bugün

tkp nin giderek kürt düşmanı olması

ortaya birşey atılıyorsa eğer bu iddianın kanıtlanması gerekir. siyaset çamur atma mantığıyla değil gerçeklerle yapılır. mesela 'tkp ulusalcı' diyemezsin, tkp şu şu yazdıklarıyla, şu söylemleriyle ulusalcılaşmıştır dersin. onu da 'erkek gibi' alıntıcılık yapmadan, bütünlüklü değerlendirerek yaparsın.
tkp'nin kürt düşmanı olması söylemi sınıf siyasetine bir türlü içi ısınmamış kürt hareketi kuyrukçularının söylemidir. evet tkp sınıfa kürt hareketinden bakmaz, kürt hareketine sınıf siyasetinden bakar. eğer kastedilen düşmanlık söylemi şuysa; ''Kürt hareketi yapması gerekeni yapıyor olsa bile, yapılanların sorunun çözümü açısından işe yaramadığı ortadadır. Eğer tercih edilen taktik silahlı mücadele ise, PKK'nın bugün silahlı mücadele verdiği güç ordu değil Türk milletidir. Süreç ordu ile milletin konsolidasyonuyla sonuçlanmıştır. O nedenle bu mücadelenin bölünme olmaksızın başarıya ulaşma şansı yoktur. Eğer buna başarı denilecekse.'' bende bunun altına imzamı atarım ve bu tkp'nin bugün ortaya çıkmış bir söylemi değildir. tkp hiçbir zaman bölünmeyi savunmamış, türk ve kürt haklarının ortaklaşa kurduğu sosyalist bir ülke için devrim mücadelesi vermiştir. asıl düşmanlığı kürt milliyetçiliğini destekleyerek sınıf siyasetinin önüne geçiren kürt kuyrukçuları yapmaktadır. kürtlerin de türklerin de, diğerlerinin de kurtuluşu küçük ve bağımlı kapitalist ülkelerde değil sosyalizmdedir.
yazıyı bir kez daha okumanızı temenni ederim ve kürt düşmanlığı yapılan yer her neresiyse onu burda tartışalım. ama ''tkp'nin zaten ismi de türkiye komünist partisi'' sığlığında değil, gerçek verilerle..