şerefli kürt halkı

entrynin başında belirtmek isterim ki türk'üm ve atatürk milliyetçiliğini benimsemiş bir insanım. ayrıca verilen eksileri de siklemiyorum.

sözlük yazarlarının faşist düşüncelerini haklarında girdikleri entrylerle kustukları halktır. asırlardır beraber yaşayan bu 2 halkın birbirine düşman olmasının açıklanacak yeri yoktur.

şimdi bu faşist yazarlar farklı durumlarda amerika'nın her yere müdahalesi hakkında konuşurlar. onlara göre amerika'nın istemediği bir iş yapılmaz ve bizim yapmamız gereken amerika'nın işine gelecek bu hamlelere karşı gelmektir. bu düşüncelere çok yanlış diyemeyiz, hatta doğruluk payı yüksek olarak bile değerlendirilebilir. ancak mesele şudur ki böl parçala yönet tarzı üstünlük kurma politikasını benimsemiş olan amerika veya daha doğrusu egemen güçler, pkk'yı kendi amaçları uğruna kullandığında, türkiye'nin bölünmesi için bazı ırksal farklılıkları ortaya koyan ve bölücü bir söyleme sahip bir terör örgütünü desteklediğinde, insanlarımız amerika'yı falan düşünmez. onlar basit propogandaların gazına gelerek kürt-türk ayrımcılığını çok yüksek düzeyde yaparlar ve düşmanlığı körükleyerek pkk'yı güçlendirirler.

milliyetçi ve toprak bütünlüğünden yana insanlarımızın farketmeleri gereken önemli nokta şudur, bu kürt-türk ayrımı vurgulandıkça, topluma yayıldıkça türkiye'nin toprak bütünlüğünden söz etmek imkansız hale gelecektir. kimse gidip bütün doğuyu veya bütün kürtleri ortadan kaldırıp ayrılıkçı istekleri bitiremez. zamanında denendi, başarılı olmadı. eğer milliyetçi bir insan, toprak bütünlüğünden yana bir vatandaş pkk'ya karşı durmak istiyorsa yapması gereken kürtle türk'ün beraber yaşayabileceğini konuşmaktır, kardeşliği anlatmaktır,bunu gerçekleştirmenin yolunu aramaktır. bu birliği sağlayacak siyasi partilere oy vermek de bu bakımdan önemlidir.

ancak "kürt kötüdür, kürt boktur, kürt kakadır" derseniz sürekli, bunu adamların gözüne sokarsanız adamlar da çoğunlukta oldukları bölgede, siz onları rahatsız etmeden beraberce yaşamak isteyeceklerdir. azınlık muamelesi görmeyecekleri, 2. sınıf insan muamelesi görmeyecekleri, kuralları kendilerinin koyacakları bir devlet fikri kürt kökenli vatandaşlarımız arasında gittikçe yayılacaktır.

ayrıca kürtleri bu kadar kötüleyen türk milleti, sivas'ta insanları alevi diye siz yakmadınız mı? maraş'ta çocukların bacaklarını alevi sünni davasına siz ayırmadınız mı? almanya'da rahat durdunuz mu, almanlar tarafından sevildiniz mi? bunların hepsinin cevabı belli. bir milletin veya ırkın bir diğerinden daha üstün olduğunu iddia etmek kafasızlıktır. dünya'da temiz ırk, düzgün millet yoktur, pislikleri, düzensizlikleri göremeyen, görmek istemeyen insanlar vardır.