyi başarmak

yapamayacağım söylenen şeyleri 30 yaşından önce yaptım. hem de birçok şeyi yaptım. iş, kariyer, para... ama gelin görün ki bir de kader diye birşey var. işte ona ne kadar mükemmel olursanız olun birşey yapamıyorsunuz.

2025 yazı

benim için ızdırapla başlayıp biten bir yaz oldu. yüreğimde hiç kapanmayacak derin bir yara açıldı. hayatımda kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. artık hiçbir şeyin benim için bir değeri kalmadı. bundan sonra dünyayı bana verseler bir anlamı olmaz.

gecenin sessizliği

serin bir yaz akşamında balkonda oturmuş kahvemi içiyor, gecenin sessizliğini dinliyorum. sigaramdan çektiğim her nefes bana dünyayı unutturuyor. başımı arkaya yaslayıp gözlerimi kapatıyorum. uzaktaki otoyoldan gelen lastik uğultusu adeta okyanus dalgalarını çağrıştırıyor. mahallemizin martıları buna eşlik ediyor. az sonra kitabımı alacağım ve başlayacak yolculuğum.

geleceği gençliği umudu çökertilmiş ülke

allah insanların kaderini çizermiş ama toplumların kaderine karışmazmış. toplumlar kendi kaderlerini kendi çizermiş. 23 yıldır olan da bu. taliban gibi hükümeti seçerek avrupalı gibi yaşanamayacağını acı acı öğreniyor türk milleti.

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

uzaktan varlığın bile yetiyordu bana. şimdi kurumuş bir dal gibiyim, kırıldı kırılacak...

sevişirken başkasını düşünmek

bir kişinin karşısındakine yapabileceği en şerefsizce davranışlardan biri. o kişinin sokakta çiftleşen itlerden daha fazla bir değeri yoktur benim gözümde.

espresso üzerine sigara içmek

sigara kullanmayan bende yaptığı kafayı tarif edemem.

düşün ki o bunu dinliyor

https://m.youtube.com/wat...hbCBidSDFn2VoaXJkZQ%3D%3D

düşün ki o bunu okuyor

gidiyorsun demek oyuncak bebeğim. ardında yıllarca sürmüş hoş bir rüya ve kavruk bir adam bırakarak... peki ben şimdi o minnoş dudaklarını nasıl unutacağım. seni hem tatlı hem de kışkırtıcı gösteren dudağının üstündeki o minik beni nasıl unutacağım...

ekşi sözlük

on yıldır kullanıyorum. türkiye'de gündem belirlemede çok etkili bir sosyal medya platformu. toplumun tepkilerini anında medyaya düşürebiliyor. mesela benim sokak hayvanları ile ilgili bir tepkim 3500 şükela almıştı. ama son yıllarda yazar kalitesini çok düşürdüler. on yıl önceki uludağ sözlük gibi şu an. yazar alımında ya da çaylaklık/uçurma cezalarında yeni düzenlemelere gitmeleri lazım. şu anki üye sayısı zaten kamuoyu oluşturmada yeterli.

gecenin şarkısı

https://www.youtube.com/watch?v=cfMx4VrKtDY

denize girmek

bu yaz izmir'de az bilinen mavi bayraklı bir plaja gittim. suyu soğuktu ama gerçekten çok temizdi. hergün düzenli yüzmek gerekiyor aslında. kafamdan onu atamazken insana kendini iyi hissettiriyor.

seninle şöyle olmak vardı

seni belinden tutup havaya kaldırmak
gözlerinin içine bakarak kadınım demek...

tekrar hayata gelseydiniz ne olurdunuz

önemli olan ne olmak istediğiniz değil, olmak istediğiniz şeyi nerede olmak istediğinizdir. bu ülkede insanlar hep belli şeylere kanalize edilir. olmak istenen sadece büyüklerin çocukken sorduğu sorudan ibarettir. sistemi zorlar ve dışına çıkarsanız karşınıza her türlü engeli/problemi çıkarırlar. bunların arasından sıyrılıp çıkabilenler ise oldukları şeyi verimli bir şekilde keyifle ağız tadıyla yapabilecek bir iş ortamını bulamazlar. geriye dönüp baktığınızda baştaki hayat enerjinizin tamamına yakın bir kısmını sistemin tükettiğini görürsünüz.
© copyright 2005 - 2026