bugün

entry'ler (5)

yazarların çocukluktan beri yenemediği korkular

Bazıları saçma olan korkulardır. Mesela benim bir gün ıssız bucaksız denizde uyanmak gibi bir korkum var.

duru önver

Açtığım an sesi beynimi kemiren ve nefes almadan konuşan bir dişi. Bu insanı dinleyen insan, herkesi dinler. Çünkü sağlam kafa var demektir. Sesi kapatıp dinleyenlere ise bir şey demiyorum. (bkz: swh)

whatsapp son görülmesi kapalı olan kişiye güvenmek

Sürekli dırdır yapan bana niye cevap yazmadın diye başının etini yiyen bir sürü arkadaş, sevgiliye sahip olmaktan dolayı sıtkı sıyrılmış bir insana güvenmektir. Hem neden güvenilmesin ki?

türkiye de neden bilim gelişmiyor

Test çözmenin kitap okumaktan daha değerli oluşu, bireylere sorgulama bilincinin aşılanmaması ve küçük yaşta verilen, çocuğun analitik zekasını kısıtlayan din ve aile yapısı. sırf para kazanmak için üniversite eğitimi almak ve temel bilimlere yeterince değer verilmemesi.

ateislerin farklı olma çabası

Ateistlerin farklı olma çabası değil, farklılık ve marjinallik peşinde olanların ateist gibi davranmasıdır. Bu insanlarla bilimsel bir sohbette bulunamazsınız, çünkü belli bir kültürel ve felsefik birikimleri yoktur. Etrafta caka satmaya çalışırlar.