bugün
- göçmen karşıtı din düşmanı sosyal demokratlar19
- game of thrones taki kerhaneci17
- genel ev sloganları5
- ölümden korkuyor musunuz35
- türkiye'deki gündemin yarısı israil hakkında3
- ülkü ocakları genel ev olsun4
- sözlük kızları dertleşiyor14
- melis sezen'in memeleri5
- gençlik ve güzellik bitince kızlar ne yapıyor9
- dyson3
- kaçak sığınmacıları müslüman diye güzellemek4
- anın görüntüsü25
- 128 milyar dolar nerede4
- platon'un mağarası3
- sözlük yazarlarının normal kombinleri26
- ülkücü olmak delikanlı işidir2
- son üç şifrenizle aynı olamaz3
- claudian clouds41
- mağribiler2
- arkadaşlar kova erkeğinden olur mu8
- neo ittihatçılar2
- uludağ sözlükte genel ev açılması2
- müslüman kardeşine dua etmek3
- lilith'in haklı olması2
- sözlükteki sessiz yazarlar7
- sarı saç mavi göz5
- almanya da sol partiyi destekleyen gurbetçi5
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri25
- bilgisayar alacaklara tavsiyeler5
- berlin'in belediye başkanının türk olması2
- 20 eylül 2026 amedspor beşiktaş maçı28
- bugün ne oldu10
- burçlara inanan kızdan olur mu3
- şok market2
- mustafa kemal atatürk ün boyu8
- 21 eylül dünya barış günü2
- size göre akp'nin en büyük ihaneti hangisi19
- sözlüğe yön veren bayan sayısındaki azalma2
- alkol2
- erkeklerin seks ihtiyacı bitmez bacım2
- edinburgh3
- 20 eylül 2026 fenerbahçe eyüpspor maçı15
- habire1220
- işteyken entry girmek2
- hiç antidepresan kullanmayan insan6
- tahammül etmek2
- yok knk iyiyim2
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri51
- karton abi2
- kimse seni sevmiyor4
kitlede yarattığı yoğun heyecanı anlamak niyetiyle kitap serisini okudum, yetmedi filmlerini de izledim. ama ne olup da kitlenin özellikle 1. filmle bu kadar coştuğunu anlayamadım. kitaplar çerez niyetine okunabilir. tabi kimsenin kendini kandırmaması gerekir. serinin kitapları, zengin ve fakir çocuk ya da asi ve akıllı çocuk arasında kalan genç, güzel ve yardıma muhtaç kızın hikayesiyle aynıdır. yani klasik aşk romanıdır. ilginçlik olsun diye karşıtlık abartılmış çocuklardan biri vampir biri kurt adam yapılmış. ama bir türlü kavuşamama, kendini anlatamama, çaktırmadan sevip izleme vb. hep aynı klişenin tekrarı. ayrıca uğultulu tepeler, aşk ve gurur, jane eyre gibi aşk romanlarının yanında da herhangi bir edebi değeri yoktur. kitabın edebi değeri olabilmesi için öncelikle en azından bir karakteri derinlemesine anlatabilmesi gerekir ama 4 kitap boyunca biz bella'nın milyonlarca kez tekrarlanmış sakarlığı ve kokusundan başka birşey öğrenemeyiz. evet kitap bir beyaz dizi kitabı sığlığındadır ama yine de kendini okutur. yazarın başarılı olduğu alan kimsenin aklına gelmeyecek bir konu bulup bunu akıcı bir dille yazmasıdır.
filmlere gelecek olursak, özellikle ilk film bir facia. yönetmenin yaratmaya çalıştığı masalsı görüntülerle ağacın dalından sarkan edward'ı görünce bu kararı verdim. kristen stewart kötü bir oyuncu değildir ancak film boyunca kitaptaki bella'ya göre çok soğuk kalmış ve sürekli ağzı açık geziyor. ayrıca karakterlerin hiçbiri kitapta anlatıldığı gibi çok güzel yada yakışıklı değil. ikinci film yönetmenin değişmesinden olsa gerek daha izlenilebilir. ayrıca içinde fazla edward da barındırmaz. yani kısacası twilight iyidir hoştur ama neyiyle bu kadar ilgi çekmiştir onu hala anlamadım...
filmlere gelecek olursak, özellikle ilk film bir facia. yönetmenin yaratmaya çalıştığı masalsı görüntülerle ağacın dalından sarkan edward'ı görünce bu kararı verdim. kristen stewart kötü bir oyuncu değildir ancak film boyunca kitaptaki bella'ya göre çok soğuk kalmış ve sürekli ağzı açık geziyor. ayrıca karakterlerin hiçbiri kitapta anlatıldığı gibi çok güzel yada yakışıklı değil. ikinci film yönetmenin değişmesinden olsa gerek daha izlenilebilir. ayrıca içinde fazla edward da barındırmaz. yani kısacası twilight iyidir hoştur ama neyiyle bu kadar ilgi çekmiştir onu hala anlamadım...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar