bugün
- ofisteki kadınların yazın dekolte işini abartması17
- sözlükte güzel ve eğlenceli kızların çaylak olması8
- kızlar çaylak yapılmasın kampanyası7
- gelecek partisi'nin kapanması11
- üşüyen erkek10
- çocuklarin ve ergenlerin manifest aşkı8
- sözlük yazarlarının kombinleri4
- ketçap aromalı ruffles5
- japonya20
- sağa sinyal verip sola dönmek7
- mal varlıklarınız nelerdir5
- battal gazi5
- selçuk bayraktar'ın siyasete atılması7
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı2
- en iyi simit hangi şehirdedir23
- ahmet davutoğlu6
- arkadaşlar görüşürüz ben gidiyom2
- stackoverflow da geçen saatler2
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin14
- gürcistan25
- ctrlx22
- klima çarpması4
- ağlamamak için kendini tutmak12
- sabahın köründe entry giren işsizler3
- kırgızistan8
- domdomusa'nın haksız yere çaylaklanması7
- silah çekildiği zaman patlar3
- aslan gibi adam2
- prensesler gibi uyanmak3
- kuran da namaz yok21
- günaydın sözlük uyanın artık2
- hewal ebo18
- geceniz nasıl geçiyor7
- aslında hayatta yapayalnız olmamız8
- latin atasözleri6
- çin8
- lahmacunu elle yiyen kız14
- geceye bir şarkı bırak17
- ilgi isteyen kız16
- yazarlara gelen son mesaj2
- sabaha bir şiir bırak2
- sözlük yazarlarının çocukları olsa ne yaparlardı6
- 30 temmuz 2026 cem küçük'ün gözaltına alınması8
- sözlüğün aniden sessizleşmesi5
- 35 bin lira maaşı beğenmeyen sevgili9
- hikayeyi devam ettir52
- erkeklerden hayır gelmeyeceğinin anlaşıldığı an4
- yeni yazarlara öneriler3
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- antalya şu an 28 derece4
entry'ler (46)
bir kırıklık da sen ekledin hayal albümüme. sayende kapattım bir defteri daha...
türk sanat müziğinin son tanınmış temsilcilerinden biriydi. sanırım geriye sadece bülent ersoy kaldı. bir zamanlar büyüklerimiz beğenerek dinlerlerdi bu kuşağı. allah rahmet eylesin.
söylenenin aksine hiç de güçlü olmayan sezgidir. yaşandı, görüldü. tecrübeyle sabit. hem de erkekler hakkındaki sezgilerinin gücünden bahsedilmiş... hiç gülesim yoktu. demek kadın bu güçlü sezgileri sayesinde gidip en şerefsiz erkeği bulup hayatına sokuyor. sonra erkekler şöyle böyle diye zırlayıp bir genellemeyle hepimizi kötülüyor. sonra birgün bir orospu çocuğu daha çıkıp yine kandırıyor ve şimdiye kadar söylediği bütün feminist sözler, tavırlar bir kenara atılıyor. hikaye tekrar başa sarıyor. neyse, bana masal anlatmayın.
allah'a sığınıyorum. var mı daha iyisi?
aşk sonsuza dek sürmez. bazıları sürer zannediyorlar ama zannettikleri şey yoğun bir sevgi oysa. aşk kavuşma anına kadar zirve yaşatır insana. kavuşamayanlar kavrulur gider ateşinde. kavuşanlar ise birlikte bir süre daha zirvede yaşarlar bu duyguyu. zamanla bu duygu yerini yoğun sevgiye bırakır. bu geçiş sürecinin farkına varamaz insanlar. cüzi yaratılanlar için olan hiçbir şey hayallerdeki gibi sonsuz değildir. sonsuz ve mutlak olan tek hakikat allah'tır.
yapamayacağım söylenen şeyleri 30 yaşından önce yaptım. hem de birçok şeyi yaptım. iş, kariyer, para... ama gelin görün ki bir de kader diye birşey var. işte ona ne kadar mükemmel olursanız olun birşey yapamıyorsunuz.
benim için ızdırapla başlayıp biten bir yaz oldu. yüreğimde hiç kapanmayacak derin bir yara açıldı. hayatımda kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. artık hiçbir şeyin benim için bir değeri kalmadı. bundan sonra dünyayı bana verseler bir anlamı olmaz.
serin bir yaz akşamında balkonda oturmuş kahvemi içiyor, gecenin sessizliğini dinliyorum. sigaramdan çektiğim her nefes bana dünyayı unutturuyor. başımı arkaya yaslayıp gözlerimi kapatıyorum. uzaktaki otoyoldan gelen lastik uğultusu adeta okyanus dalgalarını çağrıştırıyor. mahallemizin martıları buna eşlik ediyor. az sonra kitabımı alacağım ve başlayacak yolculuğum.
allah insanların kaderini çizermiş ama toplumların kaderine karışmazmış. toplumlar kendi kaderlerini kendi çizermiş. 23 yıldır olan da bu. taliban gibi hükümeti seçerek avrupalı gibi yaşanamayacağını acı acı öğreniyor türk milleti.
uzaktan varlığın bile yetiyordu bana. şimdi kurumuş bir dal gibiyim, kırıldı kırılacak...
bir kişinin karşısındakine yapabileceği en şerefsizce davranışlardan biri. o kişinin sokakta çiftleşen itlerden daha fazla bir değeri yoktur benim gözümde.
sigara kullanmayan bende yaptığı kafayı tarif edemem.
gidiyorsun demek oyuncak bebeğim. ardında yıllarca sürmüş hoş bir rüya ve kavruk bir adam bırakarak... peki ben şimdi o minnoş dudaklarını nasıl unutacağım. seni hem tatlı hem de kışkırtıcı gösteren dudağının üstündeki o minik beni nasıl unutacağım...
on yıldır kullanıyorum. türkiye'de gündem belirlemede çok etkili bir sosyal medya platformu. toplumun tepkilerini anında medyaya düşürebiliyor. mesela benim sokak hayvanları ile ilgili bir tepkim 3500 şükela almıştı. ama son yıllarda yazar kalitesini çok düşürdüler. on yıl önceki uludağ sözlük gibi şu an. yazar alımında ya da çaylaklık/uçurma cezalarında yeni düzenlemelere gitmeleri lazım. şu anki üye sayısı zaten kamuoyu oluşturmada yeterli.
bu yaz izmir'de az bilinen mavi bayraklı bir plaja gittim. suyu soğuktu ama gerçekten çok temizdi. hergün düzenli yüzmek gerekiyor aslında. kafamdan onu atamazken insana kendini iyi hissettiriyor.
seni belinden tutup havaya kaldırmak
gözlerinin içine bakarak kadınım demek...
gözlerinin içine bakarak kadınım demek...
önemli olan ne olmak istediğiniz değil, olmak istediğiniz şeyi nerede olmak istediğinizdir. bu ülkede insanlar hep belli şeylere kanalize edilir. olmak istenen sadece büyüklerin çocukken sorduğu sorudan ibarettir. sistemi zorlar ve dışına çıkarsanız karşınıza her türlü engeli/problemi çıkarırlar. bunların arasından sıyrılıp çıkabilenler ise oldukları şeyi verimli bir şekilde keyifle ağız tadıyla yapabilecek bir iş ortamını bulamazlar. geriye dönüp baktığınızda baştaki hayat enerjinizin tamamına yakın bir kısmını sistemin tükettiğini görürsünüz.