bugün

yobazların imam ateistlerin bilimadamı olması

"Tam bir saçmalık" diye düşündüren başlık.

Yobaz, bir düşünceye ya da bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan kimse demektir. Ancak günümüzde birtakım kişilerin yobaz kelimesini dindar sözcüğü ile eş anlamlı kullanması bu tür abuk subuk genellemelerin yapılmasına sebebiyet vermektedir.
Dine veya herhangi bir ideolojiye olan inancınızı aşırılığa vardırır ve bununla başkalarına baskı yapmaya çalışırsanız bu yobazlığa girer. Yani demek istiyorum ki müslüman demek yobaz demek değildir. Yeri geldiğinde bir ateist de gayet doğal bir şekilde yobaz olabilir.
Bununla amacım şu, başlıkta "sadece" müslümanlar için yobaz kelimesinin -imam denilmiş çünkü, ek olarak diğer dinlerle ilgili bir kelime geçmiyor- kullanılması, yazarın sadece islam dinine bi' garezi olduğunu gözler önüne sunmuştur bence. Yani kişi başka bir dine olan inancında yobazlığa kadar ilerlesin problem yok. Anlayış bu mudur?
Bir ateist kesinlikle böyle bir şey söyleyemez. Söylerse o ateist değildir, başka bir şeydir. Nitekim gerçek bir ateist, bu başlığı görüp gülmekten yarılabilir.
Kimse kendini cool göstermek adına gerçek ateistleri müslüman düşmanı olarak tanıtamaz! Bunu sadece ülkemizde yaşayan birkaç ateist özentisi yapabilir, onlara da bir şey demiyorum.

Biri yobazların imam ateistlerin bilimadamı olması mı dedi? Hala gülüyorum sözlük, ahah.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar