bugün

referandumadogru com

insanların referandumda verecekleri karara yardımcı olabilmek için açılmış, hiçbir siyasi görüşün, partinin yandaşı olmayan tarafsız ve bağımsız site.

10 Soruda Referandum Testi

Referandum süreci kamuoyuna sunulduğu andan itibaren, siyasi görüşler ve politik taraflar birbirlerinden farklı bakış açıları ile halkımızdan oy istemeye başladılar. Başlangıçta normal karşılanabilecek bu siyasal yönlendirmeler, belirli bir noktadan sonra her şeyiyle siyasete ve politikaya hizmet etmeye başlayan bir işleyişe büründü. Oysa referandum kavramı, kişilerin fikirlerini siyasi ve politik baskılardan uzak, özgürce beyan edebileceği bir süreç değil midir?

Referanduma konu olan Anayasa maddeleri üzerinde yapılması planlanan değişiklik ile şu an yürürlükte olan Anayasa maddelerinin karşılaştırılması sonucunda elde edilen yaklaşım farklılıkları üzerine hazırlanmış bu 10 soruluk test, siyasi baskıdan uzak bir şekilde gerçek eğiliminizi göstermeyi ve karar verme sürecinde size kolaylık sağlamayı hedeflemektedir. Sorular basitçe evet - hayır cevabı istemenin ötesinde, katılımcıları düşünmeye ve bilgi edinmeye sevk edecek şekilde hazırlanmıştır. Umut ediyorum ki sosyal bir sorumluluk olarak gördüğümüz bu çalışma, referandum sonunda kararını iletmeye hazırlanan halkımıza, politik kaygıların yarattığı etkilerden bağımsız bir şekilde bu süreci tamamlaması noktasında fayda sağlayacaktır.

http://www.referandumadogru.com/

bana pek faydası olmadı. ben kararsızdım oy verme konusunda. testi uyguladım ve %50-%50'lik bir oran çıktı. hala kararsızım.
© copyright 2005 - 2026