bugün

skora göre haber yapan spor medyası

okumaktan nefret ettiğim spor medyasıdır.

çok samimiyim ki; burada yazan birçok yazar onlardan çok daha iyi yazılar yazabilir.

mesela beşiktaş'ı destekleyen bir futbolsever olarak kendi takımım ile ilgili örnekler verebilirim bu konuda; *
biliyorsunuz ki yönetimimiz teknik direktör bernd schuster'i takımın başına getirerek aslında, bilerek veya bilmeyerek, şu an oynamaya çalıştığımız sistemi futbol takımımıza getirmişti. yani schuster'i getiriyorsan bir yandan oynadığımız bu dominant oyunun keyfini çıkarır, diğer yandan da kalene gelen her atakta ecel terleri dökersin. schuster bu yüzden vardır, stili budur. bu sistemin artılarını-eksilerini ayrıca konuşabiliriz. kimisi bu sistemi çok riskli bulur, yani bardağın boş kısmına bakar, kimi de oynadığımız "büyük takım" oyunundan keyif alır ve bardağın dolu kısmına bakmış olur.

sezon ilk açıldığında oynanan bu dominant oyun bütün spor medyasını etkilemiş, beşiktaş favori olarak gösterilmişti. ancak herşey inönü'deki ibb maçı ile değişti(!). arkamıza atılan 3-4 toptan ikisi gol olunca spor medyamız oynadığımız süper oyunu tamamen es geçerek 180 derecelik değişişimine başlamıştı. ardından gelen sakatlıklar ile birlikte kaybettiğimiz 4 maç da tahmin edebileceğimiz gibi onları tamamen anti-schuster'ci yapmıştı. oynanan futbola kimse bakmıyor, herkes alabildiğine vuruyordu takıma, schuster'e. kimse iyi yanları yazmaz olmuştu. 3 kulvarda yolumuza devam ettiğimizi, 10 kişiyi geçik bir sakatlık sorunumuz olduğunu unutmuştu hepsi. *
yarın öbür gün beşiktaş iyi giderse aynı 180 derecelik dönüşü yine göreceğiz. tüm yazarlar schuster'ci olacak bir anda. bundan adım gibi eminim.

bu şekilde yazı yazmak o kadar kolay ki... bende skor tabelasına bakıp yazı yazabilirim. çok zor birşey olduğunu zannetmiyorum. önemli olan kötü sonuca rağmen tam bir takım analizi yapabilmek. düşene vurmak kadar kolay birşey var mı? bu insanların bu yazıları yazarak, televizyonda bu yorumları yaparak milyarlar kazandığına inanamıyorum gerçekten. 3-5 yazar-yorumcu harici hiçbirini birbirinden ayırmıyorum. yaptıkları iş dünyanın en kolay işi.