bugün

ahmet hakan dan fethullah gülen e cevap

bir demagoji şaheseridir.

israil'e giden gemi ile ilgili kim haklı kim değil bu yazının konusu değil.

bu yazının konusu ahmet hakan coşkun'un yaptığı demagojidir.

her cenahın yüreğini kabartmak, her kesimin bam teline dokunmak maksadıyla verdiği örnekler, fethullah gülen'in malum açıklamasında konu ettiği otorite - mazlum ilişkisi ile örtüşmez.

hz. muhammed, mekkeye savaş açtığında, baş kaldırdığında (fetihten bahsediyorum) mekke'den daha güçlüydü. otorite oydu artık. tebliğin ilk yıllarında mekke ile özellikle didişmemeye çalışmış, faaliyetlerini gizlice yürütmüştür. otoriteye, otoritenin vereceği menfi tepkiyi göre göre, bile bile asla baş kaldırmamıştır.

hz. musa'da keza aynı şekilde. firavun'a asla başkaldırmamış, baskılardan yılarak taratarlarını toplayıp terk-i diyar ermiştir. firavun kaşınmış ve nihayetinde helak olmuştur.

aslında, hiç bir peygamber ve icraatı böyle bir yazıya konu edilemez. çünkü peygamberler bu tür başkaldırılar, savaç açmak ya da açmamak gibi makro düzeydeki faaliyetleri kendi iradeleri ile yapmazlar. yaratıcının güdümündedirler. o yap derlerse yaparlar. ve o yap demişse ötesi sorgulanmaz. bu da işin bir diğer yönü.

örnekleri tek tek irdelemeyeceğim ama ulu önderi de işin içine katmış ki katmasa olmazdı zaten. bir ulusun kurtuluş mücadelesi ile bu olayı bir tutmuş. bu saçmalığı bir kenera koyarsak; ulu önder bu vakada olduğu gibi (evet fethullah gülen'in konu hakkındaki görüşlerine bende katılıyorum) hesapsız kitapsız lambır lumbur mu hareket etmiştir? yaptığı kongreler nedir? neden direk ordu toplayıp allah allah dememişte erzuruma, sivasa ve anadolunun her köşesine gidip davasını anlatmıştır? ulu önderin savaş durumu hariç bir manga askerini dahi düşmanın göbeğine ölme ihtimalleri olduğunu bile bile gönderdiği görülmüş müdür?

ayrıca sık sık "eger otorite haklı olsaydı..." lafzını kullanmış.

fethullah gülen'in açıklamalarını okudum. hatta yazıyı yazmadan bir kez daha okudum. fethullah gülen hiç bir cümlesinde ima olarak dahi olsa "otorite haklıdır" dememiştir. hatta hak hukuk kelimeleri hiç geçmemektedir. saldırıyı kınamıştır ve geminin gönderilmesine müsade edilmesini eleştirmiştir. o açıklamaları baz alıp "otorite haklı olsaydı..." diye başlayan cümleler kurmak vıcık vıcık popülizmdir, demagojinin tillahıdır.

ez cümle; ahmet hakan coşkun'un hocanın adının geçtiği her yazısının okunma oranlarını dikkate alarak böyle bir fırsatı tepmesi beklenemezdi. ama bu sefer olmamış.

**

yukarıda konuya girmeyeceğim dedim ama tek bir şey söyleyeceğim, ki bu benim konu hakkındaki en sağlam argümanımdır :

evet belki bu şehitler gazze'nin kurtuluşuna vesile olacak. belki.

ama bir de furkan'ın annesine sorsak şimdi?

evet gazze kurtulsun, israil kahrolsun.

ama furkan ölmeseydi be abicim.

ölmeseydi.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar