bugün

okan bayülgen

şimdi bu adamı izliyorum yıllardır, sıradan olmadığında hemfikirizdir sanırım. ama son zamanlarda bu adama acımaya başladım.
sistemi kabul etmemiş bir adam, bir şeyler değiştirmek istiyor, insanlara sürekli hayallarinizin peşinden koşun, bırakın artık şu televizyonu sokaklara çıkın temalı mesajlar veriyor ve tabi bunu söyleyen kişinin büyük hayalleri vardır...vardır? var mıdır ki?
huri kelimesini duyunca dalga geçemez çünkü bir kısım dindar izleyicisini-hayranını kaybedecektir. içinden geçen ne hurisi bırakın bu saçmalıkları huri diye bir şey aslında yok gibi düşünceleri vuramaz kameralara. vuramaz tabi, şuanda sadece şöhretini korumakla meşkul çünkü.
aslında zirvede şu anda. bulunduğu ülkede oldukça farklı yeri olan, herkesin tanıdığı bir adam. elindeki bu güçle-imkanlarla farklı-iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor ama, geçenlerde ben şöyle empati yaptım kendisiyle.
40 lara yakın yaşlardayım, bulunabileceğim en üst basamaktayım ve amacım bunu korumak. daha ileri gidebilir miyim? hayır. hayır mı? neye göre ileri? kime göre?.. bırak şimdi bunları gidemem işte birader.
şimdi diyeceksiniz ne güzel adamın parası, pulu, saygınlığı, iyi bir yaşam koşulu... her şeyi var. acıyacak adam mı bulamadın be adam?
ama benim bu acımam sadece okan bayülgen e değil, en üst basamağa ulaşmış kişilerin tümüne. bir krala, başbakana, sirkin baş göstericisine, müdüre, tanrıya, peygamberlere...
ama okan bayülgenin farklı bir durumu var diğerlerinden, hayatı onun da en az benim kadar boş bulduğuna eminim. ama bir amacı kalmamış, yazık acıyorum derdim ama elindeki güçle güzel şeyler yapma imkanı sanırım bu deyişimi değiştirir ve güzelleştirir.
diyeceğim şu ki, geçen gün odamda yalnız başıma okan bayülgenin kingodiskosunu izlerken kendisiyle yaptığım empati sonucu anladım; hayatta henüz bir bok ol(a)mamış olmak güzel... hatta çok güzel, hatta vatta bir bok olmuşlara acıyacak kadar...
ayrıca itiraf ediyorum buna benzer bir yazıyı buraya yazacağıma o empati sonrası karar vermiştim, o bunu okuyacak çok etkilenecekti. ama yazıyı okursa etkilenmese bile bende onun bilinç altına ve bir nebzede olsa bilinç üstüne girmiş olacağım, tabi diğer okuyanlarında. bu bana yeter.
güncel Önemli Başlıklar