bugün
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı20
- claudian clouds33
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri23
- okan buruk7
- seri eksicinin iq düzeyi4
- true'nun idrak yolları enfeksiyonu sorunu4
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- true'nun engelli olması3
- özürlü diyerek hakaret ettiğini sanmak3
- meriç dükalığı8
- habire124
- gözünde büyüttüğün insanın çok da şey olmaması4
- sözlükte kimin idamına evet dersiniz6
- tai lung12
- okan çık hesap ver4
- hadi birbirinize sarılın2
- arkadaşlar bana engel olun2
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği3
- kadir inanır'ın mirası4
- habire12 istenmiyorsun algısı2
- sevdiğiniz yazarlar8
- fusya semsiyeli yabanci22
- dualarımız bu akşam trabzonspor ile3
- etli biber dolması5
- hoşlanılan kızın gel beni bubamdan iste demesi3
- insanları birbirine düşürmek4
- sözlük kızlarının kekleri24
- beşiktaş'ın amedspor'a döşeyeceği boru2
- trabzonspor5
- kıçını yırtsan sonu tabut3
- sözlüğün ölü gibi olması5
- bana onu sormayin8
- ölmek2
- kim koyarsa koysun gs'ye koyandan allah razı olsun2
- şemsiyeli benim3
- azerice bir not bırak2
- 18 eylül 2026 bayern münih union berlin maçı2
- galatasaray9
- kürdistan10
- şemsiyeli lavuk5
- iran2
- islamda namaz yoktur30
- bildiğiniz sure sayısı4
- galatahahahahahaha2
- fon skandalında dikkat çeken isimler2
- katatespizartmasi2
- ağzı kokan insan5
- kamudaki torpil durumları3
- beşiktaş5
birbirleriyle sürekli çelişen insanlardır.
hayır, alevi olupta aramın çok iyi olduğu, çok samimi olduğum arkadaşlarım vardır. saygı duyarım, o yüzden alevi-sunni konuları hiçbir zaman açılmamıştır aramızda. din konusu hiç geçmemiştir, geçmemelidir. zira çok hassas noktalara temas edip onları kırmaktan korkarım.
bir kere yaşamıştım. 3 alevi arkadaşım ve ben bir kafede oturup birşeyler içiyorduk. üçü alevi ben sunniydim. birisi kars, birisi erzincan, birisi de tunceli alevisiydi. ama aleviydiler. ve din konusundaki görüşleri şu oldu;
erzincanlı : allah var, islam var, peygamber var, alevilik mezheptir, bunlara inanıyorum ama kur'an değiştirilmiş.
karslı : allah yok, dinler uydurmadır, alevilik mezhep değil, kültürdür.
tuncelili : ne allah var ne mezhepler. alevilik uydurmadır, dinler gibi saçmalıktır.
şimdi bu üç alevi arasındaki görüş ayrılıklarına bakıyorum da ne diyeceğime şaşırıyorum. zaten onlar bu düşüncelerini söylerken ben tartışmadım, tek kelime söylemedim, onlar söylediler, tartıştılar. birbirlerini alt etmeye çalıştılar, edemediler o ayrı konu.
allah'a kitaba peygambere inanan alevilerinde sürekli olarak allah, kitap ve peygamber düşmanlığı yapmalarını hayretler içinde karşılıyorum.
derdim alevilik inancı değil. alevilerin ne düşündüğüdür... alevilik mezheptir veya kültürdür bu farketmez. farkeden tek şey ortak duruştur. siz kendi aranızda ortak duruşu gösteremiyorsanız, birinizin yargısı ile diğerinizin yargısı birbirinden farklı ise ya yanlış biliyorsunuz ya da hiç bilmiyorsunuz.
hayır, alevi olupta aramın çok iyi olduğu, çok samimi olduğum arkadaşlarım vardır. saygı duyarım, o yüzden alevi-sunni konuları hiçbir zaman açılmamıştır aramızda. din konusu hiç geçmemiştir, geçmemelidir. zira çok hassas noktalara temas edip onları kırmaktan korkarım.
bir kere yaşamıştım. 3 alevi arkadaşım ve ben bir kafede oturup birşeyler içiyorduk. üçü alevi ben sunniydim. birisi kars, birisi erzincan, birisi de tunceli alevisiydi. ama aleviydiler. ve din konusundaki görüşleri şu oldu;
erzincanlı : allah var, islam var, peygamber var, alevilik mezheptir, bunlara inanıyorum ama kur'an değiştirilmiş.
karslı : allah yok, dinler uydurmadır, alevilik mezhep değil, kültürdür.
tuncelili : ne allah var ne mezhepler. alevilik uydurmadır, dinler gibi saçmalıktır.
şimdi bu üç alevi arasındaki görüş ayrılıklarına bakıyorum da ne diyeceğime şaşırıyorum. zaten onlar bu düşüncelerini söylerken ben tartışmadım, tek kelime söylemedim, onlar söylediler, tartıştılar. birbirlerini alt etmeye çalıştılar, edemediler o ayrı konu.
allah'a kitaba peygambere inanan alevilerinde sürekli olarak allah, kitap ve peygamber düşmanlığı yapmalarını hayretler içinde karşılıyorum.
derdim alevilik inancı değil. alevilerin ne düşündüğüdür... alevilik mezheptir veya kültürdür bu farketmez. farkeden tek şey ortak duruştur. siz kendi aranızda ortak duruşu gösteremiyorsanız, birinizin yargısı ile diğerinizin yargısı birbirinden farklı ise ya yanlış biliyorsunuz ya da hiç bilmiyorsunuz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar