bugün

25 yaşına gelip hala mastürbasyon yapan erkek

(bkz: yedek kulübesinde bile gördüm)

şaka bir yana, türkiye'nin kanayan bir yarasıdır mastürbasyon. belki de dünyanın başka hiçbir ülkesinde bu kadar derin bir yara haline gelmiş değildir. "burası türkiye" açıklaması, birey için evet geçerli bir açıklamadır ama genel olarak baktığında, işler çok vahim boyutlardadır.

bir çok genç için mastürbasyon en masum savunma araçlarından biridir. çünkü bir taraftan sürekli şehvet uyandırıcı etkiler altında kalır ve diğer taraftan toplumsal değerler yüzünden bu etkileri nötralize edecek yollar bulamaz. sıkıntısına kendi köşesinde çözümler üretmeye çalışır.

ama bazen bu çözümler daha büyük problemler doğurur. hayal dünyası kirlenir; (açık konuşamayacağım için bağışlayın) sapıklığa ve hatta homoseksüelliğe kadar gidecek yolların ağzında bulur kendini. her bünyede aynı zararlı etkiler oluşur demek istemiyorum; ama ünlü cinsi sapıkların herbirinin aynı zamanda dehşetli birer mastürbasyoncu olduğunun altını çizmek istiyorum.

bir çok gençte -kız oğlan ayırmadan- mastürbasyon, bir intihar psikolojisi veya çok büyük bir pesimizm şeklinde gerçekleşir. bilinçaltının bu şekilde saldırıya uğraması, günlük hayatta çeşitli davranış bozukluklarına, kişilik bozukluklarına yol açar.

ve yeterince şişmeden patlayan bir balon düşünün; vaktinden erken çiçek açan ağaçları düşünün; bunların sonuçlarının cinsel hayatın düzene girmesi aşamasında ne denli negatif olacağını düşünün..

ama "burası türkiye".. mastürbasyondan kaçınmanın kısa vadede çaresi yoktur yine de.. sadece tek şey söylenebilir: aman dikkat, kendinize ve çevrenize zarar vermemeye çalışın!