bugün

devlet okullarının kalitesiz olduğunu sanmak

Duruma göre doğru veya yanlış sayılabilecek bir tespittir. ilkokulun yarısını devlet okulunda yarısını özel okulda geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, aralarında ingilizce hariç bir fark bulunmuyor. Hatta ve hatta beni 5 sene devlet okulunda okutan hocam kolejde ilkokul okutan hocalardan 100 kat daha iyiydi. Ancak tabi sosyallik, kişisel gelişim gibi imkanlara dayanan alanlarda özel okullardan çok daha önde.

Liselere gelecek olursak, kendim özel okulda okumamış olmama rağmen, kardeşim sebebiyle özel liselere de aşinayım biraz. Burada da durum benzer aslında.
Yabancı dil ile özel liseler bir adım öne çıksa da (özel düz liselerden bahsediyorum.)eğitim olarak kendi okuduğum okulun yakınından bile geçemez. (bkz: Adnan Menderes Anadolu Lisesi)
Fakat yine şunu söylemeliyim ki istanbul'un en iyi 6-7 lisesinden biri olmasına rağmen okuduğum okulda ne spor salonu, ne düzgün bir konferans salonu ve müzik odası, ne yemekhanesi ne de adam gibi bir laboratuvar bulunuyordu. Kardeşimin şu an okuyor olduğu lisede ise imkanlar gani. Ama eğitim malesef imkanlar kadar iyi değil.