bugün

entry'ler (20)

ayak sözlük

an itibariyle sözlüğün geldiği son durum ne yazık ki.

mühendis erkeklerin çekici olması

cevap: gerizekalı olduğunuz için.

mesleğe göre çekim alanı değişen kadınlardan zaten birşey olmaz. çünkü hayatları şekilcilik üzerine kurulmuştur. onlar için önemli olan vitrindir. hayat bu, hiçbir garantisi yok. ileriki dönemlerde vitrindeki bu parçalardan biri veya birkaçı kaybedildiğinde evlilikleri sallantıya girer. uzak durun bu kadınlardan.

not: mühendisim.

gecenin dizeleri

imkansızlıkları yaşamak mıdır sevmek
yoksa severken imkansız mıdır yaşayabilmek

gecenin şarkısı

https://m.youtube.com/wat...mZXIgaW5rYXIgZXRtZQ%3D%3D

anın görüntüsü

penceremin perdesini havalandıran rüzgar
denizleri köpük köpük dalgalandıran rüzgar
gir içeri usul usul beni bu dertten kurtar

görsel

sözlük yazarlarının çektiği fotoğraflar

sığacık - kaleiçi

görsel

seninle şöyle olmak vardı

o burnunu kıtlardım senin

görsel

ben sende tutuklu kaldım

kendinizden vazgeçip kendisinden vazgeçemediğiniz sevgiliye karşı söylenen şarkıdır.

"yedi cihan dolandım, bana mısın demiyor."

günaydın sözlük

herkese mutlu günaydınlar

görsel

anın görüntüsü

seninle burada gezmek, dinlenmek vardı. muhteşem ara sokaklarda dolaşmak, fotoğraf çekmek, fotoğrafını çekmek... üstelik begonvilleri de seversin sen.

görsel

kocasının soyadını almayan kadın

medeni kanunda ne yazıyor bilmiyorum ama soyadın bir tarafa dayatılması mevzusu bana feodalizmi çağrıştırıyor. her iki taraf için de bir zorlama olmaması gerekir diye düşünüyorum. eşler bunun kararını kendi aralarında anlaşarak vermeliler.

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne kadar kendinizi heba ederseniz edin nasipten ötesi olmuyor. birisi geliyor ve sizin uğruna hayatınızı verebileceğiniz cananınızı hiçbir emek harcamadan elde ediyor. gerisi gam keder...

türkiye nin en ikonik kadınları

benim için kadın gibi kadın zuhal olcay, ayşegül aldinç ve aydan şener üçlüsüdür.

gecenin şarkısı

https://m.youtube.com/wat...GVtYW4gc2FtIHLDvHpnYXI%3D

kız sevgilinin sorduğu tuzak sorular

çok şükür içimiz dışımız bir olduğu ve ona göre yaşadığımız için hiçbir tufaya gelmeyeceğimiz sorulardır.

kitap alıntıları

popüler kültürün şu aralar sosyal medya üzerinden pazarladığı yedi ciltlik hikaye serisinden bir alıntı;

"tam pes etmek üzere olduğum bir gecede, kafamın içinde verdiğim savaşı zor da olsa kazandım. o gecenin sabahına ben çıktım ama, içimdeki kimseyi sağ bırakmadım ."

george r. r. martin - kılıçların fırtınası

yalnız yaşayıp yalnız ölmek

modernite, kapitalizm ne yazık ki bunu dayatıyor. farkında olsanız da olmasanız da insanlar adım adım yalnızlaşıyor ve bireyselleşiyor. terörün bile bireyselleştiği bir çağdayız. peki bu nasıl tersine çevrilebilir? günümüzde tek başınıza bunu kitlelere yaymak oldukça güç. bireysel olarak gereksiz tüketime, ben merkezli bakış açısına, haz ve hırslarınıza bir son vermeniz gerekiyor. yaşamak hayatta küçük şeylerden zevk alabilme sanatıdır. bunu başarabilirseniz ve paylaşmayı öğrenebilirseniz bunu aşabilirsiniz.

erkek erkeğe evliliklerin yasallaşması

demokrasi ve insan hakları nereye kadar? herşeyin olduğu gibi bunların da bir sınırı var. olmalı da. aksi durumda insanlığın adım adım felaketler silsilesi yaşaması kaçınılmaz. örneğin bu uygulamanın uzun vadede toplumun temel taşı olan aile kurumuna zarar vereceği aşikar.

ataistlerin cevab veremediği sorular

ateistlerin olduğu kadar inançlı insanların da cevap veremediği sorular var. ne bir ateist bir inançlı kişiyi, ne de bir inançlı kişi bir ateisti %100 olarak kendi görüşüne ikna edemez.

aldatmayan erkeğin olmaması

onlar varlar. etrafınızda heryerdeler. ama kalp gözü kapalı olanlar onları göremez.