bugün

17 haziran 2010 arjantin güney kore maçı

türkiye saatiyle 14:30'da başlayacak maçtır.

ilk maçını kazanan iki ekibin kapışmasıdır ve kazanan ikinci turu garantileyecektir. yani aslında emin değilim, matematiksel hesap yapacak kadar zeki değilim bu konuda ama 2 maçta 6 puana ulaşan takımın şu gruptan çıkamaması çok zor olur.

arjantin'den sürpriz bir puan kaybı gelebilir diye tahmin ediyorum. eleştirdiğimiz yönleri, çok ağır kalmaları ve takdir edersiniz ki güney koreli aslanlar canavar gibi koşuyorlar. amatör futbolcu hataları yapmaz ve akıllı organizasyonlarla arjantin kalesine gelirlerse, çok önemli bir sürpriz yapabilir ve inanılmaz bir avantaj yakalayabilirler. fakat benim bu turnuvada gözüme çarpan bir "büyük takımdan korkma" durumu var. çok çekingen oynuyorlar ve iyi savunma yaptıklarından, rakibin oynamasına da izin vermiyorlar. turnuvanın zevksiz geçmesinin temel sebebi de budur benim gözümde. yani güçlü takım dediysek de... yeni zelanda, slovakya'dan çekiniyor. honduras, şili'den...

güney kore teknik ekibinin ve oyuncularının kafası en az benim kadar çalışıyordur ve muhtemelen beklediğim şekilde oynayacaklardır. hiç değilse 1 puan alabilirler, alamamaları için hiçbir sebep yok. yaşasın güney kore.