bugün
- buddy dude23
- deliliğin tedavisi6
- evlenmek istemeyen insana seçilmemiş demek9
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı57
- 2026 dünya kupası4
- gocu29
- karşı cinste hayran olunan özellik11
- ezan sesinin gittikçe rahatsız etmesi4
- deyyus u ekber4
- evlenmeyi başaramamış kadın12
- 14 haziran 2026 hollanda japonya maçı3
- 14 haziran 2026 almanya curaçao maçı10
- güzel kızların isimleri3
- sözlüğün amacı3
- sueda uluca5
- selenoid valfin ne olduğunu bilen kız3
- milli maçı izlemeyen erkek22
- kenan yıldız3
- sevgilisine ayı diyen kız6
- 14 haziran 2026 maden işçilerine silahlı saldırı5
- şirine hangi şirinle evlenirdi sorunsalı8
- git commit mesajlarında duygu durumu2
- avradı olmayana ne tavsiye edersiniz6
- hilal yelekçi3
- ayak fetişistiyim ve bununla gurur duyuyorum5
- iremga ve mokv'yi özlemek4
- almanya 7 curaçao 13
- curaçao4
- arda güler8
- bardağı taşıran son damla7
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi9
- evlenmemeyi başarı olarak görmek3
- elmas bey birader bay bey biraderdir4
- leyla cengiz beauty'nin 4000 tl kaporaya çökmesi3
- mantı abartılmış balon bir yemektir7
- ayak yalamamış erkek kalmaması5
- tarihte yaşamış birini ölesiye savunmak5
- türkiye a milli futbol takımı3
- kadınlar neyden hoşlanır10
- zion suzuki2
- ertan özyiğiti uzaylılar kaçırsaydı3
- vincenzo montella9
- avustralya9
- kemal kılıçdaroğlu15
- ilk ev hapsi bilekliğim4
- bugün hollanda japonya maçı saat 23 te trt 1 de2
- başıboş köpek sorunu4
- naylon çorap fetişi2
- en iyi antidepresan19
- trt 12
entry'ler (37)
islam'ı doğduğu topraklara gömüp saltanat tarihinin ilk kralı olan kişi.
(bkz: allah onun karnını doyurmasın)
(bkz: allah onun karnını doyurmasın)
- allah senin belanı versin niye dünyadayken görükmedin allahsız!*
öyle ottan boktan bölümlere gitmeyin. mümkünse istediğiniz sevdiğiniz bir bölüme gidin. sonra bölümü değiştirmek için uğraşıp durursunuz. yada mezun olursunuz sonra da sap gibi kalırsınız ortalıkta.
tatar çölü'nde bir ömür yaşamı bekleyen bastiani kalesi'nin genç subayı.
''yanlış bir kapıyı çalmışım dostlar,
yanlış bir kapı açılmış ardına kadar.''
yanlış bir kapı açılmış ardına kadar.''
öncelikle sözlük ben sikerim böyle aşkın ızdırabını. ve devam etmek gerekirse ali'nin sekiz günündeki filozof abinin dediği gibi ''her tarafım kanıyor, acılar içindeyim. çürüyorum.''olmuyor işte kurtulamıyorum. peşimi bırakmıyor, hüzün. ben kaçıyorum, o kovalıyor, ve kaçtıkça daha çok batıyorum karanlığa.
''bekledim. nice gün doğumlarında kaybolmadı yüzün.
yürüdüm. nice gün batımlarına; doğmadı yüzün.
budha'yla incir ağacının altında oturdum. kavruk bir hint güneşiydi tenim.
musa ile tur dağı'na tırmandım. sessiz bir tanrı kelamdı kalbim.
isa ile golgota tepesi'ne götürüldüm. binlerce çöle serap idi gözlerimde taşıdığım çarmıhım.
muhammed (a.s) ile hira mağarası'na kapandım yıllarca. cebrail gibi kainatta yankılandı sözlerim.
onlarla bekledim.
onlar tanrı'yı bekliyordu.
tanrı geldi.
sen gelmedin.''
''bekledim. nice gün doğumlarında kaybolmadı yüzün.
yürüdüm. nice gün batımlarına; doğmadı yüzün.
budha'yla incir ağacının altında oturdum. kavruk bir hint güneşiydi tenim.
musa ile tur dağı'na tırmandım. sessiz bir tanrı kelamdı kalbim.
isa ile golgota tepesi'ne götürüldüm. binlerce çöle serap idi gözlerimde taşıdığım çarmıhım.
muhammed (a.s) ile hira mağarası'na kapandım yıllarca. cebrail gibi kainatta yankılandı sözlerim.
onlarla bekledim.
onlar tanrı'yı bekliyordu.
tanrı geldi.
sen gelmedin.''
farlı bir şey yapalım diyerekten yapılmış ve başarılıda olmuş süperkulade program. hele bir dalyan karakteri var ki tadından yenmiyi. peki tutar mı? elbette tutmaz.
artık öyle boku çıktı ki bu dizinin ne olacağını herkes ayrıntısına kadar biliyor.
bu devirde hala çayla yapılabilecek en iyi aktivitelerden biridir.*
çocukken verdiği yahut başkaları tarafından verilen karardan dolayı imam-hatip lisesini seçmiş kişidir. özel üniversiteye gidebilecek kadar yeterince parası olamadığından ''bari üniversite mezunu olayım da insanlar beni adam yerine koysun'' düşüncesini benimsemiş ve ilahiyatın yolunu tutmuştur. ki bir öğrenci ilahiyata devam ederken de ateist olabilir ve bence bu gayet normaldir. sık karşılaşılan bir olay olmaması yahut bir örneği olamaması bunun anormal bir durum olduğuna dalalet etmez. hatta bu kişi ilahiyatta verilen eğitimin dinden ne kadar uzak olduğunu görüp, ''ulan sizin dinden anladığınız buysa bende bu dine inanmıyorum'' diyebilir.
''ben insansam bu nedir, yahut bu insansa ben neyimdir.'' gibi insanın kendisini derin bir şüphe duygusuyla baş başa bırakmasına neden olan yaratıktır.
işlerin yolunda gitmediği zamanlarda sonuna envai çeşit sinkaflı kelimeler eklenerek hayata serzenişte bulunma biçimidir.
(bkz: bende türk üm)
ölen insana değil ölümün var olmasına üzülmektir. bir gün zamansız bir şekilde kapıyı çalmadan girip, yaşamla olan bağlantının kesilmesine üzülmektir.
kesinlikle postadan iyi olan gazetedir. hangi cemaatten oldukları çokta umurumda değildir açıkçası. içerik olarak gazete formatına uygun bütün gazeteler okunmaya değerdir. fakat bir gazetenin manşeti ''x güzelinden müthiş frikik'' şeklinde oluyorsa, işte bu gazete okunmayı değil kese kağıdı bile olmayı hak etmiyordur.
samoa kabilesindeki insanlara özenmeme sebep olmuş kitaptır. insan kitabı okuduktan sonra diyor ki:''ulan keşke samoa kabilesinden biri olarak dünyaya gelseydim.''
işlerin yolunda gitmediği zamanlar sonuna envai çeşit sin kaflı kelimeler eklenerek hayata serzenişte bulunmaya yarayan kelime grubudur.