bugün

ölenin arkasından saçmalamak

Ülkücü, solcu, akpli, chpli, o görüş sahibi, bu görüş sahibi ne farkeder. Bir insan öldürülüyor. 19 yaşında üniversite okuyan gencecik biri. "Yok abi ülkücüymüş iyi yapmışlar", "kesin bi piçlik yapmıştır", "solcu piçler öldürmüştür" yorumları var yahu. Bu ülkenin bütünlüğüne senin dinine onun özgürlüğüne bir kastı yoksa bu adamın ülkücüymüş, solcuymuş ne farkeder ki. Zaten hepimiz yoğun yaşadığımız duyguların sempatizanı değil miyiz? O adam Milliyetçi duygularından dolayı ülkücü değil mi?

Belirli bir oluşumun her sempatik bireyine bir sıfat yakıştırması, insanları gruplama çabası var içimizde... Her ülkücüye faşist, her dindara şeriatçi, her solcuya dinsiz demeye başladık. Tekrar belirtmek gerekiyor ki hepimiz en saf ve en yoğun duygularımızla bir oluşumun ve/veya bir görüşün sempatizanıyız. Başkası hakkında yorum yaparken önce kendi yaşadığımız duyguları değerlendirmeliyiz.

Konuyu dağıtmadan.

Ölenin kimliği ne olursa olsun. Bu ülkenin bağımsızlığına, senin özgürlüğüne, onun dinine (örnekler çoğaltılabilir) bir kastı yoksa bu adamın; partizanlığın, amcıklaşmanın, fanatizmin öldürdüğü bu gence yazıktır.

Ölenin arkasından saçmalamadan önce biraz daha insani duygularınızı içinizde arayınız.