bugün

namusu zarda aramayan insan

namusu bacak arasında aramayan, evleneceği insanın daha önce cinsel birliktelik yaşamış olmasıyla ilgilenmeyen geleceğe bakan insandır. kişisel tercihtir.

namusu bacak arasında arayan insanlar ise evlenecekleri kadının ya da erkeğin evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşamış olmasına tahammül edemez ve o insanlarla aile kurmak istemezler. bu noktada aile kavramını sorgulamak lazım.
aile kavramı; eşlerin birbirine duyduğu sevgi, saygı ve sadakatle ifade edilir. bu 3 sac ayağından biri olmazsa aile kavramı ayakta kalamaz, yıkılır. *
bu nedenle bekarete / bakirliğe önem verenlerin öne sürdükleri gerekçe ise o insanın evlilik öncesinde yaşadığı serbest hayat nedeniyle evlilikleri esnasında da bu serbestliğin devam edeceği, eşine sadık kalamayacağı düşüncesidir.

sakın kimse bakire / bakir olanın namuslu, olmayanın namussuz olduğu sonucuna varmasın. bu tamamen hayat görüşü ile alakalı bir konudur.

şahsi düşüncem, bekaret kavramı sadece kadınlara mal edilmemelidir ve bakirlik / bekaret her iki cins için bacak arasından önce zihniyette olmalıdır.