bugün

mustafa kemal atatürk e duyulan düşmanlığın sebebi

ülkeyi kurtaran değil, ülkeyi kurtaracak yiğitlere önderlik eden ve bu uğurda hayatını feda eden mustafa kemal atatürk'e duyulan düşmanlığın sebebidir.

- kendisinin siyasi dehasını bilip, onu kendi kişiliği ile yargılarlar. içki içiyor derler, şöyle derler böyle derler. ilk saldıracakları yer atatürk'ün içki içmesidir. onlara göre içki haramdır ve bir lider bunu yapamaz. liderler, kişiliklerine göre değil siyasi dehalarına göre yargılanmalıdır. ha, sen kişiliğe göre yargılayacağım diyorsan tek eksi tarafı içki içmesidir.

- atatürk'ü kur'an ve din düşmanı olarak belleyen insanlarda var. ve bunlar genellikle kulaktan dolma bilgiler ile gerçekleşir. bu tezi çürütecek anti tez ; bir ülke düşünün. son yıllarını yaşıyor ve işgal altında. bir adam çıkıyor ve işgal altındaki memlekete bakıp ' geldikleri gibi giderler ' diyor. ona bu zekayı veren, ona bu kudreti ve azmi veren allah'tır. kendisi müslüman doğmuş ve müslüman kültürü ile yetiştirilmiştir. sizin anlayacağınız dilde, en uygun kelime ile söyleyeceğim bunu ; allah, kendine inanmayan birine neden böyle bir şeyi bahşetsin? sizi mantığa davet ediyorum ama gelmeyeceğinizi çok iyi biliyorum. atatürk, arapça kur'an-ı kerim'e karşıydı evet. ve bunun sebebi, allah'ın onun dilinden de anlayacağı oluşuydu. allah, ister fransızca, ister arapça, ister türkçe ; ne olursa olsun kulunun dualarını işitendir. sen, dar kaldığın bir zamanda arapça mı yakarırsın allah'a karşı yoksa bildiğin dilde mi? allah'ım yardım et demez misin? dersin. çünkü bunun arapçasını bilmezsin. atatürk, perşembe günü açılacak meclisin açılışını cuma gününe almış ve meclisi açarken kur'anlar okutmuş, kurbanlar kestirmiştir. atatürk, türk milletine yararlı olması için kur'an'ı tesfir ettirmiştir. ve hala bu zamanda o tesfir'e bakılarak yeni tesfirler yapılmaktadır.

- atatürk'ün şeriat yerine cumhuriyet'i getirmesi de en önemli sebeplerden bir tanesidir. onların istediği tamamen din'e bağlı bir ülkede yaşamak ve kur'an-ı kerim'i anayasa olarak kabul etmek. onların istediği buydu evet, olmamasının en büyük sebeplerinden biri ise osmanlı devleti'nin şeriat ve cihad üzerine kurulu bir devlet olması ve bunun bir işe yaramaması. evet görmedik mi tarih kitaplarında? matbaa batı'da kullanılmaya başlayalı 200 yıl geçtikten sonra ancak osmanlı devleti'nin eline geçti. teknoloji'ye haram olarak bakıldı. şimdi soruyorum bu insanlara. madem sen gerici bir zihniyet istiyorsun, kur'an-ı kerim'i anayasa olarak kabul etmek istiyorsun, teknolojide haramdır sana göre. bırak interneti, telefonu ve diğer teknoloji aletlerini. yaşayabiliyor musun gör bak o zaman.

edit : okumadan da eksiledin ya, gösterdin işte nasıl bir zihniyet olduğunu. atatürk kelimesi görünce götün tutuşuyor, korkuyorsun değil mi? ah ben senin o zihnyetini..