bugün

kavak yelleri

senaristinin kesinlikle bir amatör olduğunu düşünüdüğüm dizi. 12 yaşında bir çocuk yazıyor sanki bu diziyi. Bir yaz dizisi olarak başladı, baktı ki tuttu devam ettirelim dendi. Her altın yumurtlayan tavuğun kesilmemesi gerçeği gibi bir şeydi bu. Yalnız bu dizi gerçekten sıçtı, batırdı. ucuzlaşmaya başladı. Şimdi senaristin mantığını çözmeye çalışalım:

"Şimdi beyler, bu gençler istanbul'da yaşıyor. işlerini de batırdık. biri zaten yeni yetme doktor. orada burada geziniyor sürekli olarak ama 1.likle bitirdi falan. Gelelim istanbul'a. bu çocuklar yaşayacak. Hemen şu gençlerden birine yurtdışından tanıdık bulun, evini versin, bu çocuklar açıkta kalmasınlar. bu efe denen çocuğu diziye soktuk; ama şöyle yapalım. ne etsek lan bunu? bir tesadüf olması gerekiyor. burada buluşsunlar. sevgilisi keşfetsin. birbirlerini bir türlü göremesinler vs. vs. aslı denen kız şimdi tus sınavına girer orayı da kazanır 2 aylık tus'a çalışmayla. tamam iyi böyle. çekiyoruz. devam..."

Vay anasını. her şey hiçbir mantık aranmadan direk oluşturulup insanların önüne sunuluyor. Dizi artık ucuzlaştıkça, ucuzlaşıyor. hele şu efe'li sapır saçma sahneler insana "of baydınız yaaa" dedirtiyor, hatta çoğu kez kanalı geçmenize neden oluyor. olayların işleyişi resmen şöyle: "bu böyle olsun, o ordan çıksın, bu buradan çıksın, kavga etsinler şimdi, sonra barışsınlar, zorda kaldık nasıl çıkacağız... tıkandı filan ama olsun; hemen yeni birini alın, diziye monte edin, tıkanmayı çözsün, konuyu dağıtsın, sonra bir şekilde bağlarız. o öyle olur, bu böyle olur"

bildiğin ısmarlama dizi yahu bu. olay örgüsü 10 yaşındaki bir çocuğun yapacağı düzeyde. Hele o aslı'ya şu sarp apak'ın evlenme teklifi edeceği an, sahneler kurmuş deniz kenarına falan filan. sonra sinirleniyor, yakıyor vs. polis molis hiçbir şey gelmiyor. dahası elin cıbırı lan bunlar! parayı nerden buluyorlar?!

bitirin bu diziyi artık. Kusacağım artık şunun ekranlarda olması bile insanlara eziyet. aşk-ı memnu gibi kalitede tavan yapmış bir dizi, işi tadında bırakıp, altın yumurtlayan tavuğu keserken, sizin bu kıytırık dizinizi bitirmeme sevdanız ne zamana dek sürecek acaba? endişe ile bekliyorum.

yanlış anlaşılmasın. diziyi aşırı izlediğim filan yok. yazın başlamışken izlemeye çalışıyordum, derken en azından bir fikrim oluştu kim kimdir, ne nedir. Yalnız şu son 2 bölümü boşluktan izlemek için kasıyorum olmuyor yahu. Bayağılık burnuma burnuma tütüyor. KAnalı değiştiriyorum. sonra bir şey bulamıyorum, geri dönüyorum. sonra yine zap. bu şekilde yani...