bugün

31 ekim 2010 beşiktaş sivasspor maçı

herşeyden önce yorgun olacağımızı söylemek gerekiyor. mazeret mi? asla. o maçı 120 dakika oynamak zaten senin suçun, bu puan kayıpları da her türlü mazeretine rağmen senin suçun... dolayısıyla inönü'de sivas'ı yenerek biraz olsun düzlüğe çıkmak senin görevin. aksi bir sonucu düşünmek bile istemiyorum. olmaz, olmamalı.

öncelikle bu maçta rotasyonu kabul etmiyorum. zaten mersin maçında oynayan oyuncular belli: - rüştü, ismail köybaşı, ersan gülüm, zapotocny, hilbert, tabata, guti, fink (dk. 64 holosko), yusuf (dk. 77 onur), fatih tekke (dk. 64 necip uysal), bobo -

önemli oyuncularından bazılarını dinlendirme şansın olmuş. zapotocny, hilbert, tabata, guti, bobo dışında sürekli oynayan oyuncun yoktu zaten. ernst, toraman, üzülmez... gibi önemli adamların dinlenmiş halde. sen porto maçını kaybetsen hedefinden sapmış olmayacaksın. ama bu maçı kaybettiğin takdirde sıçtığının resmidir. ufaktan çatlak sesler çıkmaya başlar. dolayısıyla rotasyon yok arkadaş. elinde ne varsa koy, al bu maçı.

defansta zaten ferrari'nin yokluğunda göbek mecburen zapo-toraman ikisili. her ne kadar zapo'dan nefret etsem de göbekte o oynayacak. ersan çok mu kötü? değil ama riskin alemi yok. sağda hilbert gayet iyi, güzel. çok çalışkan bir adam bi' kere. 40 kere rakip ceza sahasında görebiliyorsun bek olmasına rağmen. oyunu açmakta etkili. ne yazık ki ortaları oldukça zayıf, düzelir umarım. solda benim favorim hep üzülmez'di ama ismail kötü gitmiyor bu ara. üzülmez porto maçına saklansa fena olmaz. hem ismail'in hücum gücü daha etkili. kesin sonuca gitmemiz gereken maçta ismail oynayabilir.

orta alanda ernst ve guti'ye formasını her maç vereceksin bi' kere. diğerlerini duruma göre etraflarına yerleştirirsin zaten. mevcut şartlarda ernst-necip-guti en ideal göbek. necip yerine tabata yine bize ecel terleri döktürür. necip ile ernst iyi tutuyor orta sahayı. tabata ile yetersiz kalıyoruz. top arkaya çabuk geçiyor. zaten arkaya geçen her top da tehlike bize. nihat oynamamalı. sabırlar tükendi. bir kötü maç daha iyice bitirir onu. kesinlikle dinlenmeli. sağa holosko sola bobo yapılabilir. bobo,guti, holosko, fatih dörtlüsü bir şekilde gol bulacaktır. tabata'yı arada bir kanatta kullanıyor schuster. belki holosko'nun yerine tabata da düşünülebilir ama o zaman gerçek manada kanatta oynayan adamımız kalmaz. en azından holosko oynamalı.

ilerde de türk kontenjanından fatih'i kullanabiliriz. kötü gözükmüyor fatih. maç eksiği var ama oynatılarak bu eksik giderilebilir. 60'tan 70'ten sonra maçın gidişatına göre bobo da çekilebilir yerine.

yani bana göre çıkması gereken kadro;

rüştü-hilbert-zapo-toraman-ismail-ernst-necip-guti-holosko-bobo-fatih.

dışarda cenk-ersan-erhan-üzülmez-fink-onur-tabata-yusuf-nihat-ali gibi adamlar kalıyor. 7 adamı içlerinden seçebiliyoruz.

quaresma,ferrari,ekrem, sivok, rıdvan, aurelio, nobre gibi adamların sakatlığına rağmen dışarda kalan isimlere bakınca yüzüm gülüyor açıkçası. geniş kadro dedikleri bu olsa gerek.

allah korusun maç kötü giderse;

necip-tabata ( onur, yusuf, nihat ) değişikliği yapılabilir, holosko-nihat (yusuf, tabata, onur ) yapılabilir. son dakikalara girildiyse zapo- nihat (yusuf, onur, tabata, fink) değişikliği yapılabilir.

inşallah işler iyi giderse;

ismail-üzülmez değişikliği yapılabilir, guti-tabata (onur, fink, nihat, yusuf) olabilir, holosko yerine ersan alınabilir. hilbert ileri çıkar, toraman beke geçer. bobo-fatih ikilisinden biri çıkar nihat (tabata, yusuf, fink, onur) değişikliği yapılabilir.

maç iyi giderse kesinlikle guti ve bobo dinlendirilmeli. onlara porto maçında çok ihtiyacımız olacak.

inşallah herşey yolunda gider beşiktaş'ımız için.