bugün

triumvirat

1969 yılında, klavyeci Jürgen FRITZ tarafından Almanya' da kurulan progressive rock grubu. ilk albümde vokal ve basda Hans PAPE, klavyede FRITZ ve davulda Hans BATHELT yer almaktadır. Sonraki albümlerde kadro değişikliklere uğrasada grubun kurucusu FRITZ sabit olarak kalmıştır. 1977' ye kadar progresif bir çizgide giden grup, A La Carte ve Russian Roulette albümlerinde nedense tarz değiştirmiş, pop/rock vari çalışmalar ile sevenlerini şaşırtmıştır.

ELP dinleyicilerinin de hoşlandığı bir grup olan Triumvirat, müzik yapmaya malesef 80' lere kadar dayanabilmiştir. 80 disko furyası onları da vurmuştur. Grubun ismi Triumvirlikden gelir. Yani Roma döneminde devlet işleriyle ilgili, latincede "tres viri", "üç adamdan oluşan teşkilat demektir. Bu teşkilat iki üç albümünde o dönemleri, o zamanları günümüze bir gönderme yaparak anlatır.

Grubun müziğinde başı çeken Jürgen FRITZ, tüm albümlerde tuşlu çalgılardaki yeteneğini konuşturmuştur. ilk albümündeki bazı parçalarında Mozart arenjeleri dikkat çekicidir.

Albümleri:

Mediterranean Tales (1972)
Illusions Of A Double Dimple (1974)
Spartacus (1975)
Old Loves Die Hard (1976)
Pompeii (1977)
A La Carte (1978)
Russian Roulette (1979)

http://www.triumvirat.net