bugün

tkp nin giderek kürt düşmanı olması

mesele türkan saylana gelmiş ancak bu zamana kadar tkp'nin kürt düşmanlığına dair hiç bir söyleminden bahsedilmemiş. neyse şimdilik bunu geçelim. öncelikle fetullah hocayla türkan saylan arasındaki fark birinin bilim kadını olmasıdır. türkan saylan bir doktordur. 70'li yıllarda 10 bin kadar cüzzam hastasını iyileştirmiştir. 2006 yılına kadar dünya sağlık örgütünün cüzzam konusunda danışmanlığını yürütmüştür. ölümü ise herkesce malumdur. ergenekon safsatalarıyla evi aranan, 'vakit' gazetesinde saçı döküldüğü için kafasına taktığı örtüyle ilgili yazılar döktürülen bir şahsiyettir. kısacası saylan'ın ölümü gericiliğin kazanımı olmuş, solun o gün atığı manşete göre; çakalları ulatmıştır. türkan saylan'ın kürtler ve alevilerle bağlantısı ise hala daha çydd tarafından devam ettiren binlerce kürt ve alevi gencine yaptıkları eğitim yardımlarıdır. bu bağı başka kimsenin kurmasına gerek yoktur.
ayrıca devrimci demokratların teoriyi küçümsemeleri tarihlerinden beri olagelmiştir de eğitimin önemini küçümsemek ilk defa rastladığım bir şey. beni şaşkınlığa uğrattı. 'eğitim insanın sınıf atlama olanağını güçlendirir' demek hiç eğitim görmediği halde ticaretten para babası olanları ve ''eğitim alanındaki başarılarıyla tüm dünyada hayranlıkla izlenen'' küba'yı hiçe saymak demektir.
malum '' bundan 48 yıl önce yani ocak 1959'da devrimci ordu havana'ya girdiğinde, nüfusun yaklaşık dörtte birinin okuma yazması yoktu ve okul çağındaki çocukların yüzde 54'ü ise hiç okul yüzü görmemişti. devrimci hükümet bu tabloyu tersine çevirmek için hemen işe koyuldu.''

http://arsiv.sol.org.tr/index.php?yazino=9863

kısaca defalarca söylediğimiz gibi tkp üyelerinin büyük bir kısmı kürtlerden oluşan ancak bu kürtlerin kürt oldukları değil sosyalist oldukları için örgütlendikleri bir partidir. bugün tkp'ye laf atanların ise, tam olarak bununla problemi vardır. tkp türk, kürt, ermeni,arap, alevi, sunni vs partisi değil ama bunların hepsini kucaklayan ve bunların hepsinin birleşmesiyle oluşan sağ yumruktur. ve bu yumruk kürtlere yada türklere değil burjuvazinin kafasına inmek için havaya kaldırılmıştır. aksini kimse düşünmesin.