bugün

güler zere

--spoiler--
Terör örgütü propagandası yapmak ve örgüt üyesi olmak suçundan hükümlü 37 yaşındaki Güler Zere, istanbul 3. Adli Tıp ihtisas Kurulu'nun hazırladığı rapor doğrultusunda, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ndeki mahkum koğuşunda kanser tedavisine devam edecek.

Bir çok öldürme ve yaralama eylemlerine karışan DHKP-C üyesi Zere,

GÜLER ZERE KiMDiR ?

Malatya 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanarak hakkında müebbet hapis cezası verilen Zere'nin 1993 yılında Tunceli'nin Çemişkezek ilçesinde 2 vatandaşın öldürülmesi, 1 emniyet bekçisinin şehit edilmesi, Hozat ilçesinde askeri konvoya ve jandarma karakoluna silahlı saldırı düzenlenmesi olayında aktif görev aldığı belirlendi.

Terör örgütü üyesi olmak ve eylemlere katıldığı gerekçesiyle yargılanan Zere'nin, 1994 yılında da Tunceli'nin Pertek ilçesinde 3 askerin şehit edilmesi, 7 vatandaşın öldürülmesi, Ulukaya köyünün yakılması ile 2 silahlı çatışma olaylarında bulunduğu da tespit edildi.

Zere'nin yakalandığı yıl 1vatandaşın öldürülmesi, 5 kişinin kaçırılması, Hozat ilçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenlenmesi olaylarına da katıldığı belirlendi. Cezasının infazının ertelenmesi konusunda hakkında çeşitli kampanyalar düzenlenen Zere, 1995 yılında Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.
--spoiler--
http://www.haber46.com.tr...nede-cekebilir-haberi.htm

daha ne ananın hörekesine atıp tutuyorsun. Bu mu devrimci? Bu mu halk kahramanı? bu şekilde ne kadar halk kahramanı ve devrimci varsa anasını..