sıla

şu sıralar berdel olayını meşrulaştırmaya çalıştığını düşündüğüm dizi. türkiye bu günlerde tecavüz ettiği kadının kocasına kız veren adam ı tartışırken hatta ona belki de lanet yağdırırken dizide sıla karekterinin ağa dan başka tutunacak dalı kalmayacak gibi görünüyor. önce anne ve babası öldü. sonra akrabaları onu dışladı. anne babanın bütün mirası ona kalınca biraz düzelir gibi oldu. ardından güvendiği adama vekalet verip bütün parayı kaptıracak gibi görünüyor. zira bir türk yapımında başka yol düşünülmesi fotoğraf çekmeyen japon kadar imkansız bir şeydir. daha kötüsü olur mu derken bir de baktık ki sabah uyandıklarında ağa sıla ya tecavüz etmiş. konu bir özürle resmen kapandı. eh bir de o evden neredeyse hiç çıkamaması olayı da var. anlayacağınız var da var.

yani özetle bütün gelişmeler sıla nın ağa yı kabul etmek zorunda kalması üzerine kurulmuş. yoksa ben mi abartıyorum diye soruyorum kendime fakat hayır abartmadığımı görüyorum sonra.

halbu ki böyle mi olması gerekiyordu. daha fazla izlenme oranı, daha fazla rant uğruna (ve türk insanının acı veren olayları sevdiğini hesaba katarak) yavaş yavaş raydan çıkması mı gerekiyordu? tartışmasız hayır.

bu konu güzel bir bakınız hakediyor.
bunun için (bkz: hayat türküsü). dizide olan olaylar şimdilik türkiye için hayal olsa da verilen mesaj bakımından şükela yı haketmektedir.

konuya dönüp toparlayalım:
yarın birgün diziyi takip edenler sıla ya "eh sen de kabul et ertık ağayı. bak hem yakışıklı hem vefalı. daha ne istiyorsun" demezler mi? peki bu yanlış değil midir? eleştirmeleri gereken bir konuyu milletin zaaflarından yararlanarak normalmiş gibi göstermek abesle iştigal olmaz mı?

peşinen dipnot: sen nereden biliyorsun diyenleri duyar gibiyim. dizi furyası öyle bir noktaya geldi ki izlememek mümkün değil. bir tek onu izliyordum ama son olaylardan sonra bıraktım. beni anlayın ama yanlış anlamayın. esen kalın.