bugün

sözde ermeni soykırımı

ne yazık ki , savunanlarının elini kimi sözde milliyetçi arkadaşlarımızın güçlendirdiği asılsız iddiadır.
ermeni tezlerini savunan insanları anlamak zor değil. en iyimser bakış açısıyla olayı böyle yorumluyorlar. ama kendine vatansever, milliyetçi diyen kişiler öyle şeyler yazıyor, öyle beyanatlar veriyor ki aklım almıyor açıkçası.

sözlükte de gördüm. "olduysa da o kadar büyük değildir" diyorlar. öncelikle soykırımın büyüğü ya da küçüğü olmaz. bir hareketin soykırım olması için tamamının yok edilmiş olması gerekmez.
hoş, bunu söyleyenlerin soykırım iddialarının ne kadar ağır bedellerle sonuçlanacağından pek haberdar olmadıklarına inanıyorum. aksi takdirde kendisine milliyetçi diyen birisi bu kadar hoyrat davranamaz.
bununla beraber farklı devletlerin geçmişte yaptıkları zulümleri gündeme getirmek bir anlam ifade etmiyor. bu iddiaları gündeme getirip ne yapacaksınız? biz yaptık ama onlar da mı yaptı diyeceksiniz? e bunu yapacaksanız gidip sarkisyan ile yanyana oturun, erivan'da baş üstünde ağırlarlar sizi.
kaldı ki böyle yaparak , örnek vermemiz gerekirse fransa'daki, abd'deki az da olsa biz yanımızda olan insanları, grupları da kayberiz. en nihayetinde ne kadar yanımızda olsalar da , o kişi ve grupların ülkesi ile ilgili iddialarda bulunmuş olacağız çünkü.
okumadığımız, araştırmadığımız halde böyle söylemlerde bulunabiliyoruz.

devletimizin bu iddialar karşısında çok geç harekete geçtiği ortada. yalnızca akp iktidarı değil tüm iktidarlar bu konuda hatalı. tüm kurumlar bu konuda hatalı. sağlık bakanlığından emniyet genel müdürlüğüne kadar, galatasaray üniversitesinden ankara sbf'ye kadar.
personeline ermeni meselesini anlatmayan kurumlardan, diplomat şehitlerimizi anmayan üniversitelerimize kadar.