bugün

saçları kazıtmak

saçlar yıl içindeki en müsait dönem seçilerek kazıtılmalıdır. okulun bittiği, işten atıldığınız ya da kafanızı dinlemeye karar verdiğiniz bir dönem gibi...
sürekli şekil kestirdiğiniz berberinize gidersiniz, kazıyalım, dersiniz adam inanamaz "ne kazıyalım mı?" der, adamın suratına bakınca sanki ilk defa saç kazıcak hissine kapılırsınız, halbuki onun mesleği budur.
ilk önce makineyle sıfıra vurur saçları daha sonra traş köpüğüyle kafayı beyaza boyar. aynaya baktıkça kendinize gülersiniz. ve ilk ustura hamlesiyle dönüşü olmayan bi yola girmişşinizdir. bir kaç dakika sonra ise çoğu arkadaşınızın hatırından çıkmayacak hale dönmüşünüzdür, yeni yeni lakaplar, el kol şakaları...hepsi berberin kapısından çıktığınız an sizi bekliyodur.
belki de kendinizi ilk defa böyle görüceksiniz ama ertesi gün alışıveriyosunuz...
nerden mi biliyorum, bi arkadaşımdan değil kendim yaptım. gittim kazıttım, şimdi su almak için dolabın kapağını açtığımda bile kafamda bi soğukluk hissediyorum, kafamı yastığa koyduğumda, banyo yaparken, kelim gözükmesin diye şapka giyip çıkarırken bambaşka hissiyatlar uyanıyor bedenimde.