bugün

zırhlı birlikler okulu ve eğitim tümen komutanlığı

buraya asteğmen adayı olarak kurslar taburuna düşen arkadaşlara entry'mi güncelleyerek rehberlik yapmaya devam edeceğim, ancak kısa bir özet yapacak olursam "zor, çok zor" demek gerekiyor.

Yillar sonra gelen edit :

1. gitmeden önce güzel güzel eğlen, oraya gittiğin ilk günler çok sert davranacaklar sana. ama sadece sana değil, tüm bölüğe. bunu dert etmemeyi öğreneceksin. eğer bunu öğrenirsen şeker gibi yerdir, eğlene eğlene bitireceksin. ama çok yorulacaksın emin ol.

2. sınıfın belli mi? m48a5t1,mt8a5t2,leopard,m60 gibi sınıflar vardır, bu sınıflardan hangisinde olduğuna göre kurada gidebileceğin yerler belli olur.

3. hava biraz soğuk olacak, ben nisanda gittim sonlara doğru biraz sıcaktı. soğuk olması kötü bişey. ama dikkat et kendine.

4. komutan olacaksın bunu asla unutma, herkese nasip olmaz bu. şerefli türk ordusunun şerefli bir subayısın *

5. ilk 1 ay yoğun bir yanaşık düzen eğitimi olacak. bu 1 ay boktan geçecek. sonra yemin töreni, sonrasında daha rahatsın. dersler başlayacak, her gün 1 - 2 saat de sporunuz olacak. dersler eğlenceli geçer, komutanlar güzel insanlardır.

6. her dersin sınavına gireceksin, her hafta spordan derece vereceksin (bombayı 30 metre attın, 5 barfiks cektin vbvb) bu dersleri geçersen (ki geçmek kolaydır) ve sporda o haftanın barajını aşarsan 2 gün boyunca çarşıya çıkabilirsin. kimse sormaz sen nerdesin diye... bu yüzden vaktini ayırabileceksen güzel bir spor yapıp gitmeni tavsiye ederim. dereceye girmeye kasma, o gereksiz strestir ama çarşıya mutlaka çık. motive eder.

7. burada sana emir komutayı adam gibi öğretecekler. kendinden üste koşulsuz biat, kendinden asta da koşulsuz hakimiyetin olduğunu aşılayacaklar. 3 ayda ne kadar olursa, işte o kadar subay olacaksın. ama inan bana kaliteli ve güzel insanlarla kaliteli ve güzel bir askerlik dönemi seni bekliyor.

8. kura günleri geldiğinde bir tatlı heyecan olacak sende. hem 10 gün sonra 15 günlük izne çıkacaksın, hem de kıtada komutanlık yapacaksın. yani öğrencilik bitti, artık komutansın ve kıtadasın.

9. sonrası çok eğlencelidir etimesgut'un. zaman su gibi akar geçer, oradayken geçmez gibi gelir ama geçer. çok da güzel bir yerdir. zordur ama güzeldir. şimdiden hayırlı olsun.

kıta çok değişkendir, umarım burada da şanslı olursun