bugün

sözlük demokrasisinin oluşması gerekliliği

şuna dikkat etmek lazım, objektif davranamayan çok fazla yazar var, el birliğiyle sözlüğün mına koyarlar hacı.. bazı platformlarda demokrasiden kısmak zorundasın ki, bu ülkelerde bile dengeleri sağlama adına yapılan bir iştir.

format denilen kurallar çerçevesini göz önüne aldığınızda, tam demokrasinin sözlüklerde imkansız olacağına inanıyorum. ama bazı kararların bizim oylarımıza sunulmasından yanayım. da usta, zaten sözlükte vekil falan seçtiğimiz yok, ne oylayacağız?

yani demek istediğim, sözlüklerde köklü değişikliklere gidilmesi imkansızdır, belli bir format var, belli kurallar var, bunların dışına çıkıldığında sözlük olmaktan çıkar.
zaten modların uyuduğu şu dönemde yazar uçurulması çok sık karşılaşılan bir durum değil. niye 'şutlamak'tan bu kadar korktuklarıda ayrı muamma..
neyse;
nihayetinde, güzel fikir ancak biraz daha geniş düşünüldüğünde her kararı yazarların eline vermek işin bokunu çıkarır, kulisler yapılır, sözlüğü ele geçirir bunlar, aman dikkat..

sözlüklerde fazla alternatif yoktur, tek tip yönetim şeklinin yanında belirli kalıplarda kanunlar vardır. değişmesi zordur..